Az ismeretlen Drakula

Bakancslistához adom
Dracula Untold
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akciófilm, 92 perc, 2014

Értékelés:

161 szavazatból
Szerinted?

1462-ben járunk, amikor Erdély már jó ideje élvezi azt a békét, amelyet a harcedzett III. Vlad havasalföldi fejedelem és szeretett felesége, Mirena (Sarah Gadon) bölcs és igazságos uralkodása biztosít. Ügyes politikájukkal elérték, hogy országuk ne sodródjon háborúba, és népük védett legyen a hatalmas Ottomán Birodalomtól, amely világuralomra tör.
Ám amikor II. Mehmed szultán (Dominic Cooper) ezer havasalföldi fiút követel - köztük Vlad gyermekét, Ingerast (Art Parkinson) -, hogy janicsáriskolába küldje őket, a fejedelemnek döntenie kell: követi apja példáját, és odaadja a fiát a szultánnak, vagy egy szörny segítségét kéri, hogy legyőzhesse a törököket, ezzel örök kárhozatra ítélve önnön lelkét.
Bemutató dátuma: 2014. október 23. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
pitbear okt. 06. 19:04:24
Angolul ottoman az oszmán. Ottoman empire=oszmán birodalom.
AnnaMaria67 2017 júl. 20. - 18:52:53

\"... III. Vlad havasalföldi fejedelem és szeretett felesége, Mirena BÖLCS ÉS IGAZSÁGOS URALKODÁSa ...\" Ezt nem szeretem a Drakula filmekben. Persze tudom, nem lehet egyszerre történelmi dráma és természetfeletti fantasy egy film, de akkor is! Legalább a leírásban ne dícsérjük agyon ezt az igazságosságot.
7/10
offtopic
Atis88 2015 máj. 17. - 20:35:11 7/10 Előzmény sy000
Hát akkor gratulálok... remélem elélveztél mikor rákattoltál az egyesre...
frenchbullie 2015 máj. 17. - 18:53:49
Üdv! A vámpíros mesékben soha nem szoktam valóságalapot, vagy drámát keresni, pusztán az érdekel mennyire találom szórakoztatónak ezen filmeket. Nos, Az ismeretlen Drakula látványvilága rendben volt, Dominic Cooper és Charles Dance színészi játéka pedig kimondottan tetszett. Dominic Cooper-nek amúgy is mennek a negatív karakterek. Charles Dance meg végre lehetett csúnya, ha már Az operaház fantomjában megtagadták tõle a lehetõséget:-)

Spoiler

Tudtak újat hozni a sztoriba is, ennyire családcentrikus Drakulát még soha nem láttam:-) A befejezést is bírtam, a folytatás lehetõségével...

Egy szóval, vagyis egy mondatban, ez a film tökéletesen megfelel arra a célra, amire kitalálták: szórakoztat, kikapcsol.
1/10
sy000 2015 máj. 15. - 13:32:56 1/10
Hát ezt az oltári f@szságot...

SPOILER

Az az 50 ember akit áthurcolt a monostorba, az akarta reprezentálni a teljes erdélyi lakosságot?
A másik, hogy egyedül lever egy egész török hadsereget?
A végén pedig, hogy mindenki csontvázzá szárad, de õ nem? Mi a fene ez a feltámadás? És ki volt az a sunyi faszi aki vérrel itatja?

SPOILER

csak azért regisztráltam port.hu-ra, hogy lehúzzam ezt a filmet
4/10
offtopic
Rahar 2015 máj. 09. - 00:43:19 4/10 Előzmény Clapclap
Igen, de a bõven emberfeletti erejébõl így is marad, gyakorlatilag ha hozzávágott volna bármit is az ellenségéhez már az olyan hatást fejtett volna ki, hogy minimum nyomorékká teszi. Rádönti kívülrõl a sátrat, stb. Elég sok alternatíva van, hogy ne kelljen az ezüst között harcolnia.
Clapclap 2015 ápr. 07. - 13:41:50 Előzmény Rahar
Figyelted a környezetet amiben harcoltak? Tele volt ezüsttel...
5/10
Biktop 2015 márc. 03. - 20:38:57 5/10 Előzmény manugiggs
Igaz. :)
Dorina Rácz 2015 febr. 27. - 23:14:39
baromi jó film..de azt nem értem

