Az útvesztő

Bakancslistához adom
The Maze Runner
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 113 perc, 2014

Értékelés:

430 szavazatból
Szerinted?

Thomas egy liftben ébred, és a nevén kívül nem emlékszik semmire. Az ajtón túl különös világ várja. 60 srác, akik elzártan, szigetszerű univerzumukban élnek, és egyetlen dolgot tanulnak: a túlélés trükkjeit. Ők nem lepődnek meg az újonnan érkezőn: havonta egyszer mindig jön valaki. Világukat útvesztő veszi körül. Aki szökni próbál - és sokan vannak ilyenek - mind ottvesznek. Ezek a szabályok, melyek nem változnak és nem változtathatók. Valami mégis átalakul. Egy titokzatos üzenet hatására néhány srác azt hiszi, van remény a lázadásra. Még akkor is, ha fogalmuk sincs, ki ellen kell lázadniuk, és mekkora veszéllyel próbálnak szembenézni.
Bemutató dátuma: 2014. szeptember 18. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tredit 2019 okt. 09. - 17:53:58 Előzmény Elena Toldiemiliaelena
Úgy látom nagyon ráértél
10/10
ocsi028 2019 jún. 22. - 22:37:55 10/10 Előzmény martontoth92@gmail.com
Nem ezt nezted :) Ez egy igazan jo film, jo szineszekkel es jo alpotlettel vegig lekot
9/10
Bence450 2019 máj. 01. - 00:33:54 9/10
Nekem nagyon tetszett. Nagyon jó film. Eléggé izgalmas és látványos.
Viszont.
Pár dolgot azért még megmagyarázhattak volna.
Pl. hogy a hibrid pókok egyáltalán hogyan jöttek létre? A tudósok hozták létre vagy valami messziről jött élőlény? Illetve a felmentő csapat a film végén. Azzal a helikopterrel simán be tudtak volna repülni a tisztásra nem ? :D
Ezeket elnézve számomra 8/10
Celtic 2019 jan. 04. - 00:27:12 Előzmény Celtic
Aha. Szoval lattam. De ha ennyire nem emlekszem ra, akkor nem hagyott valami maradando nyomot.
nekemvanigazam 2018 nov. 28. - 00:31:49
Ez egy szuper film, izgalmas, lebilincselő, már rengetegszer megnéztem!
Az első rész tetszik a legjobban a háromból.
Logikai bukfencek vannak benne, de könyörgöm, nem Nobel-díjátadásról van szó, ez egy film.
Critics 2018 febr. 20. - 23:09:06
A film a klisékre épül. Egyfelõl dögunalom, másfelõl a társas kapcsolatok rombolása butítás által. Úgy jöttem ki, hogy ha az fog történni amire gondolok, hát persze az történt. Tele van gondolkodás nélküli ordibálással. Semmi nem következik semmibõl. Csak a leközelebbi kézenfekvõ kliséig bírja magát elvergõdni a történet.
8/10
potya 2016 dec. 15. - 19:55:48 8/10
Jó film, érdemes rászánni azt a szûk 2 órát. A magyarázat kissé fura, hogy miért is volt szükség erre a létesítményre, de nálam akkor is megér egy 8 pontot.
barna pólós 2016 szept. 19. - 10:32:49
Kevesebbet vártam, úgy hallottam, a végét elszúrták, de az elejétõl a végéig izgalmas, nagyon jó film. Persze nem túl logikus, de csak így lehetett film belõle. Én nem mertem volna bemenni a szinte biztos halálba a fõszereplõ helyében az elsõ alkalommal. Várom a következõ részeket. 10/9

SPOILER
Nem értem, miért nem másznak fel egyszerûen a falon, valahogy biztos fel tudnának, és a szörnyek is jól tudnak falat mászni, akkor õk hogyhogy nem férnek hozzájuk? Valamint a növényzet alatt elég jól elbújt Thomas egyszer, miért nem ezt csinálták benne?
Kucu77 2016 júl. 03. - 23:31:16
Hát, egynek jó volt, sok érthetetlen dolog történt a filmben, de remélem a folytatás segít kibogozni a szálakat.

SPOILER:

Miután a Nap felperzselte a Földet, és az emberiséget egy világméretû járvány tizedeli, tényleg abba kellene (a látvány és a méretek alapján) dollármilliárdokat ölni, hogy felépítsenek egy hatalmas labirintusrendszert csak azért, hogy néhány ember AGYMÛKÖDÉSÉT TANULMÁNYOZZÁK STRESSZHELYZETBEN???!!! Sírtam a magyarázattól:)

Meg a szörnyek, ez az élõlény/robot hibrid mi a túró volt? A járvány mellékhatásaként jött össze? Egyszerûen nem tudom elképzelni azt a szituációt, amikor az emberiség a pusztulás szélén áll, és valamelyik tudós bedobja az ötletet: "készítsünk nyálkás biomechanikus pókokat, jó lesz az még valamire!". Nem is tudom, modern fantasy lehetne a mûfaja ennek a sztorinak?
10/10
amentkovacs 2016 máj. 21. - 21:33:14 10/10
Teljesen jó kis film. Jobb, mint az éhezõk viadala, és tényleg egy kicsit olyan legyek urás- kétévi vakációs. Lekötött, meglepett, teljesen jó volt: 10/10.
Celtic 2016 márc. 28. - 18:18:47
Hatize. Mintha a Kockat meg a Legyek urat osszegyurtak volna. Kicsit szenvedes volt.
Egyszer meg lehet nezni, de nem ez lesz a kedvencem. Majd elolvasom a konyvet, hatha jobb. (Vegulis, Tronok harcat is az elso evad megnezese utan neztem vegig, Wayward Pines-bol is megneztem az elso reszt, aztan olvastam a trilogiat.) De valahogy a konyv fele sem hajt annyira semmi, mint az emlitett ket sorozatnal....
7/10
horipapa. 2016 márc. 06. - 12:20:12 7/10
Teljesen átlagos és nézhetõ, az alapötlet jó, a kivitelezés néhol ötlettelen és gagyi, de élvezhetõ és végig leköti az embert.
7pont.
1/10
martontoth92@gmail.com 2016 febr. 14. - 10:19:10 1/10
Egy órát néztem belõle,aztán kikapcsoltam,nekem nem jött be a story.Xar film,cinkes színészekkel.Nálam 10/1
6/10
Ivy66 2016 jan. 11. - 07:57:07 6/10
Nem rég olvastam a trilógiát. Kíváncsi voltam, hogyan valósították meg filmen. Kár volt. Nem az volt a fõ bajom, hogy sok mindent kihagytak, mert tudom, hogy muszáj, nem lehet egy az egyben átvinni filmre a könyveket. Még azon is túltettem magam, hogy sok mindent teljesen feleslegesen változtattak, más dolgokat pedig magyarázat nélkül hagytak (holott a történetben megvan az oka). Némelyik változtatásnak pedig nem volt értelme, nem tudom, miért döntöttek mellette. Pl. a térképszobát betették ugyan a filmbe, csak minek? Semmi szerepe nem volt szinte itt, míg a könyvben nagyon is fontos. Vagy az esõ, szintén minek (a könyvben nem véletlen, hogy soha nem esik)? A karakterek - Thomast és a kis barátját leszámítva - súlytalanok voltak, Minho, Newt és Gally, de akár Teresa is sokkal erõteljesebbek a regényben, mint a filmben. Itt minden hangsúly Thomason van, a többiek csak asszisztálnak mellette, pedig szerintem jót tett volna, ha meghagyják az egyéniségüket. De ami legjobban zavart, hogy míg a könyv végig szinte letehetetlenül izgalmas volt, addig a filmet sajnos untam, és nem azért, mert ismertem a történetet. Pedig hogy jót is mondjak, az akciójelenetek rendben voltak, és a látvány is, mégis el kell telni némi idõnek, hogy rászánjam magam a folytatás megtekintésére.
Azt ajánlanám, hogy aki eddig nem tette, ne olvassa el a könyveket, csak ha már megnézte filmen.
1/10
Owl 2016 jan. 08. - 22:38:04 1/10
A látványra szoktam egy plusz csillagot pakolni, de itt a semmirõl se szóló történet, a primitív végkifejlet, a sorozatban gondolkozás (újabb pénz lehúzás belengetése), és a realitás teljes hiánya miatt legszívesebben 0-t adnék.
Nagyon nem szeretem azokat a filmeket, amik látványosan az elvarratlan szálakkal operálnak arra építve, hogy "majd a következõ részben, a folytatásban kitisztulnak a dolgok". Erre az egyszerû történetre nem értem, milyen folytatást kellene építeni, miért is nem fért bele egy kristálytiszta magyarázat a rendes játékidõbe.
1/10
pixma 2016 jan. 06. - 18:00:13 1/10
Nagyon jónak indult; jó volt az alapötlet és a misztikum.
De aztán... egy sima horror film lett belõle (ez nem akció).
Természetesen a végét nem lehtett érteni. Mi, miért van, és értelmetlen gagyi vége lett.

*SPOILER
A legnagyobb, oltári gagyi a végén: mindenki értethetlenül meghalva, és "EZ EGY TESZT VOLT" duma.

Ki tesz össze kb. 60 fiatalt, akinek a többségét megzabája valami IZÉ, aminek semmi értelme. Egy maroknyi fiatal túléli, akinek azzal nyugtatnak: hogy "ezentúl minden jó lesz!!!", valamint, hogy "EZ EGY TESZT VOLT".

Nem tetszett, ha van/lesz folytatás, ha nincs, ez így nem smakkolt.

2/10
8/10
King Diamond 2015 dec. 20. - 22:22:52 8/10
Szerintem még tavaly megnéztem a film elsõ részét, de nem akartam írni addig róla, amíg el nem olvasom könyvben is, annyira megtetszett. Aztán telt az idõ, és a mai napig nem olvastam el az elsõ könyvet, a feléig jutottam. Most meg már itt van a második film is, így mivel ma megnéztük a folytatást, elõtte felelevenítettem az elsõt is. És megint meghozta a könyvhöz is a kedvem, így a jövõ hét folyamán el fogom olvasni az elsõ két könyvet is. Ahogy olvasom, rengetegen fikázzák, amin már meg se lepõdöm, de reagálni ezekre nincs kedvem, mert baromira fárasztó sajnos.
Nekem tetszett a film. Így, a könyv felét elolvasva látom, hogy elég sok mindenben eltértek attól, de a fõbb motívumok megmaradtak. Ezt egyáltalán nem rovom fel a film vagy a filmkészítõk hibájának, mert a fontos események, dolgok viszont szerintem megmaradtak (bár még az egész könyvrõl nem tudok nyilatkozni). Aki emiatt pontozza le, meg ócsárolja kedvére, az olvassa el a könyvet és hátha megkapja a kérdéseire a válaszokat. Mivel ez egy könyvadaptáció, és baromira nem kell önállóan megállnia a helyét, mielõtt még valaki ebbe kötne bele..Viszont szerintem teljes mértékben élvezhetõ a könyv ismerete nélkül is, a vége pedig pont olyan, ami után szinte egybõl várjuk a folytatást.
A szereplõk szintén jók, a legtöbb karakterhez szerintem jó színészeket találtak. Egyedül Winston volt más a könyvben, mint itt a színész. Szerintem a siratók fordítás jó lett, valamint az ábrázolásuk is. És jó, hogy láthattuk is õket, mert a könyvben is így volt. Éppen eléggé félelmetesre sikerültek. Nagyon szép volt a táj, ez az egész útvesztõ. Akcióban sem volt hiány és jó volt a film zenéje is. A magyar hangok is passzoltak a színészekhez. Vártam a második részt, hogy mit hoznak ki az elsõ vége alapján belõle.
8/10
ramones 2015 dec. 13. - 19:58:34 Előzmény Elena Toldiemiliaelena
analfabéta
Elena Toldiemiliaelena 2015 okt. 02. - 19:14:29
Én nem tudom sosem szeretem elol vasni a filmek hez tartozó könyveket ezt sem olvastamel inkáb meg várom hogy a megfilmesítet változata kijöjön. Amikor meglátam az útvesztõ elsõ részének az elõzetesét körülbelül négyszer néztem meg az elõzetesét mert nem hitem a saját szemem nek hogy a fõszereplõ dylan'o brien. Nagyon megörültem mer nagyon kedvelem dylan'o brien azóta hogy az elõ videóját felrakta a yutubra akor persze senkisem ismerte mert nem volt ojan híres mintmos. Nagyon megtetszet az elsõ yutub videója akor egybõl feirat kóztam mert nagyon megtetszet egyrészt vices humoros jóképû és tehetséges. Amikor felrakta az utolsó videójat nagyon nagy örömel és nagy szomorúságal néztem mert tudtam már nem látom soha töbé. Az tán rá egy ével megjelen az elsõ sorozatja a teen wolf amiben stilest játsza na amikor elsõnek meglátam a teen wolf elsõ évad elsõrészének az elõzetesét megint körülbelül négyszer néztem meg megint az elözetesét mert nem hitem a szemem nek hogy õ dylan'o brien tutam hogy a teen wolf után is fogom látni a képernyõn . És jól hitem megint rá egyévre kijõt az elõ filmje a the frist time címú romantikus vígjáték akor az elõzetesét meglátam nagyörültem hogy már egy film je is let ez a film megtete a hatását a színészi karierjének nagyon jól játszota a neki szánt szerepet. Aztán vártam hogy jöjön Egyújab filmje de meglepõmodon nem volt így egy kicsin megijedtem hogy most ijenkor mégis mivan aztán egy nap a tévéelõtvoltam vacsoráztam épegy jó film ment a tévébe aztán hirtelen reklám volt ésbemutaták az útvrsztõ elsõelõzetesét amikor meglátam hogy dylan'obrien játszta a fõszerepõt akor még a kaja is kieset a számból és körülbelül öt percig tátvamarat a szám teljesen lefagytam aztán amikor észheztértem akor nagyonörültem hogy mégegy film je let az volt azelsõ hogy megnézem mikor jönki a moziba amikor meglátam hogy márcsa egy hónap van a dig az volt az elsõ hogy jegyet vegyek rá nagyon jófilm volt de lehetet látni hogy nem fejezõdõt be rendesen a flm gondoltam hogy lesz fojtatás. Hát voltis fojtatás azútvesztõ tûzpróba delátam hogy a másodi rész nagyob sikerlesz mint az elsõ igazamislet nagyob sikert aratot nagyon jólet a második részis. Most a harmadik részt várom a halálkúrát az elõzetes már kijött. Még lesz egy a az útvesztõ halálparancs cimû utolsó része és azal befejezõdik a film és az én tõrténetemis.
6/10
Sir_Extreme 2015 okt. 02. - 15:56:44 6/10
A film tiszta Pacman.
Adott egy labirintus, közepén egy nyugis hely, a labirintusban pacmanevõ/emberevõ lények, öld/edd meg õket és juss ki. Plusz van hozzá kínai srác, meg csaj.
https://www.youtube.com/watch?v=geeBkOTuPww
Összes hozzászólás