Az én kivételes gyermekeim

Bakancslistához adom
Mes enfants ne sont pas comme les autres
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia filmdráma, 82 perc, 2002

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Jean Debart felesége halála óta egyedül neveli két gyermekét és mindkettőből zseniális zenészt akar faragni. Mivel neki nem sikerült zenekarában szólókarriert csinálni, gyerekein keresztül akarja saját álmait megvalósítani. A 11 éves Alexandre elfogadja apja meglehetősen zsarnoki módszereit, Adele viszont nem annyira engedelmes. Amikor egy nemzetközi versenyre készülnek, a lány beleszeret zongorakísérőjébe. Az apa képtelen elfogadni, hogy lánya számára a szerelem fontosabb, mint a fényes zenei karrier.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Edmond Dantes 2015 nov. 16. - 17:11:30
Nagyon rossz film. A témája ezerszer lerágott csont, pedig a csont = "hogyan neveljük/ne neveljük gyerekeinket?" mindig idõszerû, de ebben a nagyon speciális, nagyon belterjes környezetben, több generációs zenész-nemzedékes családból nem lehet széles körben követhetõ gyereknevelési modelleket levenni. Sõt, attól tartok, maguk a muzsikusok is jórészt fejüket fognák a filmben látottaktól. Karmesterek és csellisták figyelmébe...avagy különösen kerüljék!
Sailor 2015 nov. 09. - 08:13:43
spoiler
Kivételesen elég közel van a nemzetközi(IMDB:58) és hazai(5.9) pontszám. Szerintem jól adja azt a nyomasztó hangulatot, ami a családban van. Az apa tényleg nem szereti a gyerekeit, hanem mint egy fõnök a lusta alkalmazottakat hajtja. A karmester családban is nem beszél az apa és a fia, sejthetõen azért mert a fiú másként vezényel, madárfüttyöt játszik a zenekar alá... Az apa itt is a tökéleteset keresi. A hangulathoz hozzá jön a 2 haláleset (anya és az öreg karmester), és az apa végletessége: nem mehetsz! de megyek! akkor ne gyere vissza!
és persze a vége üresség.
nem tudjuk hogy változott-e a családban a hangulat, vagy szétesik és a gyerekek nem találkoznak az apjukkal felnõttként, mint a karmesteréknél.
spoiler
szerintem a témát jól megjeleníti, és ezután senki nem akarná így nevelni a gyerekeit,
ezért több pontot érdemelne,
ne a negatív hangulatra pontozzunk, mert attól még jó film.
depisek persze nézzenek vígjátékot!
adamnagysweetmovie 2015 febr. 21. - 12:17:59