***SPOILER***
miért kell a 15.század Erdélyében a barlangban madárpókkal operálni...nem valósághû,ellenben az egyik legelterjedtebb fóbiában(arachno) szenvedõ nézõket csúnyán ki tudja akasztani már a látvány is...de jó,legyen ez csak hiszti,a film tényleg nagyon jó :)
***SPOILER***
4/10
Rahar 2015 febr. 21. - 18:09:49 4/10
Érdekes szempontból közelítette meg a témát a film. Az utolsó 10 percig tetszett is. Bár nekem úgy tûnik az évek elõrehaladtával a Vámpír nagyúr egyre nagyobb, hatalmasabb, erõsebb karakterré válik, most már tud teleportálgatni is.
***SPOILER***
Elõttem valaki már megjegyezte, hogy egy vámpír más alkotásokban mennyire erõs, ami itt is megjelenik. Ez miatt a szultánnal való harc teljesen értelmetlen és hiteltelen. Teljes mértékben egyetértek vele. Az egyszerûen illúzióromboló a filmben.
thesaint 2015 febr. 16. - 09:53:30
Jó film ez, egyszernézõsnek gondoltam, de bekerült a filmtáramba.
offtopic
manugiggs 2015 febr. 12. - 18:26:41 Előzmény Biktop
Sztem inkább a teleportálás szóra gondoltál :D
6/10
mnlevente 2015 febr. 12. - 00:00:44 6/10
Hát a látványvilágon kívül ez mocsok sz@r volt...
5/10
Biktop 2015 febr. 11. - 20:22:26 5/10
Jó színészek, jó történet, gyatra forgatókönyv.

Pl.

SPOILER

A zuhanás jelenet. A magasban harcolnak, a nõ csüng a falon, a gyermeket épp viszik el. Következõ pillanatban zuhan a nõ, Vlad utána, hiába, nõ becsapódik. És nem hal meg. Na ne már. És utána pluszban: a gyermek már lent van egy lóháton és lentrõl nézi a fejleményeket. Biztos hopponáltak egyet. Vagy transzportáltak. Áhhh.... ez nagyon fájt.
meridian74 2015 febr. 09. - 23:14:42 Előzmény vjúská
"A kedvenc részem amikor a fõhõs egyedül szétzúzza az elsõ török sereget, na az grandiózus! :"

Vannak a filmeben dramaturgiai hibák, fõként azért, mert túl gyorsan kellett felvezetni az egészet, így pár másodperc alatt ismerkedett meg a képességeivel. De ugyanakkor tudnod kell azt is, egy vámpír simán képes erre. Az más kérdés, hogy a film ezt a részt egy kicsit gyengén jelenítette meg. Ezen a téren sokkal jobb volt a legelcseszettebb vámpír film, a Twilight (alkonyat) Saga. Mondjuk ez utóbbinak a sztorija volt szar, tovább az egész film a vámpírmisztérium totális meggyalázása volt. ;) Kivéve, amikor kibaszott gyorsan mozogtak és harcoltak.

*** SPOILER ***
Éppen ezért a film leggyengébb jelenete volt az, amikor a szultánnal küzdött a fõszereplõ. Hiába az ezüst, egy ezredmásodperc alatt belevághatta volna a kardját, továbbá puszta kézzel roppanthatta volna össze bármely csontját, mint pl kardforgató kezét elkapva a csuklóját (páncélostul, mindenestül), eltörhette volna a lábát karját, a fejét görödinnye módjára csaphatta volna szét puszta ököllel is.

De gondolom kellett egy kis feszültség és izgalom fokozás a filmben, ezért erõltették ezt a jelenetet így.

*** SPOILER vége ***
8/10
King Diamond 2015 febr. 05. - 19:56:12 8/10
Nincs ezzel a filmmel semmi gond, egy jó kis esti akció/fantasynak tökéletes. A történelmi hûséggel jövõk meg ne röhögtessenek már, hogy egy fantasy filmen pont ezen tudnak fennakadni. Hát igen, mindig van min fennakadni sajnos. Viszont több Drakulához kapcsolódó filmet meg kell néznem, mert nem láttam még a Coppolás Drakulát sem, az Interjú a vámpírralt sem, stb. A látvány, a tájak, kastélyok, hegyek, denevérek, török sereg/tábor mind-mind lenyûgözõ. A film sötét/melankolikus hangulata magával ragadott, a zenéje is elég jó. A színészek is jók voltak szerintem, Luke Evans és Charles Dance nagyon jól hozták a karaktereket.
Nem tudom, hogy moziban 3D-ben adták-e, de itthon is teljes mértékben élvezhetõ volt. A hangulatához (és kicsit a témához is) passzol egy nemrég megjelent album, Jorn Lande és Trond Holter Dracula-Swing of Death címû lemeze, amely szintén elég jól visszaadja azt a hangulatot/atmoszférát, ami a filmet is körülveszi.
8/10
7/10
Bob19 2015 febr. 02. - 17:32:56 7/10 Előzmény I-Am-Weasel
Az kérem szépen a célkereszt szemû férfi aki egy varázs mozijeggyel átjött a Drakula filmbe Arnold Schwarzenegger "Az utolsó akcióhõs" címû filmjébõl és most Drakulának akar keresztbe tenni.
:D
7/10
nikato 2015 febr. 01. - 12:00:44 7/10
A fõszereplõ tehetséges, meg aki a fiát játszotta. De elég kevés volt a film. Van egy-két fura dolog. SPOILER: Amikor a nõ lezuhan, hogy tud még utána beszélni, meg sehol nincs sérülése? Vlad azért maradt életben, mert õ volt az "atyjuk" úgymond, szerintem.
7/10
Bob19 2015 febr. 01. - 09:40:27 7/10 Előzmény lionscorp@freemail.hu
"Aki Drakulát teremtette az tényleg mi a francért raboskodott a barlangban, mikor Vlad is szabadon járt, kelt?"
Én kétszer néztem meg és szerintem nem raboskodott, mert azt mondta Vlad, hogy mióta fent él azóta törököket öl. Vagyis valami miatt gyûlöli a törököket és szerintem mikor leszáll az éj, akkor kimegy törökökre vadászni. Mert ki a fene az, aki be menne abba a barlangba, mikor elég nehéz oda feljutni is? Persze ez felveti azt a kérdést, hogy akkor az elején a két nem török embert minek ölte meg? Lehet csak birtokháborítás miatt...

"Hogy a tökömbe szépült meg Drakula teremtõje, mikor örökké sötétben volt, meg sok ember vérét kiitta?"
Mert Vlad a 3 nap letelte elõtt ember vért ivott így vége lett a rabságának. És szerintem azért volt õ rondább, mint Vlad mert egyrészt sötétben élt, másrészt túl sok ember vért ivott már. (Vlad is akárhányszor ember vért ivott, átváltozott az arca).

"Továbbá...a napfény elégette az összes vámpírt a végén, mikor megtisztította Vlad az eget a fellegektõl, ergó õ neki is csontig
kellett volna égnie"
Ez magyarázható lenne azzal, hogy míg õ csak 2 ember vérét szívta ki, addig a többiek több ezer emberét, így lehet különbség köztük. Meg a többiek ugye gonoszak voltak, had pusztuljanak.:D De nem tudom én sem.:) Bár azt sajnálom, hogy a barátja is gonosz vámpírrá változott, akinek elõször adott vért.
k11zoltan 2015 jan. 29. - 22:35:45
Nem volt rossz.
És a végén feltûnik a kedvenc épületem Londonban.
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás