Az őrület vonzalmában

Bakancslistához adom
Seduced by Madness: The Diane Borchardt Story
amerikai thriller, 200 perc, 1996

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

John Patterson televíziós thrillerét igaz történet ihlette. A film főszereplője Diane Borchardt szerepében a középkorú Ann-Margret, a zavarodott, részmunkaidős wisconsini tanárnő, aki igazi fekete özvegyként hálózza be tanítványait, és kegyetlen intrikusként bujtja fel őket arra, hogy megöljék férjét. Az asszonynak az a tévképzete, hogy férje kizsákmányolja őt, és véget akar vetni házasságuknak, ami az asszony kényelmes külvárosi életének végét is jelentené. Az igazság azonban teljesen más: Diane férje, Ruben (Peter Coyote) csak egy hétköznapi ember, aki a feleségén egyre elhatalmasodó és felszínre törő téboly jeleit látva ráébred arra, hogy házassága óriási hiba volt. Ruben bár kitart a nő mellett, egyre erősebb vonzalmat érez a gyönyörű Claire (Leslie Hope) iránt. A férjes asszony viszonyba bonyolódik a férfival, és ezzel aláírja halálos ítéletét. Eközben Diane attól félve, hogy házassága válással végződik, addig terrorizálja és bujtogatja a tizenhat éves, érzékeny lelkivilágú Doug Vestet (Christian Campbell), hogy a fiú elköveti a gyilkosságot. A valós eseményeken alapuló történet főszereplője egy wisconsini tanárnő, aki abban a hiszemben, hogy férje megcsalja őt, felbéreli diákjait arra, hogy kémkedjenek a férfi után, és a megfelelő pillanatban öljék meg. A film a gyilkossággal kezdődik, az eseményekre visszaemlékezésekből derül fény. A bűntett elkövetése után lefolytatott nyomozás az asszony és a diákok letartóztatásával, és az ítéletek kiszabásával ér véget.

Stáblista:

Szereplők

Diane Kay Borchardt
Ruben Borchardt
Claire Brown
Brook Borchardt
Chuck Borchardt

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Caca254 2012 ápr. 10. - 19:31:22
Komolyan mondom nem hiszem el,hogy ilyen részletesen leírtátok ide a tartalmát .... ráadásul a játékidõ sem 200 perc, 100 akar az lenni nem ?
csibilla 2012 ápr. 10. - 15:36:52
A cím viszont rossz - szokás szerint :) Mi az, hogy az õrület VONZALMÁBAN? Ezt a kifejezést így nem használjuk. Esetleg vonzásában. Az eredeti cím sem ez.
vitkovits 2010 aug. 08. - 20:47:39
Tán ilyen részletesen nem köllött vón' ecsetelni a film tartalmát, az egykettede is ölég lött vóna... Nagyobb lett vón' a vonzalom iránta - így már, mivel vélhetõen a film kétharmada le vagyon írva, csak Ann-Margretben bízhatunk - igaz, Õbenne nagyon!