Az utazás

Bakancslistához adom
The Journey
amerikai filmdráma, 126 perc, 1959

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A George Tábori forgatókönyve alapján készült film Magyarországon játszódik, méghozzá 1956 utolsó napjaiban, akkor, amikor semleges külföldiek egy csoportja éppen elhagyni készül az országot. Orosz katonák élükön egy bizonyos Szurov őrnaggyal egy határ menti kisvárosban visszatartják a határt átlépni szándékozó társaságot, melynek tagjai között van egy szépséges angol hölgy, bizonyos Diana Ashmore és egy magyar forradalmár, Paul Kedes is. Szurov őrnagy azonnal felfigyel a gyönyörű angol asszonyra, akit furcsán érintenek az orosz érzelmei. Részint taszítja őt a férfi, részint úgy érzi, hogy ki kellene használnia a kínálkozó alkalmat, Szurov vonzalmát arra, hogy embereket mentsen meg. Azonban Szurov sem ostoba, ráébred arra, hogy a külföldi társaságban megbújik egy forradalmár, és komoly döntést kell hoznia: választania kell a kötelesség és a szerelem között.

Stáblista:

Szereplők

Lady Diana Ashmore
Szurov őrnagy
Paul Kedes
Hugh Deverill
Harold Rhinelander
Mrs. Margie Rhinelander
Billy Rhinelander
Teklel Hafouli

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Iván Gyenyiszovics 2016 márc. 04. - 11:46:54
A film még ma is letölthetõ. A feliratok.hu oldalon található hozzá magyar felirat. Sok dolog, ami ma már nincs (pl. a ferihegyi repülõtér elõcsarnoka a jellegzetes órával és a két lépcsõvel) felfedezhetõ a filmben. Sokkal célszerûbb lenne, ha ezt a filmet kellene a fiataloknak megnézni kötelezõ jelleggel, mint a Saul fiát.
szevacica 2013 nov. 09. - 15:01:29
Nagyon sok évvel ezelõtt a TCM-en láttam eredeti nyelven, amennyit értettem belõle, annak alapján eléggé tetszett. Nagyon szívesen megnézném szinkronizálva... leginkább a magyar vonatkozás miatt. Emlékszem, volt egy-két jelenet, ahol magyar szereplõk - természetesen - magyarul beszéltek, érdekes volt, mondhatnám vicces. Persze a film egyáltalán nem vicces, sõt, nagyon is feszült, izgalmas volt még így is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu