Az ördög maga

Bakancslistához adom
The Devil's Own
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 106 perc, 1997

Értékelés:

285 szavazatból
Szerinted?

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Tom O'Meara
Rory Devaney/Francis McGuire
Sheila O'Meara
Billy Burke
Edwin Diaz
Peter Fitzsimmons
Jim Kelly
Megan Doherty
Bridget O'Meara

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
sflkjs máj. 07. 22:32:04 10/10
Könyörgöm valaki töltse fel a v-betűs oldalra.
joeung febr. 27. 21:22:02 Előzmény csonakos
Kis okos)
tortura 2019 jan. 09. - 18:16:28 Előzmény rbsltcaus
Én sem értem, miért kell mindig a címválasztáson lovagolni. Nem kell nyers fordítás, hanem a hangulatát kell visszaadni. Sokszor az eredeti cím teljesen semmitmondó. A makrancos hölgy eredeti címe is A házisárkány megszelídítése. És szerintem találóbb is a magyar cím.
9/10
Midnight67 2018 nov. 09. - 17:20:00 9/10
Feltétlenül a kedvenceim közt van ez a film!
rbsltcaus 2017 szept. 10. - 16:44:19
Igen,\"csonakos\" a forditas ugy van de nem sok ertelme van es eppen ezert adnak sok filmnek reszlegesen vagy teljesen mas nevet mivel onmagaban nem eleg ertelmes a szorol-szora forditott filmcim. Ez a pelda amit leirtal is bizonyitja azt,hogy az \"Ordog Maga\" jobb valasztas.
csonakos 2016 dec. 22. - 00:44:44
The Devil's own = Az Ördög sajátja.
csicso82 2016 szept. 08. - 22:13:18
Döbbenet mennyire rossz lett az új szinkron!! Selmeczi Rolnad maradt de ebben jóval öregebb a hangja és ez ront rajta. Harrison Ford Végvári Tamás helyett megkapta a klasszikus hangját Csernák Jánost talán még vele sincs gond bár Végvári fúrcsa de jobban hozta - aki nem tudja õ szokta Al Pacinot szinkronizálni. A probléma magával a szinkron szövegével van mutatok is példát:
1. szinkron:
" - Elfogták a gyilkost? - Ki, a többi gyilkos? Ne várd a heppiendet, ez nem amerikai történet, ez egy ír mese."
2. szinkron:
" - Elkapták a mocskokat? - Ott a zsaruk a mocskok, ne várj heppiendet Tom, ez a szori nem amerikai, hanem ír."

Sajnálom fõképp, hogy az elsõ szinkron is 5.1-es hanggal készült ezáltal tényleg max jogi okai lehettek az új szinkron készítésének, vagy nem tudom.
7/10
Xxy92 2016 máj. 19. - 23:55:16 7/10
Érdekes film, mely elsõ látásra egy tipikus akciókriminek tûnik, de ebbe azért szorult ám mondanivaló is, ami számomra különlegessé teszi. Bár jobban örültem volna, ha végig Írországban játszódott volna.

10/8
offtopic
cellasto 2015 szept. 03. - 20:15:13
régen én sem szerettem,de már bebizonyította pár filmben,mekkora színész :P
Leoval pont így voltam :D
jó film az is,amit linkeltél :)
_goldie_ 2015 szept. 03. - 19:01:44
ok:) láttam belõle részletet de akkor nem fogott meg mert nem rajongok BP-ért
off ezt is megnézem http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=2295
offtopic
cellasto 2015 szept. 01. - 21:52:06
no,hallgattál rám?
mondtam,hogy jó film :)
_goldie_ 2015 szept. 01. - 21:22:45
***spoiler***
konfliktus a fegyverüzlet kapcsán: Frankie nem vette át az árut..elállt az üzlettõl (a lányon keresztül ezt az utasítást kapta írországból) az eladónak viszont kellett a pénz....
fontos momentuma a sztorinak a kialakulóban lévõ apa-fiú kapcsolat: angyalarcú Frankie 8 évesen vesztette el az apját..Tom családját a sajátjának érezte..ez látszott a legkisebb lánnyal való kapcsolatában is
Tom pedig egy fiúra vágyott csak lányai voltak
ja és.."ne várj hepiendet Tom..ez a sztori nem amerikai..ez ír"
10 pontos film
Querelle 2015 jan. 03. - 18:34:49
Igen, ez valóban erotikus jelenet, McElhone egyébként tetszik,csak valahogy egy kicsit dülledtek a szemei.Nekem az a jelenetek is aranyosak , amikor Pitt a legkisebb lányt kézenfogva felsétál a lépcsõn a vacsorához, illetve amikor a bérmálás utáni összejövetelen lehajol hozzá és vigasztalja valamiért a lépcsõ tetején.
filoszemitabélus 2015 jan. 03. - 15:54:28
Az ismertetõk tele vannak bõdületes baromságokkal és Spoilerekkel.
Számomra sem volt világos a konfliktus a fegyverüzlet kapcsán és talán valóban hajánál fogva elõrángatott ürügyet tudtak csak találni a film készítõi.
SPOILER
Viszont van a filmben egy jelenet, ami nagyon jól sikerült. Talán az egyik legerotikusabb filmélményem:
A Natasha McElhoon által megformált, nem túl szép, de nagyon vonzó lány végigsimít Rory nyakán.
Querelle 2015 jan. 02. - 20:14:27
Azt írja az ismertetõ, hogy Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike. Akkor mégsem rá vonatkozik a cím, vagy irónia lenne ? Egyébiránt nem értem Rory motivációját.
SPOILER : Rory ugye azért jön át mert kellenek a Stingerek.Meg is rendeli, meg is kapná határidõre, azaz Burke állja a szavát, amikor valami zûr miatt leállítják a tengerentúlról a vásárlást .Viszont nem értem, hogy miért.A pénz megvan, másra nem költhetõ.A Stingerek megvannak és elõbb utóbb kellenek, hiszen az angolok nem várnak arra, míg az IRA beszerzi õket, hanem helikopterrel megsemmisíti õket .A hajó megvan, amibe el tudná rejteni X ideig, ha már Burke tárolásra vonatkozó ajánlatát nem fogadja el.Miért ? SPOILER vége.
Összességében persze nem rossz a film, csak ez a logika vagy logikátlanság nem tetszik.Számomra ez olyan, hogy valahogy indítsunk már el egy akciót a filmben.
filoszemitabélus 2015 jan. 01. - 15:27:12
Akkor félreértetted a szándékot. Szerintem nem is akarták gonosznak ábrázolni Brad Pitt figuráját.
SPOILER
Elég jól alá volt támasztva, hogy miért lett az angol megszállók kérlelhetetlen ellensége. Nekem inkább a kötelezõ erkölcsi tanulság nem tetszett, azaz, hogy aki fegyvert ragad, fegyver által vész el. Ez valóban egy véres polgárháború és mindkét oldal elkövetett sok kegyetlen vérengzést, de nem szabadna elfelejteni, hogy miként kezdõdött, kik a felelõsek érte.
A skótoknak meg .....sz a seggükbe! Évszázadokig szenvedték az angol elnyomást, Észak-Írországot mégis pont miattuk nem tudja elengedni a brit birodalom. A protestáns unionisták nagyrészt skót származásúak.
Igaz van még rá példa, hogy KZ-ek egykori lakóinak utódai egy egész népet tartanak KZ-ben.
Querelle 2015 jan. 01. - 11:32:03
Nekem valahogy nem meggyõzõ az angyalarcú gyilkos, vagy hogyan is nevezik Rory-t a filmben.Az angyalarc stimmel, a szimpatikus fickót jól is játssza Pitt, de a velejéig gonosz, kegyetlen terrorista nem jön át.A film második felében pedig nem is értem, hogy mi motiválja, miért csinálja az egész akciósdit ? Illetve tudom, azért, hogy a film akciódúsan folyjon tovább, viszont lehetett volna ezt hasonló befejezéssel, de más cselekménnyel leforgatni.
offtopic
filoszemitabélus 2014 jan. 31. - 16:44:38
Véletlenül benn maradt 3 tegnapi komment. Hová tûnt az éberség?
Az világos, hogy tisztelt moderátorok indoklás nélkül törölhetnek, csak szegény fórumozóknak elég nehéz eligazodniuk, hogy mit írhatnak és miért kerülhetnek Guantanamo-ra?

Az én kis butaságaimért egyáltalán nem kár, de pl. a Kosheen nicknevû fórumozó nagyon értékes gondolatokat osztott meg olyanokkal, akik lehet, hogy bizonyos elemekkel ellentétben (cenzorok), meg is értették.
stenmore- 2014 jan. 30. - 01:47:57
Most lett vége a filmnek,és a vége nagyon giccsesre sikeredett.Tom baromi jól megoldotta a problémát,"megmentette" az érzõszívû egyben snájdig macsó terroristát,ahogy ígérte is a csajnak.
nemkati 2012 jún. 05. - 22:29:54
Köszi, akkor ez az eredeti.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu