Az utókor ítélete

Bakancslistához adom
magyar komolyzenei műsor, 25 perc

Értékelés:

25 szavazatból
Szerinted?

Varnus Xavér komolyzenei műsora, melyben az orgonaművész arra tesz kísérletet, hogy megmutatassa a nézőknek, a komolyzene szép is, izgalmas is lehet.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
bel-ami 2010 jún. 06. - 23:37:21 Előzmény kgyuri0
Ha jó, az a baj, ha nem jó, akkor meg az a baj.. de ha meg tudom nézni, az nem baj..
kgyuri0 2010 febr. 14. - 19:11:04 Előzmény vonsux
Bumszti!

Hogy úgy mondjam.

A nagy Xavér q*rja el?

Akkor kiindulási problmatikám volt a helyes: Aki Vivaldiról, vagy bármely hozzá hasonló zeeszerzõrõl olyan tapló módon s hangon nyilatkozik, attõl miért várnánk többet Bach esetében?
Jobb , ha nem várunk semmilyen esetben semmit!
vonsux 2009 nov. 10. - 21:05:34 Előzmény oldfire
hú, miket nem olvasni a kedvenc témámban.. : )

Egy pici adalékot had adjak azon a megállípításokhoz, hogy Varnus úr mûsorait készítõk ízléstelenek, szakmájukhoz nem értõ hülyék és, hogy nyilvánvalóan csak a pénzért csinálják: a mester (Varnus Xavér) saját keze munkáját és ízlését dícséri a televíziós munka, hiszen õ maga "rendezi", utasítja a vágót, instruálja az operatõrt.

Azt nem tudom, hogy jó orgonista-e, de hogy pocsék képfaragó, abban biztos vagyok.
De a saját döntése az, hogy nem bízza ezt a munkát szakemberekre.
oldfire 2009 ápr. 15. - 19:02:37
Az utókor ítélete? Nem. A jelené.

Xavér egyenletes, szép munkáját folyamatosan rontja le a mûsor rendezõjének, s talán vágójának a hülyesége. Mert mi más lehet az, hogy más képváltó effektet nem ismer, mint az elsötétülõs-kivilágosodósat? Ha nincs alapfény a szobában, jobb, ha nem is kezded el nézni, mert epilepsziás rohamot kaphatsz, vagy csak vakulsz tõle. "Vakulj, magyar..."
Micsoda öncélú, öntelt gyakorlat az, amely a film szerkesztõit ("alkotóit") arra készteti, hogy nemcsak fekete-fehér színt állítanak be sorozatosan és indokolatlanul, hanem azt mû-életlenítéssel, sõt (!) mû karc-csíkokkal "öregíteni" próbálják? Nem tudom, mi vezérli ezeknek az embereknek az esztétikai érzékét! És nem értem, hogy Xavérnak miért nincs ellenük szava: ez nem jó így! A Mezzo ezt jobban csinálná. Ahogy jobban is csinálja. Mert szolgál, nem villogni akar. Engem szolgál: a nézõt. Egyébként bemutatkoznék: én vagyok a kedves nézõ, akiért az egész mûsor - állítólag - készült! Hé!!! Xavér meg van olyan extravagáns és kvalifikált mûvész, hogy ezt a filmes brancsot lecserélje.

Aztán az MTV által is követett gyakorlat: meg ne nézd a TV-textet! Mert mindenféle kis uzsorás bankok reklámját fogod látni naphosszat, nem a mûsorlapot. Aztán a mûsorlap sem stimmel, mert például most, az április 14-i adás csupán 16 percet késett, a kiadott mûsorhoz képest. Elfelejtették a Mobil verset kiírni? Vagy inkább bekalkulálni? S ha valaki fölvenné a mûsort, azértis 16 percet ráverünk itt (reklámmal, értéktelen, fölösleges mûsorajánlással, Mobil-verssel stb. stb. stb.), hogy ugyanennyit elveszítsen a mûsor végébõl? Ezt az RTL Klub gyakorlatában elnézném, az MTV-nél viszont nem szeretném megszokni. Ha Svájcban késik egy vonat, akkor két eset lehet: vagy az óra, vagy a vonat nem svájci. Ha Magyarországon bárki bármilyen nemes céllal mûködik, így is el lehet lehetetleníteni: a pontatlansággal, a slendriánsággal, a pénz érdekében kifejtett rombolással. Mert a pontatlanság rombol. A nézõ bizalmát rombolja, s elveszi az érdeklõdését is.
komigeri 2009 febr. 17. - 23:36:02
Boleronagyon jó volt!
még egyszer, még egyszer!
attica 2008 nov. 26. - 15:30:38 Előzmény muszasi67
Én is csak a végét láttam,de így is lenyûgözött ez a zene.Szerintem a világ legjobb komolyzenét jazzesítõ bandája a Jacques Loussier Trió.
gondwana17 2008 nov. 26. - 15:06:46 Előzmény muszasi67
Jacques Louissier Trio, Franciaország. Felléptek 2000-ben is Lipcsében a Swinging Bach maratoni, 24 órás jazz- és komolyzenei koncerten, Bobby McFerrinnel, Jiri Stivinnel, a Turtle Island String Quartettel.
muszasi67 2008 nov. 25. - 23:15:23 Előzmény kgyuri0
Sziasztok! NEM TUDJÁTOK KIK JÁTSZOTTAK DZSESSZT a mûsorban? Késõn kapcsoltam oda, és nem írták ki!

köszi!
1/10
colombogabor 2008 nov. 11. - 22:20:14 1/10
offtopic
efes 2008 okt. 03. - 15:15:20
Nagy Xavér? Amellett hogy egy korrekt, jó orgonista, még a mai sztárvilágban is csak a középmezõny hátsó felében leledzik. Hogy jön õ egy Kustánczi Liához, hogy ne beszéljünk Gyõzirõl.

Csak azt akarom ezzel mondani, hogy vihar a biliben ez. Kis pénz, kis foci, kicsi ízléssel párosulva.
kgyuri0 2008 okt. 03. - 03:12:06 Előzmény efes
Hát persze, hogy nem gondolom, hogy az anyagiakért.
Ezért írtam is, hogy a "név forogjon!"
A Xavér egy kisbotrányért mindenre képes, nyilvánez volt a Vivaldi ellenes kirohanása is.
De az szomorít el, hogy még szive csücskét, Bachot is beáldozza, ezek szerint!

Abban ui tényleg biztos vagyok, hogy Xavér meghatározó abban, milyen képanyag készül a sorozathoz. Hát csak nem képzelitek, hogy egy noname rendezõcske, majd a nagy Xavér elõtt(nélküle, ellene(?)) dönthet?! - Mindenesetre gyalázatos sz*rt adtak ki a kezükbõl!
efes 2008 okt. 01. - 11:06:05
Csak nem gondolod komolyan, hogy egy közszolgálati adó orgonás-komolyzenei mûsora akkora "kasza" lenne?!

A vizuális trükkökkel való bûvészkedés egyszerû ízléstelenség, a hibás a rendezõ.

Vivaldit szeretni/nem szeretni szintén ízlés dolga (Vivaldi túl sokat ismételt önmagától, s ami rosszabb, másoktól is, ami nem jó pont, míg JS Bach jobbára bezárva templomába, alkalma sem nyílt mások dallamainak "használatára".)
kgyuri0 2008 okt. 01. - 02:42:08
Teljes igazsága van Southwindnek!
Borzalmas ez az ostoba szépelgés!
Hogy engedheti ezt meg Xavér?
Igaz, õ mindenre képes, azt olvastam, egyszer nyílt színen szídta Vivaldit. Köhög a bolha! (S Bachról álmodik!)

Ami azt illeti a sorozatban a hang minõsége is csapnivaló, mint ha valami ócska Szokol zsebrádión közvetítenék a zenét! (Ha még valakink mond ez a "márka" valamit)
Nem létezik, hogy ennek így kell lennie, s hogy ez a perfekcionista Xavérnak tetszik!
Kell a pénz?! Vagy csak forogjon a név?!
southwind 2008 szept. 02. - 23:33:06
Ugy tunik a film rendezoje, vagoja nem bizik Bach-ban, a tokeletes zenet agyonvagtak a filmefektekkel, borzaszto es idegesito volt a sok es gyakori kepvaltas, es latoszogcsere, eleg lett volna Bach es Varnus Xaver, es az orgona, ahogy jatszik rajta a muvesz, mutathatjak a kezet az arcat, a labat, de a vegere annyira idegeso volt a tv , hogy kimentem, hogy inkabb hallgassam.
Nagyon szeretem a muveszetet, de hanynom kell a muveszieskedestol, es a koncert , mint kozvetites, ugy volt gagyi, ahogy volt. Hivalkodo es cseppet sem alazatos, a rendezo nyilvan egy okj-s tanfolyason tanulta a szakmat, de hogy nincs a vereben a dolog, az hotziher
dr.csatay 2007 dec. 09. - 16:38:35 Előzmény Sugovica
Bár nem vagyok vájtfülû, de mindig boldogsággal tölt el Xavér mûsora. Kevesen tudnak ilyen egyszerûen és fõleg érthetõen beszélni a zenérõl. Megmagyarázni azt, ami egyébként a zsigereinkben él és amit ha vele hallgatjuk, megértjük és értõn hallunk is. Ezer köszönet azért is, hogy kitekintve a világba minden téren megismertet a kultúra minden értékével.
"Csicsike"
Sugovica 2007 okt. 14. - 16:53:34 Előzmény lancelot28
Csak így egyszerûen
Xavér csodálatos volt az elõadás!
lancelot28 2006 máj. 07. - 17:04:43
Sajnos a kép "feltöltése" a Fórumban csak porhintés.......
lancelot28 2006 máj. 07. - 17:02:44
Itt a kép is, mely idõközben törlõdött.

"Ecce Homo"
lancelot28 2006 máj. 07. - 17:00:47
Szeretettel köszöntöm ímmár sokadik kísérletre (eddig elküldéskor mindig törlõdött az üzenet, a hosszú "megírási idõ" miatt - így most rövid leszek.

ÕT még 1994 ??? -bõl A Szombathelyi Bartók-terembeni Lehotka Gábor szponzoraként ismertem meg (a R.K.Egyházról most nem írok, túl hosszú, és piszkos ügy).

Aztán 2000 körül a Szombathelyi Reformátud Templomban új elektronikus orgonáján adott koncertjén is jelen voltam, ahonnan egyik barátom által készített fotót mellékelem.

Õ egy "földreszállt Angyal", de IGAZ EMBER is egyúttal, ha ez enm nagyon túlzó.

Az MTV-I -en most látott "Az utódok treménysége" címû mûsorából sokat láttam, most is porszemnek éreztem magam, és mélyen megrázó, katartikus volt fõként személyes interpretációja.

Nem érdekelnek a Róla keringõ mende-mondák, bárcsak sok "ilyen Hazafi" -a lenne m ég Nemzetünknek.

Hálás köszönet mindezért !
Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás