Az Elnökasszony

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar tévéfilmsorozat, 1975

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

Egy gyönyörű politikusnő 2060-ban az Amerikai Egyesült Államok elnöki székét foglalja és nagy lendülettel lát az ország becsontosodott társadalmi rendjének megreformálásához. Terveit és munkáját egy különös jóslat és számos merénylet árjnyékolja be.
Hogyan válik egy tehetséges politikusnő minden világmegváltó terve egy rettegő diktátorasszony ámokfutásává? Milyen hatással van a félelem egy olyan emberre, akinek a kezében hatalom van?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ALDO 2016 jún. 29. - 22:09:04
Érdekes, ugyanakkor egy kicsit megmosolyogtató, hogy hogyan képzelték el az 1970-es évek Magyarországáról a 2060-as évek Amerikáját. A szereplõk megjelenése inkább 19. századi volt, mint futurisztikus. Jól megragadta a bevándorlás okozta társadalmi, gazdasági és politikai problémáját, ami napjainkban ijesztõen idõszerûvé vált. Nyilván 50 év múlva még nagyobb feszültségek forrása lesz.
Tételesen felsorolja a már legendássá vált Lincoln-Kennedy párhuzam elemeit és a cselekmény fõ forrása a Tecumseh-átok, miszerint a kerek évben elnökké választott személyek még a hivataluk lejárta elõtt halnak meg, ha nem az elsõ, akkor a második ciklusukban. Az átok azonban 1980-ban "megtört" mert igaz, hogy Reagant lelõtték, de túlélte és a 20 évvel késõbb megválasztott ifjabb Bush is nyugisan lehúzta a 8 évét, így aggódhat a 4 év múlva megválasztott elnök 2020-ban. Na persze errõl 1975-ben még nyilván nem tudhattak.
offtopic
adamnagysweetmovie 2016 jún. 28. - 12:58:58
Érdekes, az idõben nem is oly távoli nõi elnökjelölt és a térben nem is oly távoli hatalmi paranoia miatt is.