Film

Bakaruhában

magyar romantikus dráma, 92 perc, 1957 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Értékelés:

97 szavazatból
Szerinted?

  A hétköznapokat mikrolélektani oldalról ábrázoló poétikus szerelmi történet a tízes években játszódik. Sándor, a helyi lap szerkesztője, hétköznapjait biliárddal, udvarlással tölti, vasárnaponként katonai szolgálatban van. Egy vasárnap délután - bakaruhában - megismerkedik a szép cselédlánnyal, Vilmával, akinek azt hazudja, hogy ő egy parasztgazda fia. A lány őszintesége, tisztasága azonban annyira megbabonázza, hogy a kalandból szerelem lesz, ám Sándor képtelen elmondani az igazat. Vilma csak a háziúrnál tartott estélyen érti meg, hogy milyen csúfos játékot űzött vele.

  Forgalmazó: Örökmozgó

  Kövessen minket a Facebookon!

  Stáblista:

  Alkotók


  Vélemény:


  2016. október 26. 21:33
  Isten nyugosztalja Bara Margitot...

  2013. július 1. 14:32
  Nekem már csak egy kérdésem maradt. Van valakiről jó véleményed (természetesen saját magadon kívül)?

  2013. június 26. 19:04
  "Ez a téma viszont kicsit életszerűtlen,nagyon naív,siváran egyszerű,és politikai motivációra készült,így csak kártékony agyleszívás."

  Életszerűtlen?
  Siváran egyszerű?
  Politikai motivációra készült???

  Meg kell kérdeznem, hogy egyáltalán láttad te ezt a filmet, vagy csak az előítélet beszél belőled?
  Az ne tévesszen meg, hogy a filmet 1957-ben forgatták, a Bakaruhában című történetet Hunyady Sándor 1931-ben írta.
  Tehát semmiféleképpen nem készülhetett az ötvenes évek propaganda céljaira, - legalábbis nem olyan értelemben, ahogy te gondolod, - miután egy évtizedekkel azelőtt írt, nagyon színvonalas irodalmi alapanyagból készült.
  Ráadásul, ha nem vetted volna észre, az egész történet egy nagyon szép szerelemről szól, amihez az I. világháborús környezet csak háttérként szolgál.

  A "Bakaruhában" a magyar filmtörténet egyik legkiemelkedőbb alkotása, hibátlan történetvezetéssel, hiteles történelmi háttérrel, és elsősorban, zseniális színészi alakításokkal.

  Ennyi...

  Összes hozzászólás