Az internet sötét oldala

Bakancslistához adom
www.Fraud-Extortion-Terrorism
német ismeretterjesztő film, 26 perc, 2007

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Olykor hallani a sajtóban az úgynevezett "hackerekről", akik különféle számítógépes rendszerekbe hatolnak be és kódokat törnek fel. De kik ők valójában? Mire képesek és hogyan lehet elkapni, majd megbüntetni őket? A téma annál inkább is közérdekű, mivel a hackereknek mindannyian áldozatul eshetünk. A film azonban nemcsak utánuk kutat, hanem a terroristák után is, akik egyre inkább igénybe veszik az internet lehetőségeit ahhoz, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, és akciókat szervezzenek.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 aug. 14. - 19:39:30 Előzmény miénkittatér
Én ezt értem, de szerintem akkor is van különbség a veszélyekre való józan figyelemfelhívás és a túlzó riogatás között. Ez olyan, mint amikor a híradóban folyton természeti csapásokkal, balesetekkel, rablásokkal, gyilkosságokkal bombázzák a nézõt. Igaz, hogy bennünket is érhet baj, de az sem jó, ha folytonosan rettegünk, mert akkor lassan eljutunk odáig, hogy készítünk egy atombiztos bunkert, és még az internetre se megyünk fel, mert úgyis baj lesz. Én inkább az olyan mûsorokat hiányolom, ahol mondjuk azt tanítanák meg a jónépnek, hogyan lehet ésszel netezni, hogyan lehet csökkenteni a kockázatokat, és ehhez nincs szükség a végveszély sugallására.
miénkittatér 2011 aug. 13. - 23:14:00
Több millió számítógépet tartalmazó zombi hálózatokra is derült már fény. Ez Tény! Úgyhogy ez a "majd pont az én gépem" kicsit felelõtlen hozzáállás, és jellemzõen pont õk vannak a hálózat tagjai között:)
feketevipera 2011 aug. 13. - 22:25:05
Szerintem túl szenzációhajhász és rémületkeltõ a film. Amellett, hogy tényleg megvan az az eshetõség, hogy hackerek áldozataivá válunk, szerintem vajmi kevés az esély arra, hogy egy bûnözõ pont a mi gépünkön keresztül fog irányítani más számítógépeket vagy bûncselekményeket végrehajtani. Márpedig a filmben szerintem túlmentek a normális határon, és inkább riogatási célzattal tálalták az eseményeket, némileg felnagyítva a ránk leselkedõ veszélyeket. Igenis beszélni kell az internet "sötét oldaláról", de túlozni nem kell.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu