Az ő napja

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az elmúlt években kényszerű szokássá vált a március 15. előtti közös aggodalmunk: lesz "demonstráció?" vagy rendőri "intézkedés?" (Ez így volt Magyarországon már 1973-ban is, és azóta mintha semmi nem változott volna...) A frusztrált közvéleményt arról szeretnénk ebben a portré-etűdökből álló montázsban meggyőzni, hogy március 15-e a másfél századdal ezelőtt élt embereké, nem szabad elvenni tőlük! Lehet - bár nem muszáj - az év többi 364 napján aktuálpolitikai ügyeket az előtérbe helyezni, de március 15-én kérjük, petőfizzen-jókaizzon-vasvárizzon, tehát CSAK 48-cal foglalkozzon mindenki. Ezt sugalljuk ezzel a filmmel, amelyet az MTV két olyan munkatársa készített, akiknek mindig volt köze elmúlt évtizedekben az MTV ünnepi műsoraihoz: Ráday Mihály és Nagy György. Ők jelennek meg a filmecskékben, nagyon puritán módon feldolgozva tizenkét 48-49-es személyiség történetét; nem csak a jól ismert héroszokat bemutatva, hanem a kevésbé ismert szereplőkről is szót ejtve.
Igyekeznek mindőjükről olyan apró titkokat elmesélni ezekben a miniportrékban, mint pl. hogy Lebstück Mária "Mária főhadnagy" élő mintája - valódi személy volt; vagy hogy Petőfi március 15-i kirobbanó örömét milyen szépen és romantikusan szemlélteti, hogy pontosan 9 hónappal a forradalom kitörésének napja után született meg a kisfia...

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gyorgyibakcsi 2008 márc. 15. - 14:17:39 10/10
Szenzációsan jó összeállított mûsor. Családommal együtt ott ragadtunk a TV elõtt. Gratunálunk a mûsor összeállítóinak!!!! Sajnáljuk, hogy nem sikerült felvenni.