Báhubali - a kezdet

Bakancslistához adom
Bahubali: The Beginning
indiai akciófilm, 159 perc, 2015

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Egy gyermektelen házaspár egy napon megtalálja a csecsemő Sivát egy vízesésnél, és úgy döntenek, sajátjukként nevelik fel a kisdedet. A gyermekből az évek múltán erős férfi válik, akinek minden álma, hogy felmásszon a hegycsúcsra, ami még soha senkinek sem sikerült. Ám Siva elszánt, újra és újra próbálkozik, de sikertelenül. Akkor kap erőre, amikor megtalálja Avantiká, a rebellis harcos lány maszkját. A hegy tetején Siva később magába bolondítja a lányt, akit törzse arra választott ki, hogy megmentse a 25 éve rabságban tartott és láncra vert korábbi királynőt. Siva nem engedi, hogy szerelme ilyen veszélyes küldetésre menjen, ezért ő indul útnak, s szép lassan fény derül a fiú származására is...
A film – első telugu filmként – megnyerte a Nemzeti Filmgála Legjobb játékfilm és Legjobb speciális effektek díját; a telugu verzió tíz jelölésből pedig ötöt elnyert a 63. Dél-indiai Filmfare Díjátadón.

Stáblista:

Szereplők

Shivudu / Baahubali
Bhallaladeva
Kattappa
Bijjaladeva

Hozzászólások

Szerinted?
Dandras121 2018 dec. 05. - 15:25:52 Előzmény Matthias
Mert a hindu mitológiában számos olyan karakter jelent meg, akik az istenek támogatását élvezték valamilyen cél érdekében, vagy maguk is félistenek voltak, akik rendelkeztek bizonyos természetfeletti erővel.
7/10
Matthias 2018 márc. 12. - 14:59:58 7/10
Megnéztem a második részt is. Az eleje felé még 9-10-es értékelésen gondolkoztam, és egyre jobban romlott le az egész, a végén már a 6-7 felé hajlottam. Ahogy haladt a film, egyre fárasztóbb lett. Gyönyörű meseszerű látványvilág van benne, csak azt nem tudom hová tenni, hogy a főhősök Héraklészi nagyságok, de hogy mitől lettek félistenek, meg mitől tanultak meg varázsolni? Erre nincs magyarázat, csak fogadd el, hogy szétütik a követ, és hogy 10 nyílvesszőtől nem halnak meg, pedig ugyanúgy ember szülte őket, és emberek között nevelkedtek.
7/10
Matthias 2018 márc. 11. - 13:50:36 7/10
Még csak az elsõ részt néztem meg, elképesztõen nagyszabású film, nagyon jól induló történettel, csak azt nem értem, miért kell a fõhõsöknek szuperembereknek lenni? Fáradhatatlan, emberfeletti erejû, fájdalmat nem érzõ, teljesen elrugaszkodott, hiteltelen képességû karakterek tömkelege. Számomra ezek annyira lerontják a film élményét.
9/10
Thorezine 2017 nov. 29. - 13:35:40 9/10
Látványos, jó a story bár kicsit sok a zene dehát indiai film.....
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás