Balra a nap nyugszik

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar filmdráma, 91 perc, 2000

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Alex, a vagány és értelmes pesti srác barátjával, Zsolttal, használt nyugati autókat hoznak át a határon. Egy alkalommal kábítószert akarnak átcsempészni az egyik kocsiban, az utazás azonban tragikus következménnyel jár - Alex autóbalesetet szenved és magvakul. Miután visszatér Budapestre, a fiú magába zárkózik, és egyedül, világtalanul csavarog a városban. Egyik sétája során, valamilyen furcsa késztetésnek engedve, felveszi a csörgő telefont egy fülkében. A vonal végén egy lány, a Németországban élő Mária, keresi az öccsét. Beszélgetésük nyomán különös vonzalom ébred mindkettejükben a másik iránt. Felírják egymás telefonszámát, és egyre gyakrabban hívják fel egymást. Egy nap kapcsolatuk eljut a személyes találkozásig.
Bemutató dátuma: 2000. október 26. Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • 31. Magyar Filmszemle

    2000
    Legjobb operatőr: Nagy András

Hozzászólások

Szerinted?
Bruce2000 2018 jan. 05. - 19:53:10
Nekem nem igazán tetszett, nem szeretem a mûvészfilmeket. Szabó Gyõzõt kedvelem, de pl. a Valami Amerika-ban (+2.része), az Egy bolond százat csinál, és a hasonló jellegû filmekben.
Szóval õ nagyon jó színész, csak ez a film nem jó. :P
conchita 2011 jan. 30. - 12:47:57 Előzmény Akeresztapa
Kedd éjszaka a magyar filmeké a Tv2-n,amit én üdvözölendõ törekvésnek tartok, fõleg hogy már évek óta tart...OK, sok reklám van ( én sem értem minek, hamár ennyire késõn kezdenek ), de kortárs hazai készítésû filmek kerültek be a _kereskedelmi_ tv-be...háló!..azért ez nem annyira rossz
baymotor 2009 szept. 29. - 15:32:40
Elvbõl nem nézem a TV2-t,illetve az RTL-t sem.Többek között azért,mert vagy 5 reklámot tesznek a filmbe,másrészt meg megvágják sokszor,harmadrészt mert ha van 2 havonta egy jó film,azt hajnalban adják.
Akeresztapa 2009 szept. 29. - 12:22:20
Én meg a TV2 nek gratulálok, a jól megválasztott kezdési idõpontért. Szánalom az összes kereskedelmi csatorna...
4trASS 2009 febr. 08. - 01:18:33
Hangulatfilm. Tetszett ám!
kowalsky 2007 nov. 12. - 00:44:50 Előzmény thiba
csatlakozom. a film fantasztikus. a történet és a színészek kitûnõek. szabó gyõzõ frenetikus - gratuláltam neki a szemle után ahol bemutatták ezt a filmet. azóta szeretjük egymást :--D
thiba 2006 aug. 09. - 02:58:54
Hát most néztem meg a filmet, de meg se tudok szólalni.Ez gyönyörû.Annyira csodálatos...Színtiszta mûvészet!Én a rendezõnek és a forgatókönyvíróknak na meg mindenkinek csak gratulálni tudok,ez fantasztikus!És Szabó Gyõzõ alakítása nagyon meggyõzõ volt.A jó színéz az iyen nehéz mélyérzelmi és mûvészi filmekben mutatkozik meg igazán.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu