Banshee

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimisorozat, 43 perc, 2013

Értékelés:

214 szavazatból
Szerinted?

Lucas Hood, a volt fegyenc és mestertolvaj felveszi a pennsylvaniai Banshee seriffjének személyazonosságát, ahol folytatja bűnözői tevékenységét még akkor is, amikor régi bűntársai, akiket tizenöt évvel korábban elárult, vadászni kezdenek rá.
Forgalmazó: HBO

Streamelhető:

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Laundry982 febr. 09. 14:27:43 10/10
Normálisan lezárták,nem nyújtják ötlettelenül mint a többi sorozatot.Végignézve az összes részt...ez bizony 10/10.....bravo!
7/10
sawyerx jan. 20. 12:45:46 7/10 Előzmény Yodamest12
Teljesen egyetértek. Harmadik nekifutásra sikerült "ráállnom", de akkor úgy beszippantott, hogy rendesen rákattantam. Hangulatos helyszínek, jó karakterek, de engem is nagyon zavart, hogy bármi történik, bárki bárkit bárhol bármikor agyonbasz. A végkimenetel öncélú, ha kell, belehal, ha kell, akkor a valóságban halálos sérülésekből is másnapra csak egy kis heg marad. A képi világ és a zenék messze lepipálnak más sorozatokat. Elnézegettem volna még pár évadig, de ugye a 3. után elkaszálták, sőt, a forgatási helyszínt is áthelyezték, ez elég szembetűnő az utolsó évadban. Azt el is cseszték rendesen, de legalább lezárták és a vége nagyon epicre sikerült.
7/10
gm262 jan. 18. 13:13:24 7/10 Előzmény sztvan
Akkor a 4. évadot meg se próbáld megnézni, mert az tényleg nagyon gyöngice, zagyva összevisszaság. Az alapötlet rég kifulladt, itt megpróbáltak 8 részt összekalapálni különféle ötletelésekkel. Kár volt vergődni vele.
4/10
sztvan jan. 16. 09:38:18 4/10
Tipikusan az a sorozat ami a nézhető és a vacak határán táncol.
A film legfőbb pozitívuma véleményem szerint a környezet ahol játszódik. Egy Amish farm és egy indián rezervátum szomszédságában elterülő csendesenek nem éppen mondható kisváros, festői környezettel egy lehetőségekkel teli helyszínt kínál a filmnek. Talán még Proctor karaktere a senkiből lett vagyonos kisvárosi gengszter is jól passzol a filmbe de aztán a pozitívumoknak ennyivel vége is.
A fő történet kusza és abszurd. Szinte minden részben történik egy vagy több gyilkosság és soha egynek sincs semmi következménye. Nincs olyan rész amiben ne lenne szex. Ami nem lenne baj, ha lenne körülötte történet de legtöbb esetben nincs, elő fordul hogy két karakter akinek semmi köze egymáshoz a sztori szerint össze jönnek egy dugasra és ennyi. Se előzmény se következmény sem egy ebből kialakult történet. Ezek a szex jelenetek csak időhúzásként vannak benne és teljesen feleslegesek.
A fő gonosz, Rebbit a nagy maffia vezér körülbelül olyan szinten van mint Róza néni Makkosszálláson. Logikátlan karakter. A főhős Hood seriff pedig a dinnyét cipelő vagány aki több mindenre képes mint Batman és Superman együtt de arra is csak azért mert van egy homokos haverja aki egy tetriszről meg tudja heckelni még a NASA-t is.
Két évadot sikerült végig néznem, a harmadik szerintem már nagyon rossz lett.
Összegezve, nem ér többet mint egy Győzike showal fűszerezett szerencsekerék. Ha nincs más unalmas időben telefon nyomkodás közben nézhető de hamar felejthető film az egyszer biztos.
7/10
gm262 2021 dec. 30. - 12:04:49 7/10
Kicsit csodálkoztam ezen a magas pontszámon (9,0). Azért ennyire nem tartom jó filmnek. Szórakoztató, pörgős, amolyan modern Piedone film: sok bunyó, csajok, pia, vagánykodás, szex, de egyetlen perce sem hihető a történetnek, mert a valóságban ez nem történhet meg. De persze a szórakozás érdekében ennek szemet hunyunk.
5/10
nick név 2021 márc. 07. - 12:12:19 5/10
Valóban, ez tényleg közhelyes, de ki mire vevő, vagánykodásra, sodrásra, menő, kicsit irreális főgonoszokra, csöcsökre és szexre egy sorozatban, vagy éppen cuki kis Joda-kra, a pontszámok és azok mértéke is alapvetően ezt a hozzáállást tükrözik. Számomra egy sorozat ezektől még nem lesz jobb, másoknak pedig annyira, hogy egyenesen a legjobb kategóriába sorolják. Ez van.
10/10
Yodamest12 2020 dec. 29. - 09:19:41 10/10
Végignézve a 4 évadot, meglepődtem az itteni néhány ilyen 5 pontos kommenten. Persze minden hozzáállás kérdése, meg ki min akad fenn vagy nem akad fenn, de számomra hatalmas élmény volt. Engem nem tudott zavarni, hogy néhol látszólag ok nélkül kezdenek verekedni vagy vagánykodnak sokszor a fegyverek homlokra tartásával, ezek olyan dolgok, hogy valakit vagy irritál vagy nem, de akit ez irritál az ne nézzen akciófilmet az elmúlt 10 évből, mert mindegyikben lesznek hasonló jelenetek. Viszont az egésznek a sodrása az valami elképesztő, fantasztikusan a színészek, az azok által megformált többdimenziós karakterek, az akciójelenetek, a szexjelenetek, egy brutális orgia az egész, egy percig nem lehet unatkozni közben. Én mindenre vevő voltam, ami ebben tálalva volt, jók voltak a csöcsök, a bunyók, a kínzások, (fú azok a kínzások), a főgonosz karakterek, beszívott az egész világa. Antony Starrt jó volt nézni, annyira sok érzést át tudott adni ebben a karakterben, (fájdalom, gyötrődés, harag, vágyódás, bosszúvágy, stb.) hogy nem lehetett megunni. Abszolút 10/10 nálam!
5/10
nick név 2020 máj. 21. - 20:23:15 5/10
-- kicsit spojleres lehet --
Összességében nem volt rossz sorozat, az utolsó évadot sokakkal ellentétben nem tartom rossznak, vagy rosszabbnak a többi viszonylatában, más volt ez tény. Persze az elterelésként használt történetszál tényleg elhúzódott és súlytalan volt, a nácikok pedig kicsit Breaking Bad utóérzésnek hatottak, viszont nem csak ezekből állt a 4. évad és más évadoknak is voltak hasonló gyengeségeik. A lezárás az én ízlésemnek túl kerek lett - amolyan meseszerű hepienddé vált -, de ez a fajta túlzó kerekség a sorozat egyik sajátja, ezért külön nem tudom felróni neki. Önmagához ebből a szempontból következetes, vagy tetszik az ilyen, vagy nem. A történet is habkönnyű, benne a következmények is jellemzően azok, persze emellett hajlamos a drámázásra is, de ez az ő stílusjegye, ami megint ízlés kérdése, hogy mennyire tetszik az embernek.
-- kicsit spojleres lehet vége --
A "közös hang" hiányának ellenére sem bántam meg, hogy végignéztem, de valószínűleg újranézni már nem fogom, tipikusan az a sorozat, ami nem rossz, de ha kimaradt volna az életemből, akkor sem lettem volna kevesebb.
5/10
nick név 2020 máj. 01. - 02:59:26 5/10
-- helyenként minimálisan spojleres lehet --
Egy Mission Impossible menekülős akciójelenet, egy "mindent" nyomtalanul feltörő hekker (aki ha kell robbantással szívódik fel), egy pont ideális családi és baráti háttérrel rendelkező seriff, akinek a bőrébe akadálytalanul bújhat bele az imposztor... Ez a sorozat is a mára egyre elfogadottabbnak számító stílusjeggyel él, elveti a sulykot, de közben reálisnak állítja be magát (azaz a saját világában komolyan veszi magát a túlzásai ellenére is). A két (fő)gonosz is - kicsit - képregényesnek hat.
Elhiszem, hogy az alapkoncepció ötletesnek mutatkozott a stúdiónál, de mintha nem lett volna teljesen kitalálva a történet (a főszereplő elfogása óta eltelt idő és a nő mástól való lányának korának viszonyának kérdése is egyfolytában felmerült bennem. Persze az még lehet egy nagy csavar, hogy nem is mástól való, hanem közös a gyümölcs).
5/10
nick név 2020 máj. 01. - 01:11:51 5/10
Jó napot kívánok... itt mégis mi történik (egy belvárosi út teljes feldúlása azonnali következmények nélkül)? Rögtön az első részben. Túl menő nekem ez a sorozat és persze sekszi, azt hiszem nem nekem készült. De nagyon akciós és vagány.
10/10
ausztral 2020 jan. 27. - 17:21:07 10/10
A legjobb sorozat amit eddig láttam. Néha előfordultak laposabb részek, de összességében lebilincselő, fordulatos, izgalommal teli az utolsó évadig. Lucas Hood, vagy Job név hallatán "assszem" 10 év múlva is felkapom a fejem. Imádtam! <3
10/10
NightWolF33 2019 jan. 19. - 17:49:25 10/10
Szerintem teljesen rendben van ez a sorozat. Az alapsztori, a szereplők, a látványvilág mind a helyén van. Sokan panaszkodtak a Magyar szinkronra, de talán pont ez volt az az egyik sorozat amiben jól eltalálták a Magyar hangokat. 10/10
9/10
gerrard8 2018 okt. 23. - 19:37:42 9/10
A 4.évadnak lassan vége(sajnos),szerintem szuper sorozat eltekintve a sokszor feleslegesen elnyújtott verekedésektől .A másik dolog ami idegesítő az a szinkron.Ennyire elb....ott hangokat hogy tudtak egy filmen belül kitalálni? A 4.évadban az FBI-os csaj olyan szinten béna hanggal nyomja hogy szinte fáj.De nem jobb a többi sem,talán csak Lucas és Carrie hangját találták el valamennyire.Ettől eltekintve 10/10 a sorozat.
10/10
_anita_ 2018 okt. 03. - 14:22:49 10/10
nagyon jó, és szerintem nem volt benne felesleges jelenet, de ha valaki mindenképp bele akar kötni az talál úgyis valamit :)
tény, hogy voltak megválaszolatlan kérdések, de gondolom ezt a nézőre bízták....
ez egy kitalált sorozat és nem dokumentumfilm sorozat ;)
10/10
DRoy 2017 jan. 11. - 14:27:59
Én is Breaking Bad fanatikus vagyok, utolérhetetlen ópusz számomra. Mégis, nem gondoltam elõre, hogy a Banshee így magával sodor...és még van két évadom...:)
8/10
Liberum 2016 aug. 03. - 21:10:06 8/10
Az elsõ évadot fejeztem be.
A sorozat összességében minõségi. Ötletes alapsztori, látványos akciójelenetek, jól koreografált verekedések, mókás oda-vissza szólogatások. Olvastam valahol, hogy az évtized legjobb sorozata...
Na ezt azért neeee, meg sem közelít egy-két sorozatot.(Breaking bad, Hannibal, True detective, Black mirror stb.)
Az elõttem szólónak pedig: egy tized másodperc huszad részében sem hasonlítgatnám ezt, a breaking bad-hez (én is csak mint összességében vett sorozatminõségben említettem), az operatõri munka a breaking badnél ezerszer ötletesebb, mint itt, sõõt meg sem közelíti az operatõri munka, teljesen átlagos kamerakezelést láthatunk ebben a sorozatban.
Ami elég zavaró volt számomra, az a rengeteg felesleges jelenet(értsd: hmmmm ide kéne valami idõkitöltés, legyen itt is sex) . Borzalmas, hogy ennyire hatásvadász jelenetekkel kell teletömni, egy egyébként minõségi sorozatot.
Az összes sexjelenetet úgy, ahogy van ki kellene törölni belõle és helyette jól megírt dialógusokat tennék még, mert egyébként volt sok jó beszélgetés benne, viszont sok helyen, meg teljesen bugyutába megy át a kommunikáció.
Ulrich Thomsen már az Ádám almáiban is zseniális volt. Nagyon jól áll neki a fõgonosz szerep, a sorozat csúcspontja, õ az, aki elfeledteti velem a sok felesleges sallangjeleneteket, amik csak azért vannak benne, hogy az akciópoornó szerelmesei csorgathassák a nyálukat. Egyébként egy látványos, ötletes, karakteres sorozat.
10/8
7/10
sawyerx 2016 máj. 19. - 20:41:56 7/10
Jaj, hülyegyerekek, ez egy ponyva, miért veszitek annyira komolyan? A Breaking Badhez azért lehetne hasonlítani, mert az operatõri munka itt is ugyanolyan zseniális, a kép világ brilliáns.

Akinek az elsõ rész nem jött be, az nem is értem ,miért nézi tovább, a pilot azért van, hogy akinek tetszik, az ráakadjon, akinek nem, az ne. Személy szerint nekem az elsõ két évad baromira bejött, a harmadiknál kezdtek gondok lenni. Olvasom a hsz-eket, 2015-ösök írják, hogy a 3. évadban gond volt az írókkal. Na, akkor a 4. évadot meg sem említem, annyira leamortizálták a sorozatot, hogy sorozatjunkien a rajongók 99%-a azt szidja, köztük én is. A 3. évad után kaszát kapott, egy 8 részes utolsó évadra kapta meg az esélyt, de inkább maradt volna függõben az egész, mint hogy ezt a szégyent megalkossák...

Ha a 3.-4. évadot is beleszámítom, akkor 7/10, de még így is messze rengeteg sorozatot lepipál.
5/10
keszta 2016 máj. 13. - 00:11:10 5/10
Egyetértek Sachinho-val.
Az 1. évadnál járok, és annyira felbosszant a logikátlanság benne, hogy nincs kedvem megnézni az évadzárót, ami mindig a legnagyobb durranás. A sorozat tényleg mesterkélt, sokszor értelmetlen harcjelenetekkel. Azt hiszem két fõ profilja van ennek a sorozatnak, a vér meg a dugás, mélyebb értelmet nem kell keresni benne.
Olyan érzésem van, mintha a Mónika Show-t nézném belterjes, buta maffia családokkal, akik egymást ölik, és csalják.

SPOILER

Ott buktam ki, amikor Hood odamegy Proctorhoz szívességet kérni, mire az majdnem megöli (nem volt messze az ipari hússzeletelõ a fejétõl), mert megdugta az unokahúgát, Rebekát. Majd 5 perc bunyójelenet után megkérdezi, hogy mi is lenne a szívesség. Ahj de hatásvadász!!!

SPOILER VÉGE

Összességében nem egy nézhetetlen dolog, de nagyon erõsnek érzem ezt a 9/10-es értékelést. Viszont egy erõs középkategóriás.
Sachinho 2016 máj. 01. - 14:27:24
Aki ezt egy lapon említi a Breaking Bad-el az nem érdemli meg hogy jó sorozatokat nézzhessen, mert annyira tök mindegy neki h mit néz.

SPOILER

(s01e01)
Ebben a soriban olyan mintha meg lenne ágyazva minden a sztory érdekében: a fõszereplõ/mellékszereplõk egyszerûen abszurd módon viselkednek benne pont a történések szempontjából legkritikusabb helyeken, csak azért h a következõ akciójelenetnek meg legyen az oka.
pl mikor a transzitól valami aktát akarnak elhozni, azt simán beengednek egy ajtón h ott azt vegyen magához amit akar, csak úgy ellenõrizetlenül (wtf?), ....

Valójában az egész sori egy új hétköznapi szuperhõst próbál kreálni, állandóan csak a fõszereplõ vagányságát, coolságát, "minden nõt meg tudok dugni" képességét kihangsúlyozva, közben pedig mindenbe a fõszereplõ valami irtózatos blõd, néha okoskodó szövegekbe megy bele (pl a kocsmai verekedésnél).

Mesterkélt. Nem túl feltûnõen, de érezni rajta.
10/10
Desire_ 2016 febr. 22. - 00:14:19 10/10
sorozat 2015 top 3 ba benne van, az egyik legjobb!
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu