Az ígéret földje

Bakancslistához adom
La jaula de oro
16 éven aluliak számára nem ajánlott guatemalai-spanyol-mexikói játékfilm, 102 perc, 2013

Értékelés:

21 szavazatból
Szerinted?

Három tinédzser indul útnak Mexikóból az Egyesült Államok felé egy jobb élet reményében. Az úton megismerkednek egy indián fiúval, Chaukkal, akivel eleinte nem tudnak kommunikálni, hiszen nem beszél spanyolul. Azonban ahogy az út egyre veszélyesebbé alakul, a gyerekek megértetik magukat egymással. Szükségük is van rá, mert csak egymásra számíthatnak. A határvidék páratlanul kegyetlen megpróbáltatások elé állítja őket, minden megtett lépésükkel az életüket kockáztatják. És ha sikerül is átjutni, mi várja őket a másik oldalon?
Bemutató dátuma: 2014. szeptember 11. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Ágyús 2015 ápr. 24. - 23:30:37 Előzmény NADAL14
SPOILER
SPOLIER
Spolier
Így is fel lehet fogni, de szvsz onnan már relatív könnyû dolga van az álom eléréséhez. Megérkezett, senki nem akarja megölni, kirabolni, munkája van, még ha szar is, pénzt kap. Nyilván a leges legalján kezd, de ha ügyes és szorgalmas, akkor akárki is lehet, fiatal még.
Ez USA-ban még mindig így van btw, ha dolgozol keményen, akkor elõbb-utóbb jó életed lesz.
9/10
NADAL14 2015 febr. 17. - 19:29:29 9/10 Előzmény Ferenczhalmi Ferdinánd
Nagyon kemény film ,aktuális is mai mindennapokban. Sajnos nagyon nagy a lemaradás egyes térségekben ,Dél Amerikára Afrikára gondolhatnánk , de kiterjeszthetõ ma már Európára is. A jobb élet reményében mindent bevállalnak. Igaz nincs sok vesztenivalójuk. Spoiler____a fõszereplõ fiatalok közül egynek sikerül a cél elérése ,és mi lesz belõle a legutolsó senki egy húsfeldolgozó üzemben__Vége. A pénz hatalma ,mindent elnyom és ezt a súlyt lassan nem bírja el a világ válla. A felzárkóztatás egy idilli álom csupán , a szakadék meg csak nõ .
Ferenczhalmi Ferdinánd 2014 nov. 07. - 09:06:07 Előzmény gyedi@
Te melyik filmet nézted? Mert szerintem nem ezt?
*"mely több sztoriból áll, összefûzés nélkül"
*"de ebbõl nekem hiányzik egységesség, átkötés"

Vagy nézd meg még egyszer, vagy ne írj hülyeségeket. inkább ne is nézd meg, úgy sem érted meg!
SandCreek 2014 szept. 21. - 16:52:28
Dokumentumként nem rossz, de a narráció teljes hiánya miatt a lényegbõl semmi nem jön át. Elborzasztó jeleneteknek lehetünk szemtanúi de a motivációkra (pl. az indián fiú miért hagyja el õsei földjét) még csak utalás sincs.
Valójában évszázadokon át hasonló módon fogdosták össze az amerikai és afrikai õslakosok jó részét, azért hogy ingyen munkaerõ és házi szolgák hada legyen szerte Amerikában. Jó, akkor még nem használtak annyi gépfegyvert, de a megfélemlítéshez bõséggel álltak rendelkezésre más eszközök. Kétlem, hogy ez a nézõk többségében egyáltalán felmerül, azért nem hiábavaló szembesülni a film bemutatta rideg valósággal.
6/10
gyedi@ 2014 szept. 18. - 12:10:12 6/10
Drámai történet, mely több sztoriból áll, összefûzés nélkül, mintha egy nagyon jó film egyes részeibe néznék be kihagyásokkal. Nem várom el az amerikai filmek szájbarágását, de ebbõl nekem hiányzik egységesség, átkötés, akár pár mondatos narráció... sokkal jobb is lehetett volna ez a film.
4427 2014 szept. 16. - 21:25:43 Előzmény majerbea
Attól tartok, hogy nem fog tömegeket vonzani a guatemalai nyomorból menekülni próbáló fiatalok felkavaró története.
Pedig csak köszönet jár érte az alkotóknak, hogy megismertetik a világot a valóság ritkán mutogatott mélységeivel.
majerbea 2014 szept. 15. - 13:42:28
Kiütött, napokig nem tudtam másra gondolni. Nagyon szomorú film, de meg kell nézni - a lelkiismeretünket ne altassuk el :((