Az elnémultak

Bakancslistához adom
The Quiet Ones
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 98 perc, 2014

Értékelés:

53 szavazatból
Szerinted?

Egy félreeső birtokon Coupland professzor egy csapat diákjával kísérleteket végez Jane Harperen, a kimondhatatlan titkokat rejtegető fiatal lányon. A sötét erők, amelyeket felfedeznek, még félelmetesebbek, mint amire bármelyikük is számított.
Bemutató dátuma: 2014. április 24. Forgalmazó: A Company Hungary Kft.

Stáblista:

Szereplők

Coupland professzor
Brian McNeil
Kristina Dalton
Jane Harper
Harry Abrams

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
cinemad 2023 jún. 16. - 19:35:56 4/10
Az egyszer nézős és a nem tetszett verzió között vaciláltam a végén a pontozásnál, végül utóbbi győzött. De igazából kb. 4,5-öt adtam volna rá. Már nagyon unom ezeket a démonos, megszállós filmeket, mert mind egy kaptafára mennek. Mondjuk ezt most láttam, lehet az ezóta készült sok másik előtt nézve még élvezetesebb lehetett volna számomra. Viszont a film legnagyobb erénye, hogy annyira nem volt kiszámítható mint a többség, és a vége felé egyre inkább felkeltette a kiváncsiságomat, sajnos a lezárás nem sikerült jól. Amit már szintén unok ezek a valós esemény alapján készült filmek. Egyrészt sokan ezt tényleg elhiszik... Attól még, hogy az elejére odaírják, hogy valós történet alapján, az egész pont annyira fikció, mint ha nem lenne ott a felirat. De sokan a mai napig bedőlnek ennek. Elég odatenni a film végére egy-két fekete-fehér kamufotót és kész, az emberek jelentős része innentől kezdve ezt hitelesebbnek gondolja, mint amit a történelemtanár előad az órán mondjuk Trianonról. Ezt a manipulációt az Ideglelésnél annyira jól csinálták, hogy még kamu forrásokat is közzétettek az interneten, hogy még többen elhiggyék, ez aztán tényleg megtörtént. A film minősége nem volt túl jó, elég C kategória, a szereplők bugyuták és logikátlanul viselkednek. De szerintem, ha eredeti nyelven nézem sokkal jobb lett volna, itt tipikusan nagyon rossznak érzem a szinkront és tartok tőle emiatt is idegesítőek a szereplők... Hogy még egy pozitívumot írjak a kézikamerarángatásos filmek közül talán ez a legértelmesebb, mert nem csak ebből a perspektívából nézzük az egészet, ez csak kiegészítő elem. A teljesen ezen a koncepción alapuló filmekben általában nagyon röhejes, hogy olyan szituációkban is így látjuk az eseményeket, ahol biztos nem fogna a kezében senki kamerát. Ja és amit valaki elmagyarázhatna nekem... Egy koliszobában kisérleteznek, majd megvonják tőlük a támogatást, kirakják őket, nincs semmi pénzük. Ezek után beköltöznek egy minimum ezer négyzetméteres háromszintes kastélyba (még ha nem is éppen felújított állapotú). Mi van?
7/10
InteriorLulu 2019 okt. 26. - 12:11:51 7/10 Előzmény luigimo
"...de az, hogy ez egyik ember 10+++ véleménnyel van egy filmrõl, azt a másik 1-re sem értékeli, nagyon furcsa."

