Az étterem

Bakancslistához adom
The Restaurant
svéd drámasorozat

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

1945. május 7-én, hétfőn végre véget ér a II. világháború, és egy új, rózsásabb jövő hívogat. A Stockholm központjában levő ünnepek közepette két idegen összejön egy gyors csók erejéig, majd rögtön utána elváltak útjaik. A felső osztálybeli Nina és a konyhai segéd Cale még nem tudják, hogy rövid találkozásuknak viharos következménye lesz számos ember számára. A Löwander családnak a háború vége hatalmas megkönnyebbülést jelent. A Djurgardskällarent vezetik, egy luxuséttermet Stockholm szívében. A háború alatt a legidősebb fiúnak, Gustafnak némileg megkérdőjelezhető módszerekkel sikerült életben tartani az éttermet. Pontosan ugyanúgy szándékozik tovább működtetni, ahogy azt mindig is tette. Az étterem jövője hatalmas családi konfliktussá fejlődik. Ám a valódi döntéshozó Helga, az anya, aki a vezető séf, Backe segítségével szemmel tartja a vállalkozást. Most azzal a kihívással szembesül, hogy egyben tartsa a családot, miközben biztosítja az étterem életben maradását egy új korszakban.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
unokás 2019 febr. 03. - 19:13:43 Előzmény lonapost
72 év, és szürkehályog. Sokan vagyunk, és sokfélék. A könyv más, és a rövid felvillanó - sokszor hasonló árnyalatu felirat - nekem kevés.
lonapost 2019 febr. 02. - 07:33:51 Előzmény unokás
Én sem vagyok már fiatal, de nem okoz gondot a gyors olvasás. A nyelvtanulás is könnyebben menne, ha a felirat mellé hallhatnánk az eredeti nyelven a cselekményt. A Szulejmánt végig a You tube-on néztem - a késői RTL közvetítés és a hosszú reklámok miatt - és a végén ár annyi török szót tudtam, pedig nem volt szándékomban megtanulni. Ugyanígy nincs szándékomban megbántani a lassan olvasókat, csak úgy értettem, ne várjunk a szinkronra, feliratos fordítással gyorsabban láthatnánk a folytatást. Aki pedig akarja, várja a szinkronizálás elkészültét.
unokás 2019 febr. 01. - 18:07:14 Előzmény lonapost
nagymamaként mondom: amig fiatal voltam legtöbb filmet még feliratosan láttam, Ránéztem a vászonra, láttam a képet alatta a feliratot amit mindjárt értettem. /az olvasás soha nem esett nehezemre, csak amióta megöregedtem/Ma nem látok olyan jól, és amig egy-két szót elolvasok, már továbbhalad az esemény. Sokszor meg kell állitani a képet, visszaforgatni ha fontosnak érzem azt amit felirtak. Szomoru ez, de nekünk nagyon jól esik a szinkronizálás. A fiatalok szerintem -az unokáimon látom egyrészt nem néznek tévét, főleg nem sorozatokat, és ha néznek eredeti nyelven you-tubeon, vagy más megosztó portálokon.
lonapost 2019 jan. 29. - 17:39:55
Nem értem, miért a drága szinkronozás, elég lenne a felirat, és az eredeti hanggal sokkal hitelesebb lenne a filmsorozat, nem beszélve arról, hogy hamarább láthatnánk a soron következő évadokat.
7/10
ignorama72 2018 nov. 20. - 16:47:38 7/10 Előzmény hkati52
A sorozat második évada még nagyon friss, jelenleg vetítik Svédországban, úgyhogy időbe telik, amíg hozzánk is eljut. Még meg kell írni hozzá a magyar szöveget, fel kell venni a szinkront, szóval rengeteg munka van vele. A Poldarknak és egyéb népszerű sorozatoknak is biztosan adják majd a későbbi évadait, csak gondolom az Epic Drama nem akarja egyszerre elpuffogtatni az összes puskaporát. Egyszóval türelem! :)
tundi61 2018 nov. 20. - 07:03:18
Tudja valaki, hogy a Poldark-ot miért hagyták abba? Pedig van több évad és mégis egyszer csak eltűnt...Így minek nézni...Nem értem...
katikaaa 2018 nov. 13. - 08:26:47 Előzmény hkati52
Teljesen egyetértek!!!! :)
hkati52 2018 ápr. 27. - 08:32:10
Ezt a film sorozatot is ismétlik,szívesen nézem,de nincs folytatás? Olyan érzésem van,hogy minden sorozatot félbe adnak le ..! a Francia Falu-t is ! Ha vannak még részek,jó lenne látni őket,így olyan befejezetlenek !! vagy a "nyájas nézők"re van bízva a befejezés ??