Az ezüst Brumby

Bakancslistához adom
The Silver Brumby
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott ausztrál családi film, 92 perc, 1993

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

A Brumby jelentése: vad, vagy elbitangolt, megszelídíthetetlen ló. Az ausztrál hegyekben élő gyönyörű, ravasz vadállatot azért nevezik el az ott lévő emberek Ezüst Brumbynak, mert ezzel is csodálatukat akarják kifejezni a bátor és szilaj ló iránt. Éveken keresztül ugyanis eredménytelenül akarták befogni az ott élők, míg oda nem vetődött egy ifjú lovász, aki elhatározta, az élete árán is megszerzi a legenda szerint megszelídíthetetlennek tartott állatot. Ekkor veszi kezdetét lélegzetelállítóan izgalmas kalandjuk.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2015 máj. 29. - 07:01:54
És még valami:
A mén és a paripa között az a különbség, ami a bika és az ökör között..
Az embereknél meg a férfi és az eunuch között... Vagyis heréltek, az értetlenek kedvéért.
Itt egy sárga mén volt a fõszereplõ, aki bizony nem volt paripa... csikaja is született.

Vajon mikor tanulják meg a fordítók, hogy a paripa nem a szép ló szinonímája, hanem a kiherélteké???
napraforgó 2015 máj. 29. - 06:57:24
Szép film. Persze a port.hu tartalomismertetõje most sem jó, kicsit sem. Vajon miért olyan emberek írják, akik nem is látták a filmet.

A Brumby jelentése a Wikipédia szerint:
Horses left behind by Sergeant James Brumby from his property at Mulgrave Place in New South Wales, when he left for Tasmania in 1804.[7]
An Aboriginal word baroomby meaning "wild" in the language of the Pitjara Indigenous Australians on the Warrego and Nogoa Rivers in southern Queensland.[8]

A magyar változat sokkal rövidebb: A brumby-ló, Ausztrália lakatlan területein élõ kis termetû, szívós lófajta, amely elvadult házi lovaktól származik.
...
A Brumby-ló alakja és színe a különbözõ õsök miatt rendkívül változatos, ezért nem ismerik el önálló fajtának. 120 centimétert ritkán meghaladó marmagasságával a Brumby-ló sok más elvadult háziállathoz hasonlóan lényegesen kisebb, mint azok a lovak, amelyektõl
származik. A Brumby-ló többnyire pej vagy sárga, néha sötétsárga, fakó vagy szürke. Farka és sörénye általában hosszú és sûrû.

Abben a filmben is a Silver (Ezüst) nevet az ezüstszõke sörénye miatt kapta, ennek semmi közew a vadságához.

Amúgy a férfi, aki be akarta fogni sem csak úgy arra vetõdött, hanem aí szomszédja volt a kisfiúnak és az anyjának, aki a róla szóló történetet írta.
Egy szomszéd ott él és nem arra vetõdik...
Suziy 2014 aug. 14. - 21:38:22
Az ember gondolatai által cselekszik, múködik. (ha érzelmei befolyásolják gondolatait akkor az ösztönös cselekvéshez vezetik, az már nem emberi, hanem állati)



Az állatok emlékképek, emlékezetük, tapasztalatok alapján ösztöneikre hallgatva érezve cselekszenek, nem gondolkodnak.

Ha megvonják, elveszik TÕLÜK a szabadságot az embernek kell gondolkodni, cselekedni helyettük.
Frony 2011 aug. 27. - 20:13:38
Ezt a filmet minden szabadságot kedvelõ állatbarátnak kötelezõ megnézni - olyan nagyon szép! Nem bánja meg, aki rászán 1,5 órát! :DDDDDED