Az ígéret

Bakancslistához adom
Wu ji
kínai-hongkongi-japán-dél-koreai filmdráma, 128 perc, 2005

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Egy éhező árva kislány a szépségért és a gazdagságért cserébe ígéretet tesz egy varázslónőnek, ezáltal képtelenné válik arra, hogy szerelmes legyen. Ezt az átkot csak a lehetetlen törheti meg: ha tavasszal esik a hó, és a halottak újra élővé válnak. Felnőve, gyönyörű hercegnőként már megbánja ígéretét, hiszen akibe csak beleszeret, tragikus sorsra jut. Most újra szerelmes lesz egy vörös páncélos, aranymaszkos férfiba, aki megmentette az életét, és a lány rettegve várja az elkerülhetetlen véget. Mindeközben Kunlun, a nagyvezér szolgája családja emlékeit keresi. Kettejük sorsa egybefonódik, amikor a hercegnő úgy hiszi, a nagyvezér a hős megmentője, és belerángatja az átokba. Mi lesz a sorsa a három szereplőnek? Sorsuk megpecsételődött, vagy rendelkeznek még szabad akarattal?

Stáblista:

Szereplők

Qingcheng hercegnő
Császár
Snow Wolf
Manshen

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2006
    Legjobb idegennyelvű film jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
sanderb 2012 febr. 02. - 10:37:42 6/10
Átlagos távol-keleti mese, amely tobzódik a trükktechnikában, majd mindez átveszi a hatalmat a film felett és nevetségbe fullad. Látványban, képi megjelenítésben erõs burkolatú léggömb. 10/6
1/10
Rahar 2010 márc. 27. - 22:34:20 1/10
Nekem nagyon nem tetszik a film, tele van logikai hibákkal mint az alaptörténet, mint a cselekményvezetés és a képi megvalósítás is elég gyenge. Ezek az ázsiaiak mindig beleépítik a filmjeikbe a felsõbbségtudatukat és hogy náluk egész népek superman szintûek nem csak egy van, mint az amerikaiaknak :) Megtekintését csak azoknak ajánlom, akiknek a történet nem számít és kifejezetten szeretik, hogy a szereplõk nagy része különleges képességû, például minden kisebb ázsiai hõs alapból tud repülni. Nálam ez a gyermeteg, kis gyerekeknek való szint 10 pontból 1 pontot ér, fúj.
Rebie 2008 máj. 09. - 18:35:06
Nekem a film zenéje tetszett nagyon... nem tud vki ötletet honnan tudom beszerezni? (letölteni)
Brambilla 2007 ápr. 04. - 22:23:51
Tetszett a film. Ahogy néztem, tényleg olyan volt, mintha egy õsi kínai legendát olvasnék, valahogy így képzelném el. Van egy jól felépített történet, pont eltalált mennyíségû animációval.
eperfagylalt 2007 márc. 07. - 18:09:31
Maga az alapötlet jó lenne csak túl hihetetlenre csinálták meg sztem.