Az öltöztető

Bakancslistához adom
The Dresser
angol filmdráma, 118 perc, 1983

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az angol vándorszínház a 277. Lear király előadásra készül a háborús Angliában. A főszerepet az idős színész játssza, aki már évtizedek óta a színház oszlopos tagja. Most azonban betegsége és kora miatt egyre kevesebb szerephez jut, és ez a tény kezdi kikezdeni pozícióját a társulatban. Egyedül az öltöztetője, Norman az, aki mindvégig kiáll mellette. Az együtt töltött hosszú évek alatt különös és szoros kapcsolat alakult ki kettejük között. Norman mindent megtesz az öreg és beteg színész sikere érdekében. A megható és vidám történet tisztelgés a színház előtt.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker márc. 17. 19:27:09
Minden részletében kiemelkedő, fontos üzenettel bíró alkotás. A színészi alakítások lenyűgözőek, akárcsak a korhű hangulat és a díszletek. A háború rémsége nem látszik mégis ott van a szereplők és a színház közönségének a tekintetében és gondolatában. Nagy élmény volt újranézni.

Érdemes lesz elővenni Truffaut "Az utolsó metró"-ját a mostani válságos világ okán.
Dóra Zeller 2016 jún. 09. - 18:05:53
muszály=muszáj
8/10
efes 2013 dec. 15. - 20:38:48 8/10
A film (és a színdarab) tisztelgés a színház, a kultúra és speciálisan Shakespeare, ezek angol kvázi megteremtõje elõtt, egybecsengve Churchill korabeli hazafias kijelentésével: A második világháború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elõ, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre. Mire Churchill így válaszolt: „Rendben, de akkor miért is harcolunk?”
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu