Az őrület fészke

Bakancslistához adom
Murder in the First
francia-amerikai thriller, 122 perc, 1995

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
steelprophet 2020 jún. 28. - 23:08:54 10/10
Nagyszerű film. Kőkeményen orrba vág.
5/10
sorozatneked.hu 2019 febr. 01. - 13:04:22 5/10
5/10

A szinkron tényleg rossz, nem jól választották meg a magyarhangokat, pedig a film 1995-ben készült, akkor még nem ez volt a jellemző. Ügyvédes filmként nem egy nagy szám, nekem annyira nem jött be, kicsit unalmas és vontatott volt, viszont jól bemutatta az Alcatraz történetét és hogy hogyan folytak ott a dolgok. Ezért jár az 5 pont érte.
kevinspéci 2016 jan. 23. - 21:13:35 Előzmény King Diamond
Szerintem viszont a szinkron a film legpocsékabb eleme. Kolovratnik Krisztián egyszerûen borzasztó, és Dányi is csak egy fokkal jobb; Háda János sem illik ide. A fényképezés viszont szerintem pazar, s a zene is elég jó.
8/10
robinho1983 2014 okt. 01. - 10:46:53 8/10
Nagyon megörültem, mikor láttam, hogy egy 9-es feletti filmet fogok megnézni. Csalódtam kicsit. Én azt hiszem értem, miért van 7,2-n az Imdb-n. Nálam erõs 8as. Belefért egy cigi még az elsõ felében. Tehát már 10-es eleve nem lehet. Elég unalmas az elsõ negyed óra utáni rész. Viszont az eleje érdekes, a vége meg zseniális. Ahogy Kevin Bacon is. Oscar-díjas játék. És még a jelöltek közt se volt. Szégyelljék magukat a díjátadók.
hunzizz 2012 júl. 25. - 15:08:29
Az egyik kedvenc. Hatalmas Kevin Bacon benne.Oscar járhatott volna neki. 10/10 nekem
10/10
King Diamond 2011 aug. 27. - 23:40:20 10/10
SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Csodálkozom, hogy ehhez a filmhez még alig van hozzászólás. Habár, én is teljesen véletlen akadtam rá, megtetszett a tartalma, így úgy döntöttem, megnézem. Nehéz szavakba önteni, mit érzek. Ritkán lát ilyen jó, megható, érzelmekkel teli filmet az ember. A besorolás mondjuk nem feltétlen lett eltalálva, mivel ez inkább egy kõkemény dráma, mintsem thriller. Utánaolvastam, hogy mi is igaz a történetbõl, de mivel azt mondják be az elején, hogy megtörtént eseményeket dolgoz fel, így nem minden. Viszont a hozzáírt történések szerintem nagyon is beleillettek a cselekménybe, tökre elhittem mindent, hogy valójában is így történt. Pedig nem. Habár az nekem kicsit zavaros, hogy azt írták, valójában nem tudott indokot mondani rá Henri, hogy miért ölte meg McCaint, de a filmbeli történésekbõl ez teljesen logikusan fel volt építve, akár történhetett volna így is.
A szereplõk zseniálisak, Kevin Bacon akkorát alakít, hogy csak na, le a kalappal elõtte. Megérdemelt volna egy Oscar-díjat. Christian Slater, Gary Oldman, William H. Macy, valamint R. Lee Ermey is egytõl-egyig remekül játszották a szerepeiket. Piszok jó szereposztás. Na és a szinkron. Olyan szinten el lettek találva, hogy el se hittem. Dányi Krisztián Kevin Baconnek telitalálat volt. De a többiek is remekül teljesítettek. A film magyar címe megint csak zseniális. Remekül érzékelteti, hogy mit élt át a rab az ottléte alatt. A zenéje csak még tovább fokozza a drámai hangulatot.
Elég magas pontszámot kapott attól a kevés értékelõtõl, akik már ezt megtették, de hozzászólás még alig érkezett hozzá, nem tudom, hogy miért. Pedig egy kitûnõ filmrõl van szó, csalódás kizárva! Az IMDb-n 7,1-en áll, ami azért nem rossz, nem rossz, de jobb ez még ennél is, nem is kicsit. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
10/10
10/10
tzszs 2010 jún. 01. - 23:24:23 10/10
Tartalma:

Az õrület fészke címû remekmû a híres-hírhedt Alcatraz börtöncelláinak bezárásához vezetõ tárgyalás valós történetét meséli el, fantasztikus szereposztásban.

Az elítélt, Henri Young (Kevin Bacon – Veszélyes vizeken, Titokzatos folyó, JFK - A nyitott dosszié) bûne: 5 dollár eltulajdonítása éhezõ testvérének megmentésére. A sors, ami rá vár, viszont rosszabb a halálnál: egy sikertelen szökési kísérlet után az Alcatraz egy sötét magánzárkájába kerül, ahol három éven át teljes elszigeteltségben tengõdik gyakorlatilag az észvesztés határán. Az eldurvult, önmagából kivetkõzött Henri szabadulása után bosszút áll a szökését meghiúsító besúgón. A gyilkosság ténye egyértelmû.

Egy mindenre elszánt ügyvédnek (Christian Slater – Ronda ügy, A gyóntató, Interjú a vámpírral) azonban más tervei vannak. Henrivel karöltve, az Alcatraz és annak szadista hajlamú felügyelõje (Gary Oldman – Batman – A sötét lovag, Az ötödik elem, Harry Potter és a Tûz Serlege) ellen emel vádat.

------------------

Ez a film megérdemelt volna egy Oscart!
Egyszerûen annyira drámai, és szívszorongató!
Nem is értem miért nem hallottam eddig errõl a filmrõl.
Remek alkotás, az eleje nagyon durva és brutális ahogy bemutatják mi történt a rabbal. És a vége is! Egyszerûen ... el kellett hogy sírjam magam...pedig nem vagyok valami pityergõ típus!
Kevin Bacon elõtt le a kalappal...nagyon jól játszott!!
10/10
susurrus 2009 szept. 03. - 04:25:39
Van már magyar címe is: Az õrület fészke