Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar ismeretterjesztő film, 53 perc, 2014

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Az anyák megmentőjének viszontagságos, tragikus élete és munkássága több romantikus játékfilm ihletője volt a XX. században. Tudományos ismeretterjesztő dokumentumfilm azonban még nem készült róla. Filmünk ezt a hiányt szeretné pótolni, amikor a feltárt és tudományosan igazolt tények alapján rekonstruálja Semmelweis korszakalkotó felfedezésének körülményeit, valamint emberi és szakmai meg nem értettségének és korai tragikus halálának okait.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
tombenko 2015 máj. 02. - 12:52:21 Előzmény ilali
"Semmelweis ellenfeleinek a szemét is eltakarták. Kinyithatta volna a szemeiket, ha felfedezését megfelelõ módszerrel bizonyította volna: elõször is elegendõ adatot kellett volna összegyûjtenie arra vonatkozóan, hogy a gyermekágyi láz okáról szóló elméletek tarthatatlanok; másodszor, ha azonnal publikálta volna terápiás eredményeit és ezzel megismertette volna az e területen mûködõket eredményeivel és módszerével; végül harmadszor, ha élt volna az új fegyverrel, az állatkísérletek módszerével, amely pontosan meghatározott körülményeket teremt, olyan körülményeket, amilyeneket nem lehet teremteni a beteg szervezet komplex viszonyai közepette. Pasteur és Lister élt ezzel a módszerrel és gyõztek. Semmelweis nem élt vele – és vesztett." Szintén L. H.
ilali 2014 szept. 15. - 23:12:41
***SPOILER***
„... Tragédiája azt bizonyítja, hogy az igazság felismerésének a képessége nem elegendõ, és hogy olykor könnyebb felismerni az igazságot, mint meggyõzni róla a kortársakat. ...” L.H.
***SPOILER VÉGE***