Babylon A.D.

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-francia-angol sci-fi akciófilm, 90 perc, 2008

Értékelés:

180 szavazatból
Szerinted?

Az apokalipszis után, valamikor a nem túl távoli jövőben, a világ tele van háborús zónával, ahol mindennapos az erőszak. A kemény harcos, Toorop a túlélés egyszerű szabálya szerint él: öl, vagy őt ölik meg. Az egykori veterán elvállalja a sok pénzzel és egy tiszta útlevéllel kecsegtető megbízást: a gyönyörű Aurorát és a kísérőjét kell épségben leszállítania New Yorkba. Arról azonban mit sem tud, hogy a nő valójában egy olyan organizmust hordoz a testében, amely fontos szerepet játszik a nagyhatalmú szekta világmegváltó tervében. A világ sorsa Toorop kezében van.
Bemutató dátuma: 2010. szeptember 16. Forgalmazó: Palace Pictures

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
wologya ápr. 12. 08:10:24
Szerintem nem érdemes a napközben leadott 16, 18 karikás filmeket nézni, azokból úgy is kivágják a korhatáros jeleneteket.
8/10
RipTombstone febr. 24. 12:01:15 8/10
Régen láttam a filmet angolul és nagy hatással volt rám. Konkrétan úgy álltam fel a film után, hogy "de jó volt".
De most láttam a tévében a vágott verziót és nagyot csalódtam. Minden olyan jelenetet kivágtak belőle, ami egy kicsit is érzést váltott volna ki az emberből. Oké, hogy erőszakos jelenetek lettek volna, de így csak egy üres filmet láttam, ami unalmas volt.
Sokan a vágott verziót értékelték, ezért húzták le, de szerintem több van benne.
Ajánlom!
1/10
Fertility febr. 19. 20:00:35 1/10
Csatlakozom az előttem szólókhoz, katasztrofális
SzVanda 2017 dec. 12. - 20:37:32
még nem néztem meg, de a leírásból az jutott eszembe : Cyborg (J.C. Van Damme) 1989.
proklima@freemail.hu 2017 aug. 30. - 20:15:04
Szerintem jó film, akinek nem tetszett, nézzen mást! (pl. Hófehérke és a 7 törpe). 9/10.
4/10
-NOMAD- 2014 jún. 21. - 03:07:58 4/10
Hát ez egy ZS kategóriás akciófilm ... Igaz, hogy nem a nézhetetlen fajtából, de nem sokon múlik sajnos. Idegesít, hogy 8-9 csillagos drámák helyett ezt választottam, de gondoltam adok egy esélyt neki. :D Hát ... megbántam.
Egyszer nézhetõ ... párhuzamosan más filmmel, miközben reklám van az egyiken, addig nézed ezt. Másképp kikapcsolod 15-20 perc után a fenébe. Unalmas, nem túl látványos, nem izgalmas, drámainak meg éppen ahogy ...
Na mind egy ... vége van. :)
Ottofan1 2014 febr. 02. - 12:37:06
Az utcai lövöldözésnél a belassított részekre gondolok, a többi elég rosszul volt megkoreografálva.
:D
Ottofan1 2014 febr. 02. - 12:34:20
Ezt a filmet nehéz kritizálni mert valami katasztrófálisan rossz, de mégis vannak benne olyan dolgok amelyek rendkívül jól vannak megcsinálva és nagyon ritkán látunk más filmekben.

A TV-ben láttam és úgy ültem neki, hogy ez valami nagyon szar valami lesz. Bevallom, nem néztem végig az utolsó 15-10 percet áttekertem. Hát az is lett még rosszabb mint amit vártam, de ettõl függetlenül voltak jelenetek amelyeket egy gigakölcségvetésû prokució megirigyelne.

Utána olvastam, hogy a produkció hatalmas problémákkal küzdött egyrészt azért mert Kassovitz és a 20th Century Fox nem értettek egyet, és, hogy a végsõ filmet nagyon lerövidítették.

Nos, akkor lássuk a színészeket: Vin, hát elég átlagos alakítása van és ez érvényes az egész színészgárdára, mindenkinek olyan unott arca van :D.
A történet eléggé hasonlít az Ember Gyermekére, de hát ez nem annyira nagy probléma.
A probléma abban van, hogy a film néha nagyon leül(már pontosan nem emlékszek nagyon a filmre mert elég rég láttam), van benne akció, de egy ilyen filmhez képest kevés.
Nagyon, de nagyon unalmas.

A filmben az egyetlen értékelhetõ részek az akció jelenetek és fõleg a díszlet.
A díszlet nagyon jó, azok a piacok, lakótelepek, a fõszereplõ lakása is nagyon jó.
De!!!
A film legeslegjobb részlete az az utcai lövöldözés a vége felé.
Az valami fenomenális ahogy mindent belassítottak.
Szépvolt Kassovitz és akik dolgoztak a jeleneten.

Szóval, senkinek nem ajánlom, és ha ajánlanám akkor is csak az utolsó lassíttásos jelenet miatt.
Ebbõl lehet sokkal, de sokkal jobb filmet lehetett volna csinálni, ha a stúdió nem kotnyeleskedik bele.
Hát, ez elég terebájesre sikeredett :D.
4/10
Kulcskészítõ 2013 okt. 02. - 21:10:19 4/10
Kivétel nélkül MINDEN film meg van vágva, itt-ott nyesnek mindegyikbõl, de attól még szép számmal vannak jól érthetõ, jól összerakott filmek (szerencsére), úgyhogy ez nem igazán mentség...
metan 2013 okt. 02. - 17:31:13
Ócska B kategória, meg logikátlan, hát persze hogy az, ha ki van vágva belõle 25 perc, a lényeg.
4/10
Kulcskészítõ 2013 okt. 01. - 11:59:29 4/10
P O É N G Y I L O K
Hát, ez ritka elbaltázott film, ócska B kategória, és csak azért nem C, mert van benne pár ismert arc és egy ismert rendezõ... de nem sokon múlt. Az eleje jól indul, rémisztõ az Európai-Ázsiai világ megjelenítése - ebben sokan egyet is értenek - de nagyjából a film felétõl egy ócska katyvasz az egész, tömérdek logikai hibával, és bénán megvágott akciókkal, sokszor követhetetlenül. (Erre csak egy példa: a New Yorki tûzharcot követõen, mikor Dieselt kikukázzák a hullaházból és újra összefoltozzák, akkor egy õszes hajú doki van mellette, aki leginkább egy katonára emlékeztet a Frankenstein seregébõl a sok beültetett alkatrésszel, de mint kiderül, Aurora apja. Na most, a korábbi jelenetben két percre látott szakállas-szemüveges gonosz doki úgy hasonlít ugyanerre a szakállas-szemüveges dokira, és a tûzharc olyan követhetetlen, a sztori pedig olyan zavaros volt, hogy elsõre azt hittem, a két figura ugyanaz, csak kiderül, hogy õ valójában a megbízók miatt játszotta a gonosz dokit...)
Mellesleg az elõbb említett utcai tûzharc se kutya; ugyanis egy kósza lövedék simán végezhetne a kulcsfigurával is, de azért bõszen pufogtat mindenki jobbra-balra... anyám...) Az már külön poén, hogy film tulajdonképpen nincs is rendesen befejezve, egyszer csak úgy véget ér az egész egy halom elvarratlan szállal, mintha a rendezõ azt mondta volna, nincs már kedvem továbbhúzni ezt a vackot, meg amúgy is, randim van, na csá.
Ami a szereplõket illeti, Diesel hozza a szokásos egymimikás, szúrós tekintetû akcióhõst, Mélanie Thierry abszolút idegesítõ, a többiek meg szót sem érdemelnek, egyedül Michelle Yeoh-t jó látni, õ nekem mindig ázsiai szexábránd marad...
1/10
Owl 2013 ápr. 11. - 00:32:03 1/10
C-D kategóriás, ócska forgatókönyves, értelmetlen gagyi akció förtelem, kamerarángásos agyonzoomozott harci jelenetekkel. Értelmet ne keressünk, nincs. SPOILER itt írta valaki, hogy a genetikailag tervezett lány a jövõ gyerekeit hordozza (egy szebb jövõt?), gondolom minden tudással, ami benne is le volt programozva. Mi ebben az értelem? Elszaporodnak a Földön ezek a tervezett egyedek és eljön egy paradicsomi állapot?
Kukázni való szemét ez a film.
7/10
alien1976 2012 jún. 11. - 21:33:21 7/10
Érdekes jövõképbe repítet a film. Az indítás nagyon jó volt, de valahogy a részemrõl elnagyolódott, s a vége kimondottan összecsapottnak tûnt.
Akcióban gazdag, mozgalmas egy film, de annyira nem fogott meg. A nagy utolsó akciójelent jó volt, annak ellenére, hogy nem értettem egy dolgot benne, ami a következõ volt :
***********spoiler*********spoiler**********spoiler
A motoros, és a gépjármûves banda mi a bajkarikáért kezdte el egymást lõni, holott ugyanazt akarták?
Az átadás sikerességét.
Vagy valamit kihagytam.
************spoiler vége**************spoiler vége************
A furcsácska vég, nyitottságot hagyott bennem.

Néha a zene kimondottan jó volt s klapolt a filmhez.
10/10
idõjós1010 2012 márc. 30. - 15:34:40 10/10
Mondom..... akciódús. Továbbá újszerû a környezet.
xxxxx1 2012 márc. 30. - 14:59:33 Előzmény idõjós1010
A történet, sajnos-nem sajnos, nem eredeti. Már láttam több ehhez hasonló "B, C..." kategóriás filmet, amely ezzel a történettel, ill. hasonló történettel, játszódik. (egy csajszit kell megmenteni aki magában, magával hordoz valami Világ megváltó "izét"...) Még nem néztem meg ezt a filmet, de megnézem, hogy tudjam milyen is. Hátha megtetszik valami benne...!? :)
10/10
idõjós1010 2012 márc. 14. - 13:48:18 10/10
Aki szereti Vin Diesel-t az ebben a filmben sem fog csalódni. Én sem csalódtam.
Kicsit meredek a sztori, de újszerû, és egyáltalán nem ingerszegény a környezet, plusz csupa akció az egész film, szóval 10 pont.
technokrata 2012 márc. 12. - 21:17:14
Egyszer megpróbáltam megnézni, de csak jó ha a feléig jutottam, mert annyira gázos volt. Talán még egyszer nekiveselkedem és akkor pontozom is.
3/10
doktormacko 2012 jan. 26. - 21:16:24 3/10
Csatlakozom a gyengék táborához . Csalódás .
o-l-i 2012 jan. 26. - 20:36:04 Előzmény friarx
Igen. Vin Dieseles akciófilmek általában tényleg jók, és itt még érdekes volt a történet is. Ha ennek nem csinálnak folytatást akkor pazarlás volt eddig elkészíteni. Egy még jobban kibontós, vallásháborús, istentjátszós-megbánós, fordulatos második részt várnék...
6/10
friarx 2011 dec. 27. - 08:53:04 6/10
A film értelmesebbik fele mintha tényleg a vágószobában maradt volna, de azért Vin Diesel rajongók számára ez is nézhetõ, és azért a tucat akciófilmeknél jobb darab. Vagy inkább töredék. Azért a 4/10 erõs túlzás. Inkább 6/10.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu