Az út

Bakancslistához adom
The Road
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 112 perc, 2009

Értékelés:

482 szavazatból
Szerinted?

Hosszú évekkel ezelőtt Amerikát rejtélyes katasztrófa sújtotta. Megszűnt az energiaellátás, majd éhínség tört ki, azután a túlélők egymásnak estek. Ebben az apokaliptikus világban az erőszak az úr, bandák vették át a hatalmat. Egy apa a fiával együtt útra kel az óceán felé, miközben megpróbálják túlélni mindezt. Minden vagyonuk elfér egy rozoga bevásárlókocsiban. Útjuk során nap mint nap meg kell küzdeniük a betevő falatért, fel kell venniük a harcot a természet erőivel. Egyetlen támaszuk az összetartozás érzése: az emlékek és a szeretet.
Bemutató dátuma: 2010. május 6. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
santagata nov. 07. 11:49:54 Előzmény 2mor
Az anyját Charlize Theron alakította. Szerinted a végén az a nő Charlize Theron?
santagata nov. 07. 11:34:18 Előzmény bushwaka
Most őszintén de milyen story lehetne egy ilyen szituációban? Bármi olyat mutattak volna ami arról szól, hogy itt történhet valami "érdekes" hamis lett volna. Az ilyen típusú filmekben nagy részben főleg az a baja hogy a nézők kielégítése miatt olyan mellékszálakat szőnek bele ami irreálissá teszi az egészet. Egy ilyen világban ennyi "story" lesz ... mennek amíg tudnak, akit lehet megesznek és élnek amíg bírják, story nélkül. Szerintem. De persze tévedhetek.
santagata nov. 07. 10:50:30 Előzmény csenerezi
A fiú nem a szeretet legmagasabb szintjét valósította meg hanem a naivságot amivel folyamatosan bajba sodorta az apját ... persze, hogy az ember a saját fiát nem likvidálja de csak egy nyűg volt az apa hátán.
santagata nov. 07. 10:45:30 Előzmény fugedarazs
Már azt vártam, hogy mikor lövi fejbe az apja .... volt, hogy felordítottam, hogy "kusssssolj mááááááár" ..... biztos én vagyok az érzéketlen .... meg te :)
santagata nov. 07. 10:34:17 Előzmény Dj TrancEmotioN
Szerintem (tévedhetek persze) de a "pár évtized" kicsit korai ... annál azért tovább fogjuk "húzni" .... Az őshüllők pedig semmit olyat nem tettek - nem csak ezred ennyit - ami a föld pusztulását előidézte volna. Ami akkor történt az egy abszolút külső hatás volt, nem a bolygón végzett tevékenység következményeként valósult meg. Legalább is a szakemberek szerint ... én nem voltam ott, csak olvastam.
santagata nov. 07. 10:29:32 Előzmény Brierley
Petőfi rajongó barátomnak szoktam mondani amikor ilyen "sori, ügyi, vili, komi...." és hasonló szavakat használ, hogy Sándor ha feltámadna tökön lőne a durranós puskájával .... Kommentedről ez jutott az eszembe ...
santagata nov. 07. 10:25:11
Nem tudom, hogy a film leírása igaz e, de az miből derül ki, hogy ez a katasztrófa csak Amerikát sújtotta? Elég nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen méretű "valami" megállt a kontinens határánál. A másik, hogy ha valóban csak Amerikát érintette, akkor pedig azt nem tudom elképzelni, hogy az éppen maradt helyekről nem érkezett segítség. Ezek szerint pl. Európában közben vígan éltek az emberek miközben Amerikában egymást ették a félhomályban?

Amúgy amit sokan unalmasnak találnak benne, az szerintem nem rendezési hiba hanem nagyjából ennyi történetet lehet beletenni egy ilyen helyzetbe. Az hogy nyomasztó az pedig természetes. Milyen is lenne?

Azzal egyetértek, hogy a gyerek rém idegesítő volt. Aki teheti ne nézze szinkronosan mert a magyar hangja még rátesz egy lapáttal.
9/10
Brierley szept. 16. 10:17:58 9/10
Ehhez kell érzelmi intelligencia, és némi IQ is.
Nem kell ide marvel; a dedós zombis sori mindennek a legalja, hiába próbál nagyokat mondani.
Emiatt is nem nagy rendező, csak egy nagyra nőtt a csecsemő?
Roberto DiCapribogyó szept. 16. 09:59:38 Előzmény Belmont
Remekül összefoglaltad:-).

A feléig néztem, addig semmilyen történet nem bontakozott ki... a tartalmat illetően meg lehet, hogy a film második felében jön (?) a mondanivaló cumami, de akkor ebből az első felébe is juttathattak volna... a másik lehetséges magyarázat a nagy rajongásra, hogy a Marvel generációnak ez biztos már üdítően tartalmas filmnek számít.... mondjuk így már értem.
Roberto DiCapribogyó szept. 16. 09:44:38
Akinek tetszett ez a film, a mondanivalója, a mélysége, annak ajánlom a Walking Dead c. sorozat első ~5-6 évadának gyakorlatilag bármelyik részét, el fog alélni a gyönyörtől (kvázi ugyanezt kapja, feljavított minőségben - mondom ezt úgy, hogy nem vagyok rajongó)..
7/10
Dj TrancEmotioN szept. 15. 23:07:26 7/10
Valahogy így kell elképzelni a Föld nevű bolygót pár évtized múlva ahogy a film képi világa átadja: reménytelenül sötét és nyomasztó. Ez a jelenleg még csak fikcióként ábrázolt nem is olyan távoli jövőkép az amit az emberiségnek nevezett állatfaj bevégez majd illetve amit a természet fog bevégezni az emberiségen akárcsak a dinoszauruszok idejében, pedig 65 millió éve ezred ennyi "szemétséget" nem végeztek az őshüllők ezen a bolygón mégis kihalásra ítéltettek szóval számunkra is közeleg az ítélet napja és nem lesz happy end. Néhány felesleges erőszakos jelenetet leszámítva nekem ez volt a tökéletes posztapokaliptikus mozi, Mad Max illetve Walking Dead fanatikusok viszont messze kerüljék el.
10/10
törökbálint márc. 11. 10:40:28 10/10
Csodálatos, mélyen elgondolkodtató film. A gyerek pedig kifejezetten aranyos . A fitymáló, akciókat hiányoló kommentek mögött valószinüleg iróniát kell keresni.
10/10
andru1@freestart.hu márc. 10. 23:32:58 10/10
Aki erre a filmre azt írja, hogy sz.r, annak nem elég fejlett az érzelmi intelligenciája. Nem gerjed mindenki az akciófilmekre. Szerintem ez a film remek, engem maga alá gyűrt.
10/10
Rocco1899 márc. 10. 19:17:18 10/10
10/10
Vannak filmek,amiket vétek reklámokkal teletűzdelve nézni. Na ez pont olyan. Agyonvágja a hangulatát.
Ajánlom a könyvet is, lehetetlen letenni.
8/10
pihes jan. 12. 14:48:08 8/10
Kapunk tőle rendesen világvége érzést az 100%. Óriási mélységek voltak hangulatába, kiváló volt.
Ettől jobbat mostanában se láttam, kár lett volna kihagyni!

8/10
10/10
edraven21 2020 jún. 04. - 06:13:52 10/10
Nem értem a kommentek nagy részét! Ez nem egy könnyű müfaj,na meg érettség is kell hozzá! Nagyszerű, elgondolkodtató film!
Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 05. - 20:58:12 Előzmény Edward prof
A te döntésed, hogy melyiket nézed és persze a te felelősséged is.
10/10
Edward prof 2020 jan. 05. - 13:03:01 10/10 Előzmény Roberto DiCapribogyó
Nem tudom, hogy mitől lenne szemét, de ez a kettő teljesen különböző kategória. Az egyik dráma, a másik pedig zombi sorozat, szóval nem nagyon érdemes összehasonlítani őket. De akiknek nem tetszik azok nyilván a pörgősebb, filmeket szeretik, amik tele vannak akcióval, ezért unalmasnak is tartják és kikapcsolják a picsába az első fél óra után.
Roberto DiCapribogyó 2020 jan. 05. - 04:38:23 Előzmény Edward prof
Hidd el jobban jársz, ha ezt a szemetet soha többé nem nézed meg és helyette a Walking Dead-del kezdesz el ismerkedni...
10/10
Edward prof 2019 dec. 22. - 22:16:18 10/10
Aki szereti a drámákat, annak nyugodt szívvel ajánlom, gyalázatos itt egy-két sötét baromnak a hozzászólása. Olyan film, amit újra és újra meg lehet nézni.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu