Az ükhadsereg

Bakancslistához adom
Dad's Army
angol vígjátéksorozat, 1968

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Az 1940-es években, a háborús Nagy-Britanniában játszódó vígjáték-sorozat egy igazán alkalmatlan, ráadásul elég hiányosan felfegyverzett csapat viszontagságairól szól. A déli partok városaiban már a közelgő náci támadásra készülnek, de mivel a harcoló alakulatokat a tengerentúlra szállították, a védekezés a helyi veteránokra marad. A nagyképű, civilben banki alkalmazott Mainwaring százados (Arthur Lowe) vezetése alatt álló walmingtoni egység igazán komoly haderő. A csapat két oszlopos tagja a felsőbb osztályból való Wilson őrmester (John Le Mesurier), akinek gyengéje a női nem, valamint Jones tizedes (Clive Dunn), a helyi hentes, aki állítólag sok csatát megjárt már, bár emlékei erre vonatkozóan (is) kissé ködösek. A hadtestet erősíti még a seftelő Walker közlegény; a törékeny és ifjú Pike közlegény (Ian Lavender); a morbid ravatalozó, azaz Frazer közlegény, valamint az idős Godfrey közlegény, akinek már inkontinencia-problémái is adódnak.
Az első részben a csapat fogságba esik a vízművek egy föld alatti helyiségében. A megmentésre várakozva nem is aggódnak igazán, egész addig, míg az egyik fővezeték el nem kezd ereszteni...

Stáblista:

Szereplők

George J. Mainwaring
Arthur K. Wilson
James Frazer
Charles P. Godfrey
Warden 'Willy' Hodges

Hozzászólások

Szerinted?
Petrapetrus 2015 márc. 04. - 07:19:38
Ennyire nincs itt "egy megjegyzés sem"? Pedig megérdemelné, remek széria ez (is)! :)
elistvan 2012 jan. 18. - 20:36:17
Illetve az index fórum Csengetett mylord topicjában is közzé teszem, alkalmanként.
elistvan 2012 jan. 18. - 20:35:27
Elkezdtem fordítani a sorozatot az elsõ két évaddal eddig készen vagyok. Akit érdekel privátban küldöm a feliratok linkjeit!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu