Az építész hasa

Bakancslistához adom
The Belly of an Architect
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-angol filmdráma, 114 perc, 1987

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Stourley Kracklite-tot, a neves chicagói építészt felkérik, rendezzen kiállítást Rómában, a tizennyolcadik századi francia építész, Étienne-Louis Boullée tiszteletére. Fiatal feleségével, Louisával utazik az örök városba. A hónapokig tartó munka alatt az építész egyre nagyobb hasi fájdalmakkal küzd, miközben kiderül, hogy a felesége gyermeket vár. A betegsége és a kiállítással kapcsolatos teendői miatt Kracklite kevés időt szentel Louisának, aki egy olasz fiatalember karjaiban talál vigaszt. Nem elég a nagy testi és lelki fájdalom, még a kiállítást is elveszik Kracklite-tól. A meg nem értett Boullée szerepébe képzelve magát búcsúzik az élettől és a művészettől.

Stáblista:

Szereplők

Stourley Kracklite
Io Speckler
Flavia Speckler
Louisa Kracklite
Caspasian Speckler

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
Ford Mustang 2011 júl. 09. - 16:50:50 Előzmény feketevipera
Pontosabban csak mûvészieskedõ. Hogy maradjunk a tényeknél.
8/10
nzsolt60 2010 febr. 24. - 20:13:25 8/10 Előzmény feketevipera
Nálam nagyon mûködött, fõleg a római "háttérdíszletbe" komponált tablók voltak zseniálisak, a zene viszont elég haloványra sikeredett. Jó pár motívum visszaköszönt "A rajzoló szerzõdésébõl", és elõlegeze "A szakács...-ot". Kedvelem a konzekvensen építkezõ, vándormotívumokat használó rendezõket.
feketevipera 2009 szept. 23. - 14:20:52
Mûvészfilm (vagy inkább mûvészieskedõ). Bevallom, még szerencse, hogy videóról néztem, így bele tudtam tekerni. Nem vagyok a mûvészfilmek ellensége, de ez egy kicsit sok volt nekem. De az is lehet, hogy nem volt meg hozzá a kellõ hangulatom. Mindenesetre Dennehy tényleg nem ilyen alkotásokban szokott domborítani, de ebben is jó volt.
6/10
efes 2008 ápr. 20. - 20:05:50 6/10 Előzmény efes
Mindenesetre vicces volt látni Brian Dennehyt közvetlenül a Rambo geci seriffje után Greenaway lila mûvészfilmjében..:))
6/10
efes 2008 ápr. 19. - 19:03:35 6/10
Sajátos mûvészettörténetóra, nem Nyman-zenével, hanem Wim Mertens-szel, még a relatíve követhetõ és fogyasztható Greenaway-filmek közül.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu