Az örökség

Bakancslistához adom
Arven
dán-svéd-norvég-angol filmdráma, 107 perc, 2003

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Christoffer egy dúsgazdag család negyedik generációs sarja. Biztos helye van a családi vállalkozásként működő Borch Moller Acélműveknél, ő azonban mégis úgy dönt, hogy más területen próbál szerencsét. Számításai igazolódnak: rövid időn belül jól menő éttermet mondhat magáénak Stockholmban, és boldog hazásságban él az ünnepelt svéd színésznővel, Mariaval. Mikor édesapja öngyilkosságot követ el, anyja ragaszkodik hozzá, hogy Christoffer vegye át a vállalat vezetését. A férfi vonakodva ugyan, de igent mond - nem kis megdöbbenést okozva ezzel feleségének, valamint sógorának, aki szintén a vezetői posztra pályázott. Miután elfoglalta helyet az elnöki székben, Christoffer azonnal drasztikus lépéseket kényszerül megtenni, hogy megmentse cégét a teljes csődtől. Döntéseivel azonban kivívja rokonai és felesége rosszallását, mígnem kezdi úgy érezni, a gazdag örökség átokként nehezedik a vállára.

Per Fly társadalmi rétegeket bemutató trilógiájának második része, Az örökség a gazdag elit réteget veszi nagyító alá. A film intenzív dráma a Születésnap főszereplőjével. A 2003-as év legsikeresebb dán filmje, melyet többen láttak, mint Lars von Trier Dogville-jét!
Bemutató dátuma: 2004. május 27. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Newcastle United 2007 szept. 04. - 22:47:54 8/10
Az élet is tele van bosszantó gyökerekkel, de szerintem Christoffer nem volt az.:) Szerencsére dánul (és svédül) néztem a filmet, ezért sikerült elkerülnöm Hegyi Barbara megszokottan - már amennyie lehet egyáltalán - borzasztó ripacskodását.
A kamaremozgás meg valakinek bejön, például én kifejezetten istenítem ez a technikát, de a másik véglet pedig szokatlannak és bosszantónak találja, tudom te se szereted.:) Egyébként ez még csak a mérsékeltebb stílus volt.
libikóka 2007 febr. 09. - 21:24:54
Per Fly tud valamit.
kwazarz 2007 febr. 08. - 16:31:13
*********
8/10
Newcastle United 2007 jan. 02. - 13:46:32 8/10
Per Fly a fiatal, tehetséges dán rendezõgárda kiemelkedõ alakja. Ez a második nagyjátékfilmje szintén kiemelkedõ alkotás. Kicsit hasonít a dogma vonalhoz, de ez a megszokott játékfilmes technikával készült. A fõszereplõ a kitûnõ Ulrich Thomsen.