Az időutazó csapat

Bakancslistához adom
Time Team
angol dokumentumfilm sorozat, 55 perc, 1994

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Abból kiindulva, hogy mit érzékelünk "vacak" tárgyként, az időutazó csapat a régészetet népszerűsíti azzal az elhivatottsággal, amelyet a Nagy-Britannia gazdag és hosszú történelmét végigkísérő titkok feltárása iránti tanúsít. Őskőkori leletek és a közelmúlt emlékei segítségével szórakoztatja Önt a csapat, és közben elmélyítheti történelmi ismereteit.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2016 jan. 25. - 20:33:42
Most kissé meginogtam. Valamelyik nemrég vetített részben a középkori malom kapcsán többször elhangzott, hogy kukoricát õröltek.
Ja, a XIV. században. Igen, az aztékok, maják, inkák, de nem az angol parasztok...
Nem hallottam az eredeti szöveget, de vélhetõen nem a "történészek" tévesztették el, hanem a derék fordítók.

Valamelyik nap a ViaSat Explore egyik mûsorában - a szöveg szerint - serényen erjesztették a sört, baktériummal... Még jó, hogy ecet nem lett belõle...
vino-et-veritas 2016 jan. 12. - 19:33:04
Esetleg felvenni valamivel (PVR, VCR...)?

Megélt vagy 20 évadot.
De én is csak azóta tudom nézni, amióta a "kedves" kábelszolgáltató A ViaSat History-t is kegyes volt a csomagunkba illeszteni...
János Lipcsei 2016 jan. 12. - 19:10:48
n-Cofi :Nem olyan új ez a sorozat , mert 2009-es hozzászólás is van .
Azt viszont nem tudom hogy miért kell minden epizód minden vetítését alkalmatlan idõpontra tenni .Mert így képtelen vagyok megnézni , bármennyire érdekelne !
vino-et-veritas 2016 jan. 05. - 23:30:27 Előzmény wolfer41
Na, erre a sorozatra a leírtak aztán nemigen illenek, különösen "A tetkós fejû-agyú ripacsok idétlenkedései."
Nem a legjobb - mert olyan nincs -, de kiemelkedik a többi "reality" közül az esküvõi ruha-vadászoktól a mindenféle túlélõtúrán át a non-stop tortagyártásig...
10/10
n.Cofi 2016 jan. 05. - 13:48:00 10/10
Kedves Idõutazó Csapat Nézõk!

Reflektálva az elõttem hozzászólókra: igenis nagyon jó sorozat, nekem nagyon tetszik, sajnálom, hogy korábban nem adták nálunk, pedig Nagy Britanniában már 1994-ben elkezdték. Tudományosan korrekt, a terepi munka egyes elemeit jól mutatja be, pontosan azzal a céllal, hogy az emberek betekintést nyerhessenek az elérhetetlennek tûnõ kutatásba. (Elérhetetlennek tûnõ, hiszen bárki-bármikor odamehet egy feltáráshoz és megkédezheti az ott dolgozókat, hogy mit találtak. Persze ha a sáros bakancs és a láthatósági mellény nem téveszti meg.) Mindemellett persze tudományos-ismeretterjesztõ, a szakemberek magyarázata mellett narráció és Tony Robinson, a Fekete Viperából is ismert angol színész (igen, a tudományosság merevségét angol humorral feloldó) kommentárja segít a megértésben.
A túl sok részre vonatkozólag: minden egyes régészeti feltárás, lelõhely más és más, tízszer ennyit is le lehetne forgatni.
Üdvözlettel, egy régészhallgató
wolfer41 2015 júl. 09. - 07:57:05 Előzmény remington827
"Ez egy nagyon jó sorozat". Ez természetesen nevetséges megállapítás. A sorozat azért olyan sok részû, mert a mûsorszerkesztõk ezt akarják. És ugyan kik õk?
Ahogy belenézek ebbe a "Tudományos imeretterjesztõ" -nek nevezett sorba egyre határozottabban megmutatkozik a tendencia. Az tudniillik, hogy célzatos népbutításrol van szó. Mi az a jó cél amikor morbid kinézetû, emberhez nem méltoan viselkedõ ripacsok hülyülnek a képernyõn. Kinek tetszik ez? Netán a közízlés javításán dolgoznak? Kik finaszírozzák ezeket a mûsorokat? Mi köze például a HISTORY-nak a raktárháborúkhoz, ahol egyértelmû, hogy kitalált marhaságok zajlanak?
Egyik magyarázat az lehet, hogy: valakik a tudást saját privilégiumnk tekintik. Szeretnék bizonyítani, hogy a magyarnak nincs más a "fütyülõs barackján és a bõ gatyáján kívûl" (Idézet befejezve!). Ezek azok akik az összeharácsolt pénzükkel rabszolgaságba szédítik a szegény rétegeket.

Köszönet annak aki egyetért.
wolfer41 2013 dec. 08. - 20:48:49 Előzmény Francipapi
A tudományos-ismeretterjesztõ sorbol hovatovább már halálsor lesz!!!
Itt van rögtön a kamurégészet.
A tetkós fejû-agyú ripacsok idétlenkedései. És sorolhatnám tovább...
Mi lett a valaha volt spektrumból?
Ne akarják már agyilag ennyire helyre tenni az ebereket.
És egyáltalán nem szégynlik magukat a felelõsök, mert ugye vannak?
9/10
remington827 2013 febr. 08. - 06:58:39 9/10
Ez egy nagyon jó sorozat, én minden részét megnézem! Nem véletlen, hogy rengeteg epizódja van, az angoloknál a 19. szezonnál tart!
1/10
Francipapi 2013 febr. 03. - 12:41:22 1/10 Előzmény Ford Mustang
Mikor hagyják már abba ezt az idegesítõen dögunalmas, egy kaptafára húzott sorozatot? El akarják veszíteni a közönséget!
Ford Mustang 2011 júl. 19. - 18:59:12
Errõl a címrõl hirtelen a CSK-1 nevû Csillagkapuból ismert csapat jutott az eszembe. :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu