Az ördögűző - rendezői változat

Bakancslistához adom
The Exorcist - Director's Cut
amerikai horror, 137 perc, 2000

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

A rémmesék e klasszikus darabja a földreszállt Démonról szól, mely senkit sem kímél. Főhadiszállását egy 12 éves lány testében üti fel: onnan kezdi támadásait. Csupán egyetlen ember mer szembeszállni vele, akinek nem csak a gonosszal, hanem saját kételyeivel is meg kell küzdenie. Bár saját hitében sem biztos, mégis ez az egyetlen fegyver, amit szembeszegezhet a Sátánnal. Úgy sincs semmi, ami elég erőt adhat ehhez a harchoz.
Bemutató dátuma: 2001. július 19. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Merrin atya
Chris MacNeil
Regan MacNeil
Kinderman hadnagy
Sharon Spencer
Damien Karras atya

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
Midnight67 ápr. 01. 13:34:08
Szintúgy.:) Szép kis zenei gyűjteményem van a "régi időkből", amiket bármiket szívesen hallgatok, de hogy mik a mai slágerek??? Halvány fogalmam sincs.. :(
(Retro Rádió - for ever! ♡♡ )
offtopic
Midnight67 ápr. 01. 12:54:05
Valószínűleg öregszem, mert a drámákat én is egyre jobban kedvelem, a thrillerekkel meg mindig is így voltam.
80-90-es évek volt a jó filmek kánaánja. Nem véletlenül szokták a VHS-korszaknak nevezni. Pörögtek rendesen a felvevők, mert bőven volt mit rögzíteni. Olyanokat, amik ma is megállják a helyüket.
Persze, utána is készültek remek filmek, de kisebb számban és kevésbé emlékezetesek.
Nem szeretnék idegen tollakkal ékeskedni, de a Filmkat.-on van ezzel kapcsolatban egy remek hozzászólás a Szemtől szemben c. filmnél, ami azt hiszem, megérdemli, hogy ide másoljam.
" 388. Ak76 (2017-02-12 22:10.30) aaaaa
Ez egy 22 éves film.
22 éve volt 1995,amikor tucatnyi, tripla "A" kategóriás csemegét tettek elénk,öntöttek elénk,mint disznók elé a gyöngyöt,mintha nem lenne holnap,mintha egyszerre kéne elégetni az összes gyertyát,nem is sejtve,hogy pillanatok múlva eljön 2017,amikor már egy vacak remake-nek is örülünk a sok ostoba lélekölő,agypusztító CGI szuperhíró' fostengerben, nem tudva hogy kvázi ÜNNEPNAP lesz egy Heat,egy Casino,egy Rettenthetetlen újranézése,mert ami 22 éve 10 pontos remekmű volt,ma 100 pontos elérhetetlen,felülmúlhatatlan utópia,olyan actori munkával,forgatókönyvvel,akciójelenetekkel,zenékkel,fényképezé ssel,hangulattal,amiket manapság már nem divat elkövetni....
A két legenda is megöregedett közben,ki több,ki kevesebb tartással,de ezt a 22 évvel ezelőtti csúcspontot ők hozták össze nekünk,ők adták nekünk,és ami azt illeti csak ezért az egy filmjükért is azonnal megbocsájtok nekik mindenféle bénáskodásokat,ez a film a miénk marad,és ha holnap kijönnek egy fosós,okádós a kor igényeire épített gyökérséggel,majd elmorzsolok egy vacak könnycseppet a szemem sarkában,és a 22 évvel ezelőtti időkre gondolok,a Szemtől szemben-re,a Hetedikre,a Casinóra,a Las Vegas végállomásra,vagy a többi kurva jó filmre,mert végérvényesen vége van,mert elmúlt,és bassza meg hogy ez lett belőle...Johnny Deppnek van egy monológja a Félelem,és reszketésben,ami arról szól hogyha kinéz az ablakon,és jó szemmel néz ki,szinte láthatja hol van az a vonal,ahol a hatvanas,hetvenes évek lázadása megtört,és lehanyatlott...így vagyok ezzel én is,kinézek,visszanézek a kilencvenes évekre,és látom hol volt a csúcspont,a megismételhetetlen maximum,a kilencvenes évek egy rohadt nagy hullámvasút volt végig csak felfelé,kitermelte nekünk ezeket a remekműveket,aztán összeomlott,saját súlya alatt maga alá zuhant,de a színvonal,az etalon ottmaradt,és csak nyúlnom kell érte,mint tegnap este is,és újra az enyém lehet..."
( https://www.filmkatalogus.hu/forum-100) - (csak a rend kedvéért:) )
offtopic
Midnight67 ápr. 01. 00:19:38
És ha már M. Douglas - holnap jön a Végzetes vonzerő ( Duna TV, reklámok nélkül).
Bár nagyon régen láttam, emlékeim szerint jó film volt. Újra kell nézni.
Nagyon megy ez a nosztalgia-vonal mostanság.:)
offtopic
Midnight67 márc. 31. 23:57:20
The Ghost and the Darkness - Like! ♡♡♡
offtopic
Midnight67 márc. 31. 23:49:36
Mondjuk, nem szándékoztam megnézni, de kíváncsi voltam, akkor most melyiket is adják. A bevetés szabályai megy a tévében.
Midnight67 márc. 31. 23:46:02
Hát igen, az A bevetés szabályai, de sebaj! (Jeleztem.)
Midnight67 márc. 31. 23:40:52
Mintha kissé félre ment volna az ismertető... ????????????????
"Az ördögűző - rendezői változat"
"Terry Childers ezredes (Samuel L. Jackson) harminc éve szolgálja hazáját. Megjárta Vietnamot, Bejrútot és a Sivatagi Vihar hadműveletet. Saját kormánya viszont hadbíróság elé állítja egy rosszul sikerült mentőakció kivitelezése miatt, amelyben civilek is életüket vesztették. Védőügyvédnek egy régi bajtársát kéri fel, akinek megmentette az életét Vietnamban. Hodges védőügyvéd (Tommy Lee Jones) biztosan nem a legjobb a szakmában, de tudja milyen az igazi harci helyzet, mit lehet számon kérni a katonától. Az ügyvéd vonakodva vállalja el az esetet, amely során megkérdőjelezi az életét megmentő ember becsületét, és a hazája iránti feltétlen odaadás eszméjét is."
10/10
cellasto 2014 máj. 14. - 21:58:48 10/10 Előzmény Attila G.
én anno,amikor a rendezõi változatot bemutatták,kora délután ültem be a filmre.
hazafelé fényes nappal olyan szorongva mentem haza..sosem felejtem el :)
ilyen az igazi horror :)
Attila G. 2014 márc. 20. - 01:02:14
Most túl álmos vagyok, hogy érdembeli kritikát írjak. Egyébként 10 pontból mondjuk 9-et adnék.
Viszont a hozzászólásokat olvasva néhány dolgon megakadt a szemem.
Én szinte biztos vagyok benne, hogy 2001-ben láttam, szintén moziban; "premier elõtt". Ráadásul oda is van írva a bemutató dátuma: 2001. július 19. Mindegy, ez lényegtelen.
Egyébként bár láttam már korábban is horrort, de körülbelül akkoriban barátkoztam ezzel a mûfajjal; s emlékszem, a szék karfáját fogva ültem be a moziba (a hullámvasútra ültem így még régebben). Akkoriban jöttem rá, hogy nem igazán van mitõl félnem. Bár mondjuk a darabolós horrort azóta is nehezen tudom elfogadni (pl. Fûrész-filmek). Nem félek tõlük, csak forog tõle a gyomrom, de már azzal is barátkozok.

Egy dolgot nem értek, részben az elõzõ hozzászólás kapcsán.
Az utolsó elõtti mondat megfogalmazása furcsa.
Hát nem arról van szó, hogy 1973-ban elkészült a film egynéhány kivágott jelenettel; s az eme jeleneteket tartalmazó rendezõi változat került napvilágra 2000-ben?
C$@ß! 2012 júl. 22. - 07:50:42 Előzmény Naphinel
felirat lehetne, ha már a bbc-n is van
Naphinel 2012 ápr. 13. - 19:43:23
Jajj, mi a fenéért a TCM adja??? Nem tudom megnézni, mert egy kukkot nem értek belõle. :S Pfff.
Ford Mustang 2011 aug. 15. - 20:20:01
Sajnálom, hogy a Cinemax nem ezt a rendezõi változatot adta le.
6/10
Sheena_Wilde 2011 aug. 15. - 20:10:15 6/10
Én most fejeztem be, úgyhogy még frissen élnek bennem az emlékek. Nem volt túl jó film, pedig a beharangozások és az ismerõseim elmondása alapján minimum fantasztikusnak kéne lennie.

A történet tetszett, a szereplõk is szimpatikusak voltak, de a kivitelezés nem volt jó. Ügyes volt a maszk a kislányon, meg az ilyesmik, de a film fele idõhúzás, elhanyagolható részleteket közölnek a nézõkkel. Ráadásul fõszereplõnek tüntetik fel azt az öreg papot, akit látunk az elején áskálódni, meg az utolsó tíz-húsz percben ördögûzést végezni. Ha már pedig az ásatásnál tartunk: nem látom túl sok értelmét.

Nem mondom, hogy pocsék film, mert nem az, csak vontatott. De én fõleg ebbõl az idõszakból való horrorokat kedvelem, és láttam már ezerszer jobbat is. (Elég csak az Alien-re vagy a Rémálom az Elm utcában-ra gondolni.)
idõjós1010 2009 máj. 30. - 12:41:01
Szégyen-nem szégyen, én még csak a napokban néztem meg elõször ezt a filmet. A Horrorra akadva második részében már sokkal elõbb megnéztem a paródiáját sajnos. Ez még talán egy plusz lapáttal rátett arra hogy csöppet viccesnek találtam az ördög által megszállt kislány figuráját(mármint az ötlet az rendben volt, csak a kivitelezés....). Viszont még így is tetszett a film, és az idõ sem látszódott annyira rajta(kis túlzással).
A maga korában pedig egész biztos nagyon nagyot üthetett, szóval én adtam is rá 10 pontot.

Sorba nézem most az eredeti 3 részt egymás után, a második rész egy borzalom, kíváncsian várom a 3.-at, bár eddig amit láttam belõle, az sem túl biztató.
Mermaid 2008 dec. 01. - 11:37:07
Jaj ez csak annyi hogy benne van az a pókos jelenet is:/
Jucis 2008 aug. 03. - 14:28:25
Helyesbítek: 2000-ben
Jucis 2008 aug. 03. - 14:28:06
Én láttam, moziban, 2002-ben amikor kiadták. Van egy szörnyû jelenet benne. Brrrr.... A többi részt még nem láttam de mindenki szerint ez a legeredetibb.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu