Az utolsó napok

Bakancslistához adom
Last Days
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai zenés dráma, 97 perc, 2005

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Az utolsó napok című filmet Kurt Cobain viharos életének záró akkordjai ihlették. Blake (Michael Pitt, Álmodozók) briliáns, de zaklatott zenész. A hirtelen jött sikerrel nem tud mit kezdeni, barátaira nem támaszkodhat, hiszen a pénzét jobban szeretik, mint őt magát. Az egyre erőszakosabb rajongók, menedzserek és ügynökök elől Blake egy csendes erdő magányába menekül, hogy megoldást keressen az életét felemésztő közönyre.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Stáblista:

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Cannes-i fesztivál

    2005
    Arany Pálma jelölés: Gus Van Sant

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
OrsolyaKunkli 2011 júl. 16. - 10:49:19 10/10
Eleinte én se értettem a filmet, de elolvastam nem sokkal utána Everett True - Nirvana címû könyvét. Úgy, hogy tisztában vagyok az eseményekkel máshogy szemlélem a filmet és szerintem nagyon jó, és tényleg így teltek Kurt utolsó napjai. Mikor elszökött az Exodusból ( drogelvonó ) visszament a seattle-i házukba, ahol mindenki elõl bújkált, csak pár drogos haverja volt ott, akik a drogmámor miatt néha azt se tudták eldönteni, hogy Kurt tényleg ott van a házban. A zenész már akkor úgy viselkedett, mint egy szellem. Az a pár ember pedig elmenekült a ház nyomott hangulatából, mielõtt Kurt holttestét megtalálják. Courtney meg volt õrülve, mindenkivel õt kerestette, Kurt összes hitelkártyáját letiltotta és Kurt barátait megfenyegette közben mindenhol üzeneteket hagyva férjének, amelyben arról számol be, hogy nem marad pénzük a gyerekük jövõjének, ha ezt csinálja magával. Pff. Végül a villanyszerelõ találta meg Kurt holttestét. A film a legkisebb részletekre is odafigyel, pl. a sajtos makaróni Kurt kedvenc ételeihez tartozott és volt barátnõje Tracy, de lehet Courtney is említette, hogy hagyott neki cetliket a hûtõn a teendõkkel ( ki tudja mi volt Courtneynél hazugság és mi nem ), bár akkor a nem éppen mintafeleség Los Angelesben tartózkodott és aggódott a pénz miatt, fõleg azért, mert Kurt válni akart. Említették, hogy Kurtöt az egyik haverja látta a halála elõtt a házban és akkor normálisan festett,de biztos nem volt szegény teljesen 100, hiszen erõs heroinfüggõ volt. Sajnos nagyon alulértékelt film, pedig csak kicsit hozzá kellene olvasni . :)
2/10
66 2010 dec. 14. - 14:36:00 2/10
Szerintem szörnyen értelmetlen és unalmas, és feláborítónak tartom hogy szerencsétlen Kurt Cobain egy motyogó debilnek van benne beállítva. Ennél azért többet érdemelt volna a személyisége ha már filmre vitték életének legsötétebb részeit.
Redfield 2007 ápr. 15. - 19:17:36
Jó film. Majdnem olyan jó, mint az Elefánt (a rendezõ korábbi munkája). Tökéletesen átadja nem csak a depresszió hangulatát, de az érzetét is, a lelkületét a fõszereplõnek. Épp ezért is nem túl vidám darab. De szintén pártatlanul mutat be, teljes realisztikával. A második fele már kezdett számomra kicsit unalmas lenni, de voltak ott is hasznos részek, és a vége zene enyhén pihent. De egyébként teljesen korrekt film. Akinek tetszett az Elefánt, az nézze meg ezt is!