Az utolsó éjszaka Hong Kong-ban

Bakancslistához adom
Chinese Box
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-japán-amerikai dráma, 99 perc, 1997

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

A történet Hong Kongban játszódik, az átadás előtti pár hónapban. Az angol közgazdász-újságíró John Spencer reménytelenül szerelmes az anyaországból származó, luxusprostituált Vivianbe, aki a történet kezdetén futtatójával, Changgel él együtt. Hiába szeretne hozzámenni, a férfi számára múltja miatt alkalmatlan feleség.
Mikor Johnról kiderül, hogy leukémiás és legfeljebb fél éve van hátra, betegségét eltitkolja, és elkezdi a hanyatló Hong Kongot filmezni. Egy véletlen folytán rájön Vivian titkára, megismerkedik egy különös lánnyal, beköltözik hozzá egy barátja, és mikor mégis kitudódik, hogy beteg, Viviannel még eltölt pár szép napot.
A filmet dokumentumfilm-szerűvé teszik John kézikamerás felvételei, illetve a korabeli híradó részletek.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    1997
    Arany Oroszlán jelölés: Wayne Wang

Hozzászólások

Szerinted?
k11zoltan 2018 jún. 16. - 15:59:34
Tetszett a film, meg HK is tetszik, de ebben a leírásban benne van a teljes film tartalma.
3/10
picipc 2013 dec. 08. - 23:07:25 3/10
Az elmúlás depressziója vászonra írva. Az egy évvel korábban készült csodás Lopott szépségben (dir: Bertolucci) leukémiás írót játszik. Vajon miért találta meg mindkét szerep ilyen gyorsan egymás után?

A beteg író és az utcalány viszonya elcsépelt sztori, itt ráadásul a forgatókönyv csapnivaló és az öncélú kézikamera zavaró. A film egyértelmû értéke a történelmi képek sorozata John-Jeremy Irons narrációjával.
Redfield 2008 júl. 21. - 07:26:48
Egyedül Irons miatt néztem meg a filmet, és benne nem is csalódtam, de annak ellenére, hogy a rendezés roppant jó, nem tudja érdekesen megfogni a témát. Van benne egy-két jó pillanat, érzelemkinyílvánítások, képek, stb... de a film még a közepest is alig súrolja, mert se nem elég mûvészi, se nem elég szórakoztató. A sebhelyes csajt meg nagyjából fölösleges volt belepakolni, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle, mint amit kihoztak, és pusztán mellékszereplõnek kár volt.

3/10