Az Idegen

Bakancslistához adom
The Minus Man
amerikai filmdráma, 111 perc, 1999

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Amikor a kedves és sármos Vann Siegert a városba kerül, senki sem sejti, miféle gonosz erők rejtőznek a férfi kellemes külseje mögött. Megnyerő modora valójában csak azt tükrözi, amit az emberek látni szeretnének benne. Minél inkább próbálja normális kerékvágásban tartani az életét, annál erősebbnek bizonyulnak azok a különös erők, amik a férfit a sötét mélybe húzzák. Ahogy egyre többen tűnnek el a helybéliek közül, nyilvánvalóvá válik, hogy valamiféle hátborzongató leszámolás veszi kezdetét az álmos, tengerparti kis falucska magányos lakosai körében. Az emberek gyanakvással figyelik Vannt, bár igazából senki sem tudja ki is ő, és honnan jött valójában. Mindeközben Vann képzeletbeli párbeszédet folytat képzeletbeli nyomozókkal, akik a tetteiről és indítékairól faggatják.

Stáblista:

Szereplők

Vann Siegert
Laurie Bloom
Blair nyomozó
Graves nyomozó
State Trooper
Jane Durwin

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Nagy1A márc. 05. 20:00:46 10/10
Mindíg szívesebben jövök a Portra, mint a többi helyre..nem sorolom őket....., ahol igazán nincs közönség, nincsnek hozzászólások. Itt szerencsére vannak hszek, vannak régóta ismert hozzászólók........van akinek a véleményére adni lehet....el lehet dönteni, hogy megnézzem, ..........vagy ne....van kivel megtárgyalni.... vitázni!!
Így természetesen a hibáit is jól ismerem, de azért bosszantó, amikor a klasszikus hibáit egy filmnél, egyszerre követi el!!
- Cím lefordítása - magyar címadás..... sokszor nagyon belehúznak, most: The Minus Man - Az idegen...... így is le lehetne fordítani de az eredeti kicsit más....végül is a könyv címe, amiből készült a forgatókönyv. Jelen esetben nem is olyan vészes...... ennél sokkal rosszabbakat is produkáltak!!
- A filmleírása: sokszor meg sem kell nézni..mert mindent leírnak!! Hát itt is kissé, erősen spoileres!!
- A szereplők névsora: jó, ha a főszereplőt nem felejtik el felsorolni!!!.....jelen esetben is vannak hiányosságok, nem is kis szereplők hiányoznak,
Brian Cox - aki lényegében, a második főszereplő, végigviszi a filmet..amíg el nem viszik:))
Janeane Gorofalo - a kis barna.....aki megúszta
A film, a nyugis, lassú, minden allűrt nélkülöző, egyszerű rendezése, Wilson fiatal színészként hozott remek alakításával..........(helyenként, még jól is nézett ki.....a kissé nagyon fura orrával......) és a befejezése...........tényleg váratlan volt...........a rendező nem követte, a klasszikusan mundent megoldó..elmagyarázó elődöket.....nekem, 2024, ben els látásra...nagyon tetszett. Feljavítom az érthetetlen 4,7-es átlagot, 8-at biztosan adnék, de megdobom 10-el!!
8/10
convar 2014 nov. 23. - 19:42:38 8/10
Különös, megkapó hangulatú film, egy meglepõen jó Owen Wilsonnal. Tényleg meglepett de tényleg abszolút hiteles volt a szerepében, sokkal inkább mint bármelyik vígjátékában.

Ami ill. aki csalódás volt az Sheryl Crow. De õ sem a mutatott produkció miatt hanem mert azt hittem, vagy legalábbis azt reméltem hogy nagyobb szerepe lesz :( (igazából miatta néztem meg a filmet, kíváncsi voltam hogy kedvenc énekesnõm színésznõként mire képes)

Mindenesetre az utolsó jelenete baromi erõs lett, vmi egészen zseniális atmoszférája van:
http://indavideo.hu/video/Sheryl_Crow_szinesznokent


8/10
7/10
idõjós1010 2010 jan. 05. - 00:27:04 7/10
Íme a borító(ha már úgysincs idefent kép, legalább ennyi legyen)
7/10
idõjós1010 2010 jan. 05. - 00:16:31 7/10
Érdekes film, minden szempontból az, ámde lassú vizû, szóval senki ne várjon tõles sokat.
Nulla elvárással én boldogan megadtam neki a 7 pontot.
Még annyit hozzá, ami már lehet hogy s.p.o.i.l.e.r-es:
Közel sem úgy alakult a vége ahogyan arra (sztem)bárki is számítana. Báááár.....