Az elveszett kislány

Bakancslistához adom
Little Girl Lost: The Delimar Vera Story
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai filmdráma, 87 perc, 2008

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Luznak mindene megvolt: szerető férje, barátai, akikre számíthatott, de legnagyobb örömet fiai mellett mégis a kis Vera megszületése jelentette számára. Egy, a házukban tartott vidám baráti összejövetel azonban rövidzárlat okozta tűzbe torkollik, az emeleten alvó Vera pedig a tűz áldozatává válik. Miután a kislány maradványai nem azonosíthatóak egyértelműen, az asszonyban felmerül a gyanú, hogy valaki talán szándékosan okozta a tűzet, hogy ezzel leplezze el igazi szándékát, a kis Vera elrablását. A megérzéséhez kitartóan ragaszkodó anya évekkel később rá is bukkan egy kislányra, aki talán az ő kis Verája is lehetne, ám egy ember kivételével senki sem hisz az asszony megérzésének. Idővel egy politikus felkarolja a sokat szenvedett asszony ügyét, ezzel pedig olyan folyamatokat indít el, amelyek végre ponton tesznek ennek a nem mindennapi ügy végére, és elvezetnek az igazsághoz.

Stáblista:

Szereplők

Luz Cuevas
Delimar Vera / Aaliyah
Valerie Valleja
Angel Cruz

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
marie1 2014 szept. 08. - 23:18:25 7/10
Tényleg szép film, ez nem vitás. Azonban sajnos kételkedem benne, hogy egy ekkora trauma, amit a kislány egy igen érzékeny korban átélt, ilyen játszi könnyedséggel átugorható. Idilli, kissé valószerûtlen a végkifejlet. Persze a szívnek jól esik ez az igazán boldog vég, még akkor is, ha a realitást nélkülözi.
zizzi86 2013 szept. 23. - 21:43:11
Ezt a filmet pont ma láttam a tévében.
SPOILER
Egy anya soha nem fogadja el, hogy többé nem láthatja a gyermekét, fõleg, ha nem is biztos, hogy tényleg meghalt. Reménykedtem a fõszereplõvel együtt, hogy elõkerül a kislány és éreztem vele együtt, hogy bár megpróbált tovább lépni, valami mindig is ott volt a levegõben, nem volt igazán felszabadult, mert motoszkált benne az érzés, az anyai megérzés, hogy a gyermeke még él.
SPOILER VÉGE
Megható, szívbemarkoló film, még akkor is, ha nincs "agyonsztárolva" és "agyonreklámozva".
Gina424 2013 szept. 23. - 15:11:33
Ez a film egész egyszerûen csodálatos! Szuper! Csak ne kerüljön senki ilyen helyzetbe!
eMeN 2012 szept. 16. - 18:08:36
Nagyon szép film!