Az utolsó filmcézár

Bakancslistához adom
The Last Tycoon
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus dráma, 122 perc, 1976

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A Francis Scott Fitzgerald kulcsregényéből készült film Hollywood aranykorába kalauzolja el a nézőt. Monroe Stahr, Hollywood csodafiúja, az egykoron mindenható producer (Robert De Niro) harmincöt éves korára mindent elért, ami a filmszakmában lehetséges. Természetesen sztárok, barátok és ellenségek hada veszi körül. A filmkészítés az élete, ám a sikeres karrierhez felesége korai halála óta nem társul boldog magánélet. Miközben az elérhetetlen szerelmet hajszolja, kénytelen szembenézni saját szétfoszló legendájával. Egy napon azonban találkozik Kathleennel, és mindez egy csapásra megváltozik.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Jim Hacker 2020 máj. 26. - 13:18:09
Ez volt a nagyra becsült és futtatott rendező utolsó műve, szerencsére. F. Scott Fitzgerald befejezetlen művéből készült ez a látványos és katasztrofálisan gyenge film. Robert De Niro nagyon rossz választás volt a szerepre de van itt még valami. Egy félresikerült románc Kathleen-nel amely szerepet Ingrid Boulting kapta aki modellnek elmegy de mint színésznő értékelhetetlen. Az első óra után láthatjuk a két főhőst intim kettesben, a nagyon szende és bárgyú Kathleen-t aki sikeresen megszabadul a ruháitól és a halkan suttogó filmcézárt, több mint tíz percen át. Óriási bukás volt a produkció és utólag többen elismerték hogy ez a szerencsétlen 'love story' volt a fő oka.
Mostanában derült ki, hogy eredetileg egy nagyon csinos brit színésznőt kértek föl erre a szerepre akit a rendező szexuálisan molesztált de mivel nem sikerült őt levadásznia ezért nem kaphatta meg a szerepet, ami természetesen a hölgy karrierjét is erősen befolyásolta. Évtizedek traumája után csak most mert végre nyiltan beszélni arról, hogy az ünnepelt és általa is sokra tartott Elia Kazan szexuális ragadozóként bánt vele. Ki tudja még hány ilyen kevésbé publikált eset történhetett a Harvey Weinstein nevével is fémjelzett hollywoodi privát szobákban.
tortura 2015 jún. 21. - 16:28:38
Nekem nem tetszett. Talán túl sokat vártam tõle a nagy nevek láttán...
1/10
Beyond silence 2010 júl. 15. - 04:04:07 1/10
Minden tiszteletem Elia Kazané, eddig csak jó és zseniális filmeket láttam tõle, de eme utolsó mûve nagyon szét folyt és unalomba fullad. Az utolsó jelent szerencsére remek.
Brambilla 2007 máj. 27. - 22:05:14
Most újra megnéztem (ezelõtt már nagyon régen láttam és most már sok új filmes tapasztalatot gyûjtöttem) és valahogy afõszereprõl az jutott eszembe, hogy ezt James Deanre írták. Egyetlen egy olyan jelenet van benne, ami nagyon De Niros: amikor az írónak elõadja az 5centes jelenetet, ami a végén visszajön. De Niro csak ezt az egy részt tudta bevinni a filmbe saját stílusából, de õ pont azért óriási színész mert bármit, bármilyen stílusban el tud játszani. A film szinte tökéletes.
Jackassina 2007 ápr. 28. - 23:02:05 Előzmény pillango1
Szia Kösz. Remélem most nem hagyom ki:)

Egyébként nagyon érdekes, hogy csak hároman vagyunk akik ismerik...
Brambilla 2007 febr. 09. - 00:32:02 Előzmény pillango1
Az alaptörténet at Aranypolgárra emlékeztet, de szerintem ez jobb, mélyebb és a cselekmény többi része is más. Szóval annyira nem hasonlít a két film, mégis amikor néztem elõször Orsos Wellles mûve jutott eszembe.
pillango1 2006 szept. 09. - 12:20:15 Előzmény Jackassina
ha még aktuális: a cinemaxon adják nemsokára, szinkronnal.
Jackassina 2006 júl. 01. - 08:12:54
Hi! Úgy látom nem sokan vagyunk, ha valaki mégis ide téved és tudja hol lehet ennek a filmnek a szinkronizált változatát megvenni, rendelni, akkor az feltétlenül szóljon.Kösze.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu