Balfácán akcióban

Bakancslistához adom
Far Out Man
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 81 perc, 1990

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Rae Dawn Chong ügyefogyott apja, Tommy Chong miatt izgul. Tommy ismert hippiezenész, aki számára megállt az idő a hippie korszakban. A lány pszichiáterhez fordul, hogy visszahozza apját a 90-es évekbe. A terápia alatt Tommy visszaemlékszik felbomlott házasságára, majd együttesére és fiára, Kyle-ra, akit felesége, Tree magával vitt évekkel azelőtt. Az egyetlen mód, hogy visszahozzák a férfit a jelenkorba, ha figyelmét állandóan lekötik. A hipnotizáció alatt meggyőzik, hogy kezdje újra rock and roll karrierjét és egy rock együttes mellett legyen roadie. A véletlen folytán, egyik hétvégén Tommy abban a klubban van együttesével, ahova Tree és barátja elviszi Tommy fiát, hogy beoltsa kicsit a rock and rollal. Kyle-t azonban untatja a zene, nem szereti a rockot, ezért kimegy a bárból, de azonnal sikerül verekedésbe keverednie néhány punkkal.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
jeffero 2010 jan. 24. - 18:43:16
Egy kicsit részletesebben a filmrõl:

-- spoiler kezd --
Far Out Man-hez, az idõsödõ hippihez látogató érkezik, a lánya és egy terapeuta, akinek Dr. Törpeharcsa a neve. A lánya azért hívta a dokit, mert apja az utóbbi idõkben eléggé kibírhatatlan, nem tud mit kezdeni magával, így folyton kijár oda és megzavarja a stábot, ahol a lánya éppen forgat, ugyanis híres színésznõ õ, most éppen a Pasa és a szolgáló szajhák címû filmet forgatják. Rae Dawn Chong elmeséli a dokinak, hogy az apja azért van ilyen állapotban, mert a legutóbbi barátnõjét, azaz feleségét, egy bizonyos Virág nevût keresi, aki már vagy 10 éve lelépett otthonról és magával vitte az akkor még kicsi gyermekét. Far Out Man-nek híres zenekara van, régebben írt remek dalokat reklámokhoz is. A kezelés során elõhozott múltbéli emlékekbõl kiderül, hogy Virág azért hagyta el, mert az együttes úgy döntött, lecseréli õt egy jobb énekesnõre, és korábban is mindig kikapcsolták a mikrofont, amikor énekelt.
Végül Far Out Man úgy dönt, útnak indul és felkutatja a szeretett nõt, közben a turnén lévõ együttes cuccait is fuvarozza, és a menedzser, Lou megbízására más ügyleteket is lebonyolít. Ezalatt egyre különösebb helyzetekbe keveredik, pl. felvesz egy fiatal stoppos fiút, akinek egy motoros bandával gyûlik meg a baja, vagy ajándékot vesz az idõközben felnõtt gyermekének a közeli találkozás reményében, és emiatt terroristának nézik a repülõtéren.
-- spoiler vége --

A film érdekessége, hogy Rae Dawn Chong szinte egész családja szerepel benne, mondhatnánk ez egy "családi" film produkció, szülõk, testvérek, kivéve Rae Dawn valódi anyját, mivelhogy az apa elõzõ feleségétõl van õ, ahogyan említi is a film elején. A családi szereplõk mellett néhány 80-as évek végi híres színész is elõfordul a filmben, természetesen önmagát mint színészt alakítva. Tommy Chong 2003-ban csinált még egy ehhez hasonló filmet, melynek címe Best Buds, és abban is felvonultatja családja apraja-nagyját, a Far Out Man-bõl ismert Virág-ot (Shelby Chong), és Kyle-t is (Paris Chong).