Az óriásölő

Bakancslistához adom
Jack the Giant Slayer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasztikus kalandfilm, 114 perc, 2013

Értékelés:

234 szavazatból
Szerinted?

Évszázadokkal ezelőtt az óriások uralták a Földet, ám az emberek legyőzték őket. Az óriások azóta várnak a lehetőségre, hatalmuk visszaszerzésére. Úgy tűnik, elérkezett az idő, amikor Jack, a parasztlegény véletlenül megnyitja a két világ közötti átjárót. Ezt kihasználva az óriások elözönlik az emberek földjét, pusztítás és rombolás szegélyezi óriási lépteik nyomát. Jack nem sokat habozik, néhány bátor katona oldalán szembeszáll a bosszúálló óriásokkal a királyáért, a népért és a hercegnő szerelméért.
Bemutató dátuma: 2013. március 28. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
AvatáR Gil Maerth 2021 márc. 22. - 07:44:59
nem rossz. de nem is annyira jó. kedvenc részem az ostrom. bírtam a királyt, volt vér a pucájában.
viszont a világ leggyorsabb átöltözése címet Isabelle nyeri :)
9/10
Palyika 2020 júl. 29. - 12:52:58 9/10
Szórakoztató Fantasy, kifejezetten élveztem!
7/10
Dr. Classic 2020 máj. 15. - 23:12:22 7/10
Ez remek! Nagyszerű Fantasy, izgalmas, és látványos. Az óriások, és a többi animáció akár még egy Oscar jelölést is megérdemelt volna.
robi_69 2019 ápr. 01. - 18:10:46
Fantasztikus kalandfilmnek van írva, de talán egyszerűbb lenne mesefilmnek írni.
Egészen nézhető, szórakoztató és az animáció minősége is elfogadható.
10/10
MV33 2018 márc. 31. - 18:06:35 10/10
Ez a film qrva jó!!! HD minőségben szabad csak nézni.
8/10
tamas patkos 2017 ápr. 17. - 22:03:14 8/10
Tök jó!
pb69 2015 okt. 20. - 15:00:00
Szerintem ez egy nagyon jó film, a mûfaján belül remek. Nyilván nem lesz belõle filmtörténeti klasszikus, de nem is erre pályáztak vele. Nem igazán értem a fanyalgókat, hogy mit vártak egy ilyen alkotástól. Ez egy mese, kicsit felnõttes köntösbe bujtatva, de attól még egy egyszerû mese.
A magyar népmeséken vagy a görög mítoszokon is így fennakadnak egyesek? Nem az alkotás vagy az alkotó hibája, ha vki mély filozófiai értekezést vár mondjuk egy vígjátéktól vagy horrorfilmtõl. Én pl. ezért nem nézek és fikázok zombis horrorokat vagy kosztümös romantikus drámákat, mert tudom, hogy nem nekem való a mûfaj.

Az óriásölõ története igencsak egyszerû, ez tény. Hozzátenném, hogy még így is minimum hozza, de inkább felülmúlja a legtöbb Marvel-film sztoriját. Mondom ezt úgy, hogy én többnyire azokat is kedvelem. Klasszikus mese ez, ahol a szegénylegény hercegnõs kalandokba keveredik és papírmasé jellemek formájában csap össze a jó és a rossz.
Nem egy Star Wars régi trilógia vagy Gyûrûk Ura színvonalú alkotás, de ettõl még remek. Persze, vannak benne logikai hibák is, de amiket itt felhoztak páran, na ilyenek az elõbb említett kultusztrilógiákban is vannak éppenséggel. Nem mondom, hogy javára szolgál, de emiatt lehúzni az egészet nem fair.

A sztori rendben van, a képi és látványvilág rendben van, a színészi alakítások rendben vannak, a humor rendben van, a CGI rendben van. Utóbbi pl. simán hozza a Hobbit orkjainak színvonalát.

SPOILER!
Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem erõltették jobban a romantikus szálat. A hercegnõt hozzá akarják erõltetni egy baromhoz, közben találkozik a hétköznapi hõssel. Szép lány, jóképû srác, utóbbi pedálozik elõbbi kegyeiért, bizonyít neki és meghódítja a szívét. Egyszerû ez, bevált recept, nem kell ehhez félórás ömlengés sehova.
Az is bejött, hogy nem lett vége a genyó kinyírásakor és a hercegnõ megmentése után. A legtöbben simán elcsapták volna ott a filmet, aztán annyi, idõben is passzolt volna. Kellett még a végére az a kis "fordulat" és kaland.

A többek által kifogásolt logikai "hibához": Roderick elõbb-utóbb hozzájuthatott volna a trónhoz, de az idõ fontos tényezõ. Addig el kellett volna vennie egy lányt, akivel utálták egymást, majd várni (vagy elõidézni) a király halálát. Eztán persze elszórhatta volna a babot, jöttek volna az óriások és egyesíthette volna a seregeket.
De minek is várt volna erre annyit, ha közben jobb lehetõség adódott? Ráadásul nem tudjuk mi lett volna az eredeti terve, hiszen Jack a babültetéssel beleköpött a levesébe. Az elején még mondja is, hogy ha övé lesz a lány, akkor már beljebb lesz, szóval eredetileg legalább az esküvõt megvárta volna.
Csak mivel váratlanul összeköttetett a két világ és a hercegnõt is elrabolták, így lépnie kellett. Ha meg már fent volt és átvehette az uralmat az óriások felett, akkor miért ne igázza le a "világot". A nagy lehetõség megadatott, oda is veti a lánynak, hogy nincs már rá szüksége a hatalomhoz. És amúgy az óriássereggel nyilvánvalóan többet akart, mint Albion uralma.

Tök jó, hogy egyesek fenn tudnak akadni azon, hogy mennyire bugyuta és primitív a film története, miközben az ilyen faék egyszerûségû elemeket és motivációkat képtelenek kihámozni és értelmezni. :D Helyette inkább kattogjunk azon, hogy mit jelent definíciószerûen a világ, meg miért marad a király harcolni a saját bõrének mentése helyett... :D
10/10
kistejes23 2015 jan. 18. - 20:00:15 10/10
Nekem nagyon tetszett! Azt hittem tele lesz klisékkel és egy sablonsztori lesz de kellemeset csalódtam! Voltak benne jó poénok és jó ötletek. A maga mûfajában szerintem nagyon jó! A ruha vegyverek választása nagyon tetszett. A fegyverek és a ruhák megálmodójának plusz pont! :)
7/10
Újvállalkozó 2014 nov. 04. - 23:23:04 7/10 Előzmény graphoduo
7/10

Inkább aranyos kaland, mint ijesztõ fantasy. Egy klasszikus mese elevenedik meg elõttünk egy kis romantikával és humorral. Sokkal jobb, mint a Hófehérkés feldolgozás volt.
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 24. - 00:18:47 10/10
Nagyon jó film a kategóriájában (vígjáték-kalandfilm öszvér). Igényes, szépen kivitelezett. Végig leköti a nézõt. A poénok jók, látványban sincs hiány és a színészek is szerethetõek.
Részemrõl 10/10. Megéri megnézni akár többször is.
graphoduo 2014 febr. 27. - 00:45:17
Ja, és ha vannak benne logikai bukfencek? Nem matematikusoknak készült. És ha a vége oktalanul és nevetségesen túlspilázott? Nem az a csúcspont. Nem tehet arról a szerzõ, hogy a hollywood-i producerek megvesznek a fordulatért. Képzeld magad 10 évesnek és imádni fogod. Én legalábbis imádtam. Sehol egy csáp, hatlábú szörny, ilyen-olyan módon eltorzított humanoid rémség, csak az õsrégi, rég nem látott ötlet, hogy ÓRIÁSOK!! És megfagy benned a vér, ahogy arra egyikük föl is hívja a figyelmet. Én mondjuk jobban örültem volna, ha a jelmezek realisták, de ne legyünk telhetetlenek. A film ügyesen adja vissza az eredeti hangulatát és nem annyira ijesztõ, hogy 9 fölött ne lehessen megnézni. 7.5/10.
Mydgard 2013 dec. 10. - 11:03:20
Nagy várakozással kezdtem neki ennek a filmnek a megtekintéséhez, de ehhez fogható gagyi és bárgyú filmmel már régen találkoztam, gyakorlatilag kiábrándító és rövidebb idõre el veszi az ember kedvét a fantasy filmektõl.
8/10
King Diamond 2013 nov. 26. - 21:12:55 8/10
Kicsit meglepõdtem, hogy milyen kevés hozzászólás érkezett még eme idei filmhez. Ez azért jelent valamit, pedig egyáltalán nem olyan rossz. Azt nem állítom, hogy megérte volna moziban megnézni (mint ahogy én is terveztem), de otthon, DVD-n (vagy Blu-rayn) egyszer tökéletesen élvezhetõ alkotás ez. Egy jó kis kalandfilm, mesés elemekkel, jó látvánnyal (az óriások különösen jól meg voltak benne csinálva), remek hangzással és azért jó színészekkel is. Mert hiába írja a Port kritika, hogy nem jók, ez nem így van. Mondjuk az is érdekes, hogy próbálja itt mentegetni a számára 'Istenként tisztelt, A kategóriás' rendezõt és forgatókönyvírót a 'kritikus'. Néhány napja néztem meg és írtam pont a Közönséges bûnözõkrõl, amit szintén Singer rendezett, és a forgatókönyvíró is ugyanaz volt, mint aki itt, és azért ugye Oscar-díjat is kapott. Pedig azért egyáltalán nem tartom azt alapfilmnek vagy klasszikusnak. Jó volt, de nem kell tõle hanyatt esni. Egyszer szívesen megnéznék egy ilyen találkozást, ahol egy adott filmet lehúzó 'kritikus' találkozik egy nevesebb rendezõvel/forgatókönyvíróval, és elmondja, hogy neki mi volt a véleménye a filmrõl, az meg mondjuk szemberöhögi és elküldi a picsába. Illetve elmondja, hogy szerinte meg így volt jó az adott film, ahogy. Elvégre nem véletlenül vállalta el a rendezését vagy a forgatókönyv megírását. És nem véletlenül nem változtattak már rajta többet, és ez lett a végleges változat. Mókás élmény lenne, az biztos.
Szóval, szórakoztató film ez, egyszer mindenképpen meg lehet nézni. És lehet, hogy nem mindenki ért majd velem egyet, de én erre ugyanannyit adok, mint a Közönséges bûnözõkre, mert nekem ebben a kategóriában ez ennyire tetszett. Ez persze nem jelenti azt, hogy összehasonlítottam volna/összehasonlítanám a két filmet, mert felesleges, teljesen más mûfaj.
8/10
SpencerBarnes 2013 okt. 03. - 21:36:05
Sok fikázás ellenére számomra kellemes kikapcsolódás volt otthoni 3D és 4méter vászon is látványos volt
AvatáR Gil Maerth 2013 szept. 22. - 08:56:29
nem rossz !
(sõt!)
voltaképp egybegyúrták az égigérõ paszulyt a koldusból királyfi mesével. plusz hozzáadtak némi Gyûrûk Ura effektet.
:)
pár hiba van csupán:
1, a végén Isabelnek kéne viselnie a koronát, hisz Jack még mindig csak paraft. Ugye.
2. Hiba volt a mondai Albiont ráhúzni a valóságra, ahogy a Jack-féle szütyõ továbbélése is.

Kábé ennyi !
10/6,5 !
offtopic
Sz Peter 2013 aug. 07. - 22:10:16 Előzmény IMGOD
Szövegértelmezés rulez!
borkasztik 2013 aug. 07. - 07:51:13
Ez egész jó kis mesefilm volt. :) Tetszett :) Sokkal jobb volt mint az Óz sõt 1000 szer
IMGOD 2013 aug. 04. - 20:17:48 Előzmény Sz Peter
Csak azt nem értem hogy ezt miért nekem írod?Én nem filmajnlót írtam.Bár bevallom a filmet nem láttam(valószínûleg mondhatom azt hogy szerencsére)én a film leírását kommenteztem.Fõként azt hogy ebbõl sem maradhatot ki a szerelmi szál és hogy a nknek általában ennél több szerep nem jut.Ennyi volt a filmhez a hozzáfûzni valóm.Ez nem hiszem hogy fimajánló lenne,de ha szerinted igen sajnálatra méltó lehetnél ha az ilyenek íránt mint te éreznék sajnálatot.
thesaint 2013 júl. 26. - 08:33:56
Jó film, effektek színvonalasak, forgatókönyv is jó. 8/10
2/10
Rahar 2013 júl. 17. - 14:33:13 2/10 Előzmény Sz Peter
SPOILER
00:52:17
- Holnap visszatérünk,és én leszek a király. Meghódítjuk az egész világot.
Idõvel a tengerentúlon is ellenõrizni fogunk mindent.
- Roderick, te õrült vagy!
- Igen.
- Úgy tûnik a hatalom elvette az eszed.

Hehe. A kinevetés nem neked szól, hanem a filmnek.
Ez aztán konkrét adat, meghódítjuk az egész világot, ez igen. Így mindjárt átlátható például a Szilmarilokkal vagy a Trónok harcával vetekedõ háttértörténet. Ebbõl végre kiderült, hogy az adott királyság nem az egész világot foglalja magába, hanem vannak azon kívül is emberek.
Végül is elfogadom a meglátásodat, attól, hogy valami logikus még egyáltalán nem biztos, hogy egy ember, mely irracionális lény, azt fogja dönteni és Roderick így döntött.
Összes hozzászólás