Az ifjú Ahmed

Bakancslistához adom
Le jeune Ahmed / Young Ahmed
16 éven aluliak számára nem ajánlott belga-francia filmdráma, 81 perc, 2019

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A belga-arab kétnemzetiségű Ahmed, egy átlagos, szabadidejét videojátékokkal töltő, 13 éves kamasz, aki egyik napról a másikra megváltozik és a fundamentalista iszlám értékrend felé fordul. Öngyilkos merénylőkről és fanatikusokról néz videókat, anyját és húgát megszégyeníti. Összetűzésbe kerül anyjával és tanárnőjével is a Korán, nőkkel kapcsolatos és erőszakos értelmezései miatt. A fiú lelki vezetője, egy fundamentalista imám feltüzeli a tinédzsert, aki gyilkos merényletre szánja rá magát a tanárnővel szemben.

A számos díjjal elismert, kétszeres Arany Pálma-díjas belga rendezőpáros, Jean-Pierre és Luc Dardenne (Rosetta, A gyermek, Lorna csendje, Srác a biciklivel, Két nap, egy éjszaka) legutóbbi filmjének világpremierje a 2019-es Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjában volt. A rendezőpáros munkáját a legjobb rendező díjával ismerték el a világ legrangosabb filmfesztiválján. A Dardenne-testvérek napjaink egyik legismertebb európai szerzői filmesei, akik különösen érzékenyek a társadalmi problémákra, és szociális egyenlőtlenségekre.
Bemutató dátuma: 2020. július 2. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Kozma Ádám 2020 júl. 05. - 22:26:39 10/10
A filmben gyönyörű szép és nagyon megható látni, hogy vannak emberek, akik soha, de soha nem adják fel a küzdelmet a szélsőséges iszlamisták által behálózott gyerekek lelkéért. Nincs az a megrázkódtatás, személyes sérelem, ami kizökkentené őket abból a meggyőződésből, hogy a szélsőséges térítők által megzavart kamaszkorú fiatalok nem ellenségek, hanem áldozatok. Tisztelet nekik!
kettyo 2020 júl. 03. - 13:42:02 Előzmény itsme1
A sikeres beszervezés nem mindennapos, de az, hogy megtalálnak iszlamista toborzó aktivisták az igen. Nekem is van egy arabos nevű kollégám, és megtalálták a koránhuszárok interneten keresztül. Letiltotta őket, mert kiegyensúlyozott gyerek, de aki instabil azt könnyen beszervezik, értenek hozzá. Nagyon veszélyes dolog.
5/10
itsme1 2020 júl. 01. - 12:16:57 5/10 Előzmény kettyo
Szerencsére ez nem mindennapos dolog, csak a normális 99 százalékról nem érdemes filmet csinálni.
kettyo 2020 ápr. 01. - 14:27:15
Sajnos ez abszolút mindennapos dolog.