Egyetértek. Pláne, ha egy olyan megítélésű, olyanra "beárazott" filmről van szó, mint ez, ami mind a kritikusok, mind az imdb, mind pl. a port.hu véleményezői szerint a lehetséges tízből 5-6 pont körüli, azaz középtájt mozog. Elégséges mennyiségű szavazó esetében bármely film bármilyen pontszáma reálisan mutatja meg az adott film helyét. (De ez persze nem csupán filmekre igaz). Így az ilyen, közepesre beárazott filmek esetében akár 10 pontot, akár 1 pontot ad valaki, az illető vagy ész nélkül, indulatból pontozott, vagy egyszerűen képtelen átlátni, mit jelent egy tízpontos skála két végpontja; eleve, hogy mit jelent, mire jó egy ilyen skála.
Utóbbi esetben az illetőnek persze semmit nem szabadna pontoznia, de hát ugye tudjuk, a buta egyik ismérve a saját tévedhetetlenségéről való szilárd meggyőződése...
2/10
Thorezine 2019 febr. 22. - 17:57:02 2/10
Nagy elvárást nem fűztem hozzá, de nem bírtam végig nézni......egy unalmas nulla film.....
5/10
ResidentEvil 2018 máj. 30. - 04:56:31 5/10
Minden szempontból gyenge film sajnos az idegesítő szereplőkön át a sok unalmas jelenetig.Horror műfajba ez alsókategória.
King Diamond 2016 febr. 28. - 00:03:15
Nem sok filmet néztem mostanában a Trónok harca évadai közben, nemrég pedig elkezdtem olvasni is a könyvét. Ma erre esett a választásunk, mert egy kis borzongásra vágytunk. Én személy szerint jobban szeretem a Péntek 13, Sziklák szeme, Texasi láncfûrészes, Véres Valentin jellegû horrorokat, mint az ilyeneket, de egyszer meg lehet nézni ezeket is. Egy kicsit érdekesebb volt a története a szokásos sablonos megszállós/kísértetes filmekénél. A megtörtént eset is érdekesen hangzik, megnéztem, valami 1972-es kanadai kísérletbõl merítettek, "Philip Experiment" címszó alatt meg lehet találni. Amúgy egy másik film is ezzel a kísérlettel foglalkozik, a 2012-es Jelenés, amit még szintén nem láttam, de lehet, hogy megnézem nemsoká. A színészek közül nem mindenki ismert, habár én nem olyan sok idõ alatt már a második filmjét látom Olivia Cooke-nak az Ouija után. Az elmondható, hogy Erin Richards nagyon szép nõ, az operatõrt játszó srác pedig az Éhezõk viadalának több részében is szerepel, valamint a professzort alakító fickó sem annyira ismeretlen. A film hangulata viszont nem rossz, fõleg, miután elmennek az elhagyatott házba. Annyira nincs sok durva jelenet benne szerencsére, a zenék közül örültem a rock daloknak és a magyar hangokkal sem volt probléma (jó volt még hallani Haás Vander Péter hangját). Egyszer megnézhetõ, a története és hangulata miatt a közepesnél kicsit jobb horror/thriller.
6/10
8/10
Benedict76 2016 jan. 03. - 14:01:12 8/10
Nekem nem tûnt Ördögûzõ koppintásnak. Az alapprobléma hasonló, de másként nyúl a dologhoz. Nyilván meglovagolja a "megtörtént eset alapján" témát, és ehhez mérten (pár tényleg fölös trükköt leszámítva a végén) kevésbé hatásvadász, mint pl egy Átok. A színészek is mintha ezt erõsítenék, régi Lovecraft feelinget varázsoltak nekem. Amatõrök, tele kérdésekkel, félelmekkel.
Félnem nem sikerült igazán, de végig lekötött, megvolt a feszültség. Szerintem sokkal vacakabb filmeket csinálnak mostanában nagyságrendekkel több pénzbõl. 8/10
zegorias 2015 ápr. 06. - 13:37:35
Egy szabvány démonos horror, az érdektelen, unalmas fajtából. Horror rajongóknak sem ajánlom.
k11zoltan 2015 márc. 29. - 22:15:44 Előzmény fmaci38
Mekkora barom vagy. :D

Ez a film pocsék.
pihes 2014 nov. 28. - 15:15:51
Szerintem, sokkal jobb egy ilyen horror film, mint egy vérben úszkáló, csontig lerágott unalom.

Esetleg, kaphatott volna, picit jobb értékelést!?
luigimo 2014 nov. 28. - 08:46:05
Már évek óta figyelem, olvasom a filmekhez fûzõdõ véleményeket, egy dolog nagyon elgondolkodtató. Egyértelmû, hogy mindenkinek más lehet az ízlése, azt is elfogadom, hogy az a film, amelyik az egyik embernek tetszik, nem feltétlenül kell tessen a másiknak, de az, hogy ez egyik ember 10+++ véleménnyel van egy filmrõl, azt a másik 1-re sem értékeli, nagyon furcsa. Az még azt hiszem belefér, hogy valaki azt írja egy filmrõl, hogy szerinte egyszer nézhetõ, a másik azt írja, hogy kár volt megnézni, de ha azt írja valaki, hogy Ilyen hatalmas filmet még nem láttam, arról a másik azt írja, hogy ilyen sz...rt még nem látott és kár volt megnézni, számomra értelmezhetetlen. Persze ez csak az én véleményem.
Brillll 2014 jún. 30. - 16:00:30 Előzmény fmaci38
Most néztem meg. Azt hiszem immunis vagyok az ilyenekre, mert valahogy nem tudott lekötni. Talán túl sok ilyen "igaz történetet" láttam.
Persze, biztos van bennük igazság is. Szerencsére én még ilyet nem tapasztaltam meg, és nem is akarok.
Egy pár kérdés azért felmerül bennem ilyenkor, például, hogy milyen hiteles forrásból merít a film? Ki is mesélte el ezt a történetet? Ilyesmi.
Amiért erre a hsz.-re válaszlok, azért teszem, mert nagyon zavar az emberek lenézése.
Több helyen is láttam már, hogy hozzászóltál, elmondtad a véleményed. Persze, mindenkinek lehet véleménye, ahogy Te is kifejtetted valakinek, amit nagyon jól tettél. Csak sajnos ugyan azt csinálod!
Ha jól láttam, mindenki tiszteletben tartja azt is, hogy láthatóan hiszel a túlvilági lényekben (démonok stb.), hiszen nem egyszer kifejtetted erre vonatkozó véleményed, az igaz történetnek modott filmeknél.Én párat biztos töröltem volna a trágár vagy épp sértegetõ megnyilvánulásaid miatt ( pl.: akinek ez a film uncsi, és mert nem hiszi, hogy igaz lenne, az "idióta" ezt a szót egyébként elég gyakran használod azokra, akik nem hisznek abban, amiben Te. Ja, én több alkalommal láttam a Másnaposok filmet is, igaz az elsõ részét, nem a másodikat, de nem érzem, hogy emiatt "orvoshoz kellene fordulnom", nem is beszélve a "zsidó önkritikáról" stb.) de ez a moderátor dolga - lenne.
Szerintem - és ha jól olvastam szerinted is- mindenkinek a saját dolga mikor mit néz meg. Véleménye lehet, jó is ha van, de én sosem sértegetnék senkit az izlése miatt! Senkinek semmi köze hozzá hányszor láttam a Harry Pottert! És nem érzem magam sem "idiótának", sem "hülyének", sem "birkának", hogy egyszer sem.
Egyébként sok hozzászólásoddal egyet is értenék, csak tanuld meg tiszteltni a másik véleményét (amit egyébként az egyik hozzászólásodnál szinte ki is kértél magadnak, mások nevében is, amikor nem a filmet hanem az azt nézõ embereket kritizálta valaki). Ha nem is értesz vele egyet, azt normálisan is el lehet mondani, Õ meg attól még nem hülye, vagy idióta mert más a véleménye.
Rozika Rosszcsont 2014 jún. 22. - 23:29:20 Előzmény HunMan123
Ez a film egy rakás xar és finom voltam.Vártam mint a messiást de hagyjuk.....senkinek nem ajánlom...........................
Hannibal Lecter 2014 jún. 22. - 19:22:02 Előzmény HunMan123
Biztos ezt a filmet láttad?
10/10
HunMan123 2014 máj. 11. - 20:51:06 10/10
A legjobb film a legeslegjobb amit láttam és elmnondható ,hogy nagyon sokat láttam
9/10
hupika91 2014 máj. 08. - 11:01:49 9/10
végre egy nézhetõ horrorfilm, jó kis feszült hangulattal. nekem nagyon tetszett, plusz pont a magyar operatõrért.
1/10
hepci 2014 máj. 03. - 23:11:29 1/10
borzalmasan unalmas rossz film, tényleg kár volt érte pénzt kiadni..
1/10
PAdri88 2014 máj. 01. - 18:27:56 1/10
Nekem sajnos egyáltalán nem tetszett :( Sem a történet, sem a film, sem a színészek. Sajnálom, hogy pénzt adtam ki érte a moziba. A Démonok között szerintem jó film, bíztam benne, hogy hasonló lesz ez is, de nagyon csalódtam. Kár volt pazarolni rá az idõt, nekem ez a véleményem. :(
fmaci38 2014 ápr. 30. - 15:08:37
Nem tetszett a démonok között? uncsi volt? nem baj hogy igaz megtörtént eset? remélem pár démon meglátogat téged is csak annyira mint a filmben, meglátjuk akkor is uncsi lesz-e, te idióta.
10/10
offtopic
Temy 2014 ápr. 24. - 15:52:51 10/10
külföldön láttam:)
Gipsy Danger 2014 ápr. 23. - 15:56:04 Előzmény Temy
Esetleg premier elõtt láttad? Szerencsés vagy :)
Összes hozzászólás