Az utolsó gyönyörű nyár

Bakancslistához adom
Breaking Away
amerikai vígjáték, 100 perc, 1979

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Négy kisvárosi srác utolsó nyara ez: a gimnázium véget ért, ők leérettségiztek, és most dönteniük kellene, mihez is kezdenek. Az egyikük világhírű biciklibajnok szeretne lenni, a másik egyetemre készül, a harmadik szerint a legfontosabb a szerelem, míg negyedik társuk az első hármat utánozza. És vicceket mond, és szeretne másmilyen lenni, valahol egészen máshol.
Nosztalgikus, vidám történetükben természetesen egy álom sem válik valóra. Mégis rengeteg mulatságos dolog történik velük: lányok, szülők, tóparti esték, egy Fellini nevű kutya és egyéb csacskaságok töltik ki e négy balfácán napjainak nagy részét.

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    1980
    Legjobb eredeti forgatókönyv: Steve Tesich

Hozzászólások

Szerinted?
drkotasz 2019 nov. 12. - 16:28:24 Előzmény kkanai
Detto :)
k11zoltan 2015 nov. 22. - 13:15:23
Nem kötött le sajnos.
Fellini egyébként macska volt a filmben, nem kutya.
10/10
modano 2014 máj. 02. - 19:39:17 10/10
A fiatalság minden bája megjelenik ebben a filmben; vágyakozás, öröm, bánat,valahova tartozás,versenyszellem,küzdeni tudás és elmúlás. Mindez egy olyan korban ahol a társadalmi különbségek erõsen górcsõ alatt voltak és még szemtõl szemben mentek a dolgok.Szerettem Mike erejét és önérzetét ahogy küzd az egyenlõ elbánásért, szabadságért és imádtam Dave álmodozó, kitartó és mindig pozitív személyiségét.
Sok fontos dolognak se híre se hamva ma már, ami üzenet és korrajz egyben.Csak ajánlani tudom, a maga nemében egy gyöngyszem ez a film.
10/10
kkanai 2012 aug. 29. - 23:12:09 10/10
Fiatalkorom egyik kedvenc vígjátéka, akkoriban "Start két keréken" címmel futott a mozikban. Ha valakinek meglenne (akár VHS-en) megköszönném, ha megosztaná velem. Dennis Quaid jól indult ezzel a filmmel, és Stern se volt semmi :-D
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu