TOP10 BRAND
1
BLIKK 1 132 404 RU
2
INDEX 960 636 RU
3
24 948 804 RU
4
ORIGO 924 732 RU
5
IDOKEP 897 464 RU
6
TELEX 622 540 RU
7
FEMINA 570 248 RU
8
PORTFOLIO 535 228 RU
9
BORSONLINE 529 176 RU
10
NLC 523 396 RU
1
BLIKK 1 132 404 RU
2
INDEX 960 636 RU
3
24 948 804 RU
4
ORIGO 924 732 RU
5
IDOKEP 897 464 RU
6
TELEX 622 540 RU
7
FEMINA 570 248 RU
8
PORTFOLIO 535 228 RU
9
BORSONLINE 529 176 RU
10
NLC 523 396 RU

Az Útvesztő: Tűzpróba

Bakancslistához adom
Maze Runner: The Scorch Trials
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi akciófilm, 133 perc, 2015

Értékelés:

244 szavazatból
Szerinted?

Az Útvesztő csak a kezdet volt. Thomas (Dylan O'Brian) és társai hiába reménykedtek benne, hogy ha kijutnak a titokzatos pokolból, a régi életük várja őket. A falak túloldalán nem a béke, hanem újabb borzalmak leselkednek rájuk. A világ rémisztően megváltozott; a rend felbomlott, az anarchia és a pusztulás az úr: félig emberi lények vadásznak az utolsó túlélőkre és az utolsó túlélők pedig az Útvesztő szökevényei nyomába erednek.
A csapat a Veszett elől menekülve átmeneti biztonságra lel, ám amikor rájönnek, hogy ez is csak egy csapda, folytatják a menekülést: a perzseltföldön azonban minden pillanat új meglepetést és új izgalmat hoz és ki tudja, hogy merre találják a többi lázadót, akinek a keresésére indultak.
Bemutató dátuma: 2015. szeptember 17. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Ildikó Nóra 2021 febr. 23. - 10:53:29 7/10
A film jó, egyszer meg lehet nézni (nyilván az I. részt követően), mozgalmas, néha már túl sok is, ami történik. Dylan O' B-nek, Aidan G-nek és Patricia C-nak is jól áll a szerep.
7/10
fanaf1@vipmail.hu 2020 jún. 19. - 13:08:37 7/10
Várható volt, hogy ha posztapokaliptikus film, akkor rámennek az embercsoportok közötti konfliktusokra... kicsit gyengébb a folytatás, mint amennyire felcsigázott az első rész.
Pszichoapu 2018 febr. 03. - 02:52:00 Előzmény HarleyQuinn
Minden szavaddal egyetértek! Felháborító, amit az eredeti regénnyel mûveltek, ami egy kategóriákkal fajsúlyosabb olvasmány egy zombi-apokalipszissé degradált és idétlen kommandós jelenetekkel teletûzdelt hulladéknál. Az a legnagyobb baj az egészben, hogy ehhez Dashner is asszisztált valamilyen szinten, úgyhogy kijárna ezért neki is 1-2 józanító nyakleves. Legalább egyszer jelezte volna (ha egyáltalán kikérték a véleményét), hogy "Hé, ez egy tök más sztori az én karaktereimmel! Menjetek már a francba és legalább adjatok neki más címet, ne pedig az Útvesztõ trilógia részeként adjátok el!" Fel sem tudnám hirtelen sorolni, hogy mennyi minden zavart a film nézésekor, úgyhogy neki sem kezdek a részletezésbe. Az elsõ rész még képes volt hellyel-közzel követni az eredeti cselekményszálat, bár már ott is voltak olyan jelentõs eltérések, ami egyértelmûen elõrevetítette, hogy a folytatást nem fogják tudni logikusan, de legfõképp hûen a regényhez továbbvinni. És aki esetleg azt hinné, hogy a könyvbeli események ne lettek volna kellõen pörgõsek, fantasztikusak vagy látványosak, annak ajánlom a Tûzpróba c. könyv azon részeit, amelyben pl. a fiúk az alagútban küzdenek a cseppfolyós fémcsapda ellen, ami lefejezni képes vagy a kapszulákból kikelõ "fénygömbös" lényekkel vívott harcukat. Ezek a próbák - merthogy a 2. résznek épp errõl kellett volna szólnia, hogy a próbák folytatódnak - sokkal jobban a székhez szegezték volna azokat is, akik inkább az akciót kedvelik, mint mondjuk a "Legenda vagyok"-ból átemelt felturbózott zombis kergetõzés, mivel ez fantáziátlanságra vall, pedig a könyvrõl minden elmondható, csak az nem, hogy fantáziátlan lenne.
Aki tehát teheti, javaslom, inkább olvassa el a könyveket, ezt az adaptációnak csúfolt vackot meg kerülje el nagy ívben.
1/10
HarleyQuinn 2018 jan. 29. - 00:50:55 1/10
Ez milyen könyv alapján készült? Mert a Tûzpróbához a világon semmi köze. Láttam jó pár félrecsúszott adaptációt, kihagyott meg utángyártott szereplõket, kivágott jeleneteket, de hogy a neveken kívül egy az egyben átírják az EGÉSZET és halvány hangyafingnyi köze sem marad az eredetihez... na ilyet még nem. Sem a cselekmény, sem a helyszínek, sem a szereplõk, SEMMI nem úgy volt, ahogy a regényben. Egy nagyon komplex, feszültségekkel teli drámából csináltak egy B kategóriás, üvöltve futkozós, unalmas ZOMBIFILMET. Holott a könyvben nincsenek semmiféle zombik, de mit számít...
Az elsõ film sem lett tökéletes, de az kifejezetten tetszett, nagyrészt passzolt a könyvhöz. De ez? Azért ez már felháborító, szégyen, hogy így szétbarmolták.
Önálló filmként elmegy egyszernézõs, popcornos zombis mozinak, úgy 5/10.
Folytatásként már csalódás, de aki csak a filmeket nézi és más nem érdekli, annak jó, úgy 3/10.
De a könyv adaptációjaként, márpedig az, egy óriási bukás. 1/10 És ha tehetném, végig pofoznék mindenkit, aki ebben részt vett. Pofátlanság.
scherno74 2018 jan. 27. - 15:39:15 Előzmény maggot1111111
olvasd el a mind a 3 könyvet
St3vEn 2017 nov. 25. - 22:56:24
Te jó ég mi ez a kamu halmaz? Az egész film egy vicc.
Elejétõl kezdve tele kamuval.
SPOILER---> szellõzõkben sétafikálnak (lerögzítve semmi, pont tökéletes a kémkedésre) Bejutnak a titkos laborba, semmi riasztás, sehol egy kamera? 5 perccel késõbb a fõnök bemegy a kameraszobába vagy 20 monitor, csak ott nincs ahol õk kémkedtek? Menekülõ ajtónál megállnak trécselni, kommandósoknál ott a sokkoló de egyik se használja, aztán az ajtó mégis kinyílt 2 srác mögé keveredett, de honnan mikor? Az elhagyatott plázába találnak zsír új zseblámpákat, ruhákat, és ez még csak az elsõ 30 perc. <--- SPOILER vége. Kiábrándító...Nem igaz, hogy nem lehetett volna ezt ennyi kamu nélkül, hitelesebben megoldani...
maggot1111111 2016 nov. 25. - 13:42:36
Nem volt rossz ez a rész sem, de még mindig nem teljesen világos, mi a francért hozták létre az útvesztõ(ke)t. Van valakinek valami ötlete, lelõtték már ezt ebben a két részben, vagy majd csak késõbb fogják, vagy csak én nem értem? Azért így a 2. rész végén kicsit zavar, hogy ezt a témáz mindig bénán ködbe burkolják és elmismásolják, szándékosan, vagy bénaságból.

SPOILER féleség

Ami infót össze tudtam szedni eddig:
1. az elsõ rész végén a Veszett elmondja, hogy jött a vírus és vannak immunisok, akiknek az agymûködésüket vizsgálni akarják, hogy miért mások, ezért berakják õket a labirintusba.
2. a második rész elején kiderül, hogy lecsapolják a gyerekek vérét, hogy ellenanyag féleséget nyerjenek ki belõlük, és azzal kísérletezgessenek
3. a második rész közepén a buliszervezõs csávó elmondja, hogy õ gyûjti össze a gyerekeket és utána "elválasztják a búzát a pelyvától", vagyis gondolom kiválogatják, hogy ki immunis (?)

Most akkor végülis erre jó az útvesztõ, hogy ott kiválogatódnak az immunisokat? Mert gondolom a siratók a vírust fecskendezik bele a srácokba, nekem legalábbis nagyon úgy tûnt. De akkor mi a tökömért nem nyomják beléjük simán a vírust, aztán egybõl látszana, hogy ki immunis és ki nem az.
Vagy elõtte kiválogatják az immunisokat és bent a labirintusban csak az "agymûködésüket" vizsgálják? Akkor miért halnak meg bent a befecskendezett vírustól? Vagy az nem a vírus?

SPOILER vége

Szóval bármennyire is tetszik a két film, baromira zavar már, hogy a legalapvetõbb pontját ilyen szinten magyarázatlanul hagyják. Tippek, esetleg megoldások a könyvbõl?
whitedoor41 2016 nov. 17. - 10:36:01 Előzmény PrtyGbr
"Ha nem olvasom elõtte a könyvet, lehet, hogy sokkal jobban tetszene. Viszont akkora eltérések vannak, amik felett nem tudok csak úgy szemet hunyni. Szinte több újonnan kitalált karakter van benne, mint eredeti."

Írtad még azt is, hogy Mary karaktere kulcsszereppel tûnõ volt, noha a könyvben benne sem volt és a filmben is csak ha 5 percet szerepeltették, - nem tudtunk meg igazán sokat róla és már végeztek is vele... - Ehhez annyit fûznék, olvastam imdb-n, hogy a trilógia 2. része nagyon sok kritikát kapott mert nem igazodott igazán a könyvhöz, a készítõk viszont azt ígérik, hogy a harmadikkal kompenzálják a 2. eltéréseit / hiányosságait. Kár, hogy 2018-ig várnunk kell vele.
whitedoor41 2016 nov. 17. - 10:26:00 Előzmény abisztriczky
A tengerentúl 2018 januárjában kerül a mozikba. Eredetileg 2017 márciusa lett volna, de idén májusban a fõszereplõ srác súlyosan megsérült a forgatáson és emiatt a késés / leállították a tovább jelenetek forgatását.
abisztriczky 2016 szept. 20. - 10:34:32
A filmrõl nekem rögtön az Éhezõk Viadala ugrott be. Vajon miért!????
Egyébként mikor jön a folytatás?
5/10
doktormacko1 2016 aug. 21. - 22:31:52 5/10
5 / 10 Újabb mese felnõtteknek.
PrtyGbr 2016 jún. 07. - 02:30:57
Az elsõ résszel úgy voltam, hogy oké, ez tényleg az, mint ami a könyvben van, pár dolog eltér, pár dolgot máshogy csináltak, de összességében ez még jó is, mert nem tudom percrõl percre, hogy mi fog történni.
Na de ez........
SPOILER SPOILER SPOILER
Ahogy írtam, az elsõ nagyrészt tetszett, viszont azt pl utáltam benne, hogy Gally ilyen tök menõ arc volt, féltek tõle a többiek, stb. A könyvben egy gyáva szar volt, mindenki utálta, rohadtak a fogai, meg bûzlött is.
A második film kb addig tetszett, amíg Winston meghalt, sõt addig még teljesen király volt, hogy máshogyan közelítik meg, mint ahogy a könyv. Az üldözõs jelenet abban a plázában vagy miben kifejezetten jó volt! Aztán miután meghalt a srác, elborult minden, és értetlenül néztem a klisézuhatagot ami zajlott elõttem. Janson nevû karakter egyáltalán nem is volt a könyvben. Marcus sem volt. Mary sem volt, pedig az õ halála a filmben különösen jelentõségteljesnek tûnt, mégse tudtunk meg róla az égvilágon semmit. Az végén gépágyúzó fickó (talán Vincent?) sem szerepelt egyáltalán a könyvben.
Meg ami igazán gáz, az az, hogy Thomas, Teresa és Aris telepatikus képességeinek szála totálisan eltûnt a történetbõl, pedig a könyvben nagyon fontos.
A könyvben konkrét utasításokat kapott a lányok és a fiúk csapata is, hogy mit kell tenniük, hogy élhetnek túl. Ehhez képest a filmben csak úgy maguktól megszöknek aztán vagánykodnak mindenfelé. Lehet, hogy az alkotók ezzel azt akarták elérni, hogy önállóbb gondolkodású talpraesettebb karakterek legyenek, de ezzel abszolút el is vesztette a sztori azt a feszültséget ami a könyvben nekem igazán lebilincselõ volt, hogy folyamatosan figyelik õket, és amikor végre azt hiszik, hogy megoldották a dolgokat, újra elszaródik minden - a felsõbb terv alapján.
SPOILER SPOILER SPOILER

Összességében olyan érzésem volt, hogy az alkotók elolvasták a könyvet kb a negyedéig, aztán TL,DR jelszóval inkább csináltak egy filmet, aminek pár karakterét ugyanúgy hívták, mint a Tûzpróba címû könyv szereplõit. És amiben sokkal inkább az akciódús jelenetek voltak a fontosak, mint az, hogy a karakterek min mennek keresztül lelkileg. Na meg több karakter is egész más, mint a könyvben, csak egy fontosabbat hogy említsek:
"De az egyik lány, egy csinos, idõsebb tinédzser, hosszú, meglepõen ápolt hajjal,..." --> Ez valahogy nem passzol a filmbeli Brenda karakterére.

Ha nem olvasom elõtte a könyvet, lehet, hogy sokkal jobban tetszene. Viszont akkora eltérések vannak, amik felett nem tudok csak úgy szemet hunyni. Szinte több újonnan kitalált karakter van benne, mint eredeti :(
3/10
Rahar 2016 máj. 16. - 14:37:05 3/10
Összességében nekem nem tetszik eme alkotás. Láttam az elsõ részt, az végig lekötött, izgalmasnak találtam és tetszett a film végi történet átvezetés.
Most nem egy zárt rendszerben játszódik a történet, ami számomra nem baj, mert ettõl lehetett volna jó, érdekes. A fõszereplõ a színtiszta jó megtestesítõként nekem nem jött be, gyerekes megoldásnak tartom. A film végi kitörési jelenet annyira tipikus, klisés, hogy szinte már fizikai fájdalmat okozott. Számomra a rossz és a közepes alkotás határán mozog. Az elsõ rész után mindenképpen csalódás.
8/10
Ze74 2016 ápr. 05. - 21:27:24 8/10 Előzmény Thomas Rattler
Igaz az éhezõk viadalánál nagyságrendekkel jobb.
Ehhez képest az éhezõk viadala annyira izgalmas mint a barátok közt.
Nekem ez az Útvesztõ nagyon bejött,már az elsõ is jó volt,és végre egy 2.rész ami jobb mint az elsõ.(pedig szinte ilyen nem is létezik,talán egy kezemen meg tudnám számolni az elmúlt 30 év termésébõl)
9/10
Thomas Rattler 2016 márc. 28. - 02:02:41 9/10
A hozzászólásokat átolvasva úgy látom a többségnek nem jött le a "storyline" - kár, pedig nagyon ott van.
A posztapokaliptikus sci-fi-k egyik legjobbja, veri az Éhezõk viadalát, pörgõsebb, akciódúsabb, nekem a story jobban fekszik.
Érdekes módon kifejezetten bejött hogy a második rész teljesen eltérõ közegben játszódik mint az elsõ, ugyanakkor egyértelmû folytatása az egyesnek - a harmadikkal lesz majd kerek a történet.
Hú dejó a habos sütemény 2016 márc. 04. - 19:01:22 Előzmény Findzs
hát igen...
keggyetlen szar lett
pedig az elsö rész egész ígéretes volt, egész eredeti
de eeeeeeeeeeez...

kb 6 részletben tudtam csak megnézni annyira untam
1/10
Findzs 2016 febr. 26. - 13:24:27 1/10
Gyenge lett elsõ jobb volt minden tekintetben 4/10
7/10
RockerMartin 2016 jan. 28. - 11:02:30 7/10
Az elsõ rész ígéretes volt. Ez viszont elvette a kedvem a folytatásoktól. Nagyon nem örülök, hogy zombifilm lett belõle. Most komolyan nem tudnak ennél jobbat kitalálni?! Már annyira elegem van a zombikból... 7/10
10/10
Ysera 2016 jan. 13. - 21:37:11 10/10
Elég jó volt, fõleg az eleje, meg a vége. A közepén egy picit lapos volt, de azért egyáltalán nem untam.
Nem szeretem az efféle filmeket, de ez azért lekötött:D
Spoiler
A zombik tényleg nem kellettek volna bele. Unalmas, nem egyedi.
László Havrilla 2016 jan. 10. - 12:01:49 Előzmény tobywong
NAgyon jó volt. Meglepett, hogx Teresa feladta õket a VESZETNEK.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu