Az ellopott léghajó

Bakancslistához adom
Ukradená vzducholod
csehszlovák-olasz családi kalandfilm, 85 perc, 1967

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A hatvanas-hetvenes években nem volt olyan mozilátogató, aki ne ismert volna legalább egy Jules Verne adaptációt Karel Zeman rendezésében. "Az ellopott léghajó" az igényes trükkök élő színészi játékkal való ötvözete hatásosan ábrázolta Verne regényének tudományos romantikus atmoszféráját és misztikus világát. Hősei kamasz fiúk, akik véletlenül kerülnek egy kiállításra a század eleji Prágában. Bemásznak Findej léghajójába, melyet 1891-ben mutattak be a világkiállításon, és véletlenül helyből felszállnak. Átrepülnek Európán át, s az óceán közepén, egy lakatlan szigeten ereszkednek alá és különböző robinsoni kalandokat élnek át.

Stáblista:

Szereplők

Tomás Dufek
Jakoubek Kurka
Findej professzor

Hozzászólások

Szerinted?
zora 2016 aug. 22. - 14:59:10
Hát, lehet, hogy a maga idejében jó filmnek számított, de nekem vontatott. Alig van történés a szigeten és a fiúkkal.
Inkább a hozzátartozók, meg szrelmi kalamajkák, meg ilyesmik vannak benne, amik érdektelenek 10-12 éveseknek, akiknek szerintem a film készült.

Sajnos még nem dolgozták fel a Kétévi vakációt jó minõségben.
graniti 2007 jan. 27. - 09:47:38
Nem tudom, látta-e valaki rajtam kívül a DunaTV-n eme alkotást. Elõször amikor odakapcsoltam, azt hittem hogy régi-régi kezdetleges amerikai film. Aztán azt gondoltam, mai film direkte ilyen archivos formába öntve. Utánnanéztem a neten. Cseh film 1967-bõl!!! Nagyon tetszett, ahogy feldolgozták Verne történetét. Jó történet, jó képi világ és még humoros is. /Amikor az egyik matróz átnyúl a kilyukasztott talpán :) :) :( :( .../ Jobb, mint a Grant kapitány a szovjetektõl!! Nem hiába, ezek a csehek is értenek ám a filmezéshez!