Az Osterman hétvége

Bakancslistához adom
The Osterman Weekend
amerikai thriller, 103 perc, 1983

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A "kemény" filmesek mestere, Sam Peckinpah (A vad banda, Vaskereszt, Konvoj) utolsó filmjében Robert Ludlum nagy sikerű regényét dolgozta fel. A bosszúra éhes volt mesterkém (John Hurt) és a kémszervezet főnöke (Burt Lancaster) között dúló háború egy mit sem sejtő baráti társaság közös víkendje közben éri el tetőpontját. A házigazda (Rutger Hauer), az ünnepelt Osterman (Craig T. Nelson) és barátaik kamerák és lehallgatókészülékek kereszttüzében kénytelenek lépkedni előre megrendezett végzetük felé, hacsak nem tudják saját kezükbe venni az irányítást...

Stáblista:

Szereplők

John Tanner
Lawrence Fassett
Bernard Osterman
Richard Tremayne
Joseph Cardone

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Clementi 2020 aug. 15. - 01:34:10 4/10
Elég unalmas, lassú film. Ehhez az elég egyszerű sztorihoz túl sok ez a 100perces játékidő. És sajnos a színészek sem dobnak rajta. Egyszer végig lehet szenvedni, de aki teheti válasszon jobb időtöltést ennél a filmnél. 4/10-nél többet nálam nem érdemel.
feketevipera 2010 nov. 08. - 14:14:07
Peckinpah-tõl láttunk már jobbat is, ez a film egy átlagos 80-as évekbeli thriller, amilyen egy Ludlum-regénybõl készülhet. A téma talán már-már közhelyesnek minõsíthetõ, bosszúállás a CIA-s kémek között, melynek során nem lehet eldönteni, hogy ki az áldozat és ki a "hóhér". Szerintem elég merész vállalkozás volt egy több mint 100 perces filmet egy viszonylag sovány cselekményszálra felfûzni. Az elsõ egy óra ennek megfelelõen kicsit vérszegény (akár szó szerint is véve), a folytatásban meg van némi lövöldözés, eléggé béna CIA-s mesterlövészekkel. Nagy színészi játékot pedig nem igényeltek a szerepek, lélektani mélységekbe nem hatoltunk le. Összességében szerintem a film egy közepest ér, egyszer megnézhetõ, de vannak ennél sokkal jobbak is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu