Bádogcsillag (A seriff jelvénye)

Bakancslistához adom
The Tin Star
amerikai western, 90 perc, 1957

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

"A rendes ember nem öl. De ha a rendkívüli körülmények mégis rákényszerítik, hogy rálőjön valakire, akkor jobb, ha biztosra megy" - vallja a szükségből fejvadásszá lett ex-seriff, és miközben begyűjti a vérdíjat, megtanítja a városka zöldfülű seriffjét, hogy ne csak fegyverének, hanem önmagának legyen ura és ne legyenek illúziói a gonosz természetét illetően.

Morg Hickman valaha seriff volt. Mostanában viszont fejvadászként keresi a kenyerét. Amikor egy kisvárosba szállítja egy bűnöző tetemét, megismerkedik a városka fiatal és tapasztalatlan seriffjével, Ben-el. A fiatal férfi úgy érzi, hogy egyáltalán nem érdemli meg a pozícióját, hiszen tapasztalatlanságát kihasználva, a helyi banda folyamatos támadásainak van kitéve. Leszámolni pedig nem tud velük. Mivel Morg amúgy is városban kell maradjon amíg meg nem kapja jutalmát, Ben megkéri, hogy segítsen neki legyőzni Bart Bogardus-t és bandáját.

Stáblista:

Szereplők

Morg Hickman
Ben Owens sheriff
Nona Mayfield
Kip Mayfield
Bart Bogardus
Dr. Joseph "Doc" McCord
Ed McGaffey

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Rob Hollywood máj. 13. 15:28:03 10/10
Alacsony költségvetésből készült nagyon korrekt, remek film, mely a műfaj egyik klasszikusává nőtte ki magát, s megjelenésekor még egy Oscar-jelölést is kiharcolt a "Legjobb írás és történet" (illetve "Legjobb eredeti forgatókönyv") kategóriában. Na és benne van Fonda.... ezért amúgy is kötelező :) De Perkins-t is szeretjük nagyon. Egyik első főszerepe volt ez. (Persze, ezeket a színészeket leginkább az eredeti hangjukon kell hallani/nézni)
10/10
gekko88 2010 máj. 02. - 21:58:04 10/10
Üdv!
Tetszett. Fonda-t szeressük nagyon. Egyszerû kis történet, de nem veszít az aki végignézi.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu