Barátok közt

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 1998

Értékelés:

2969 szavazatból
Szerinted?

A Berényi család és környezetének hétköznapi történetei nap, mint nap.

Több évtizeddel ezelőtt egy csapat gyermek sorsa különös és elszakíthatatlan szállal fonódott össze, amikor egy rideg és "bürokratikus" intézmény gondjaira hagyták őket.

Mély barátság szövődött köztük, amely kiállta az idő próbáját, és nagyralátó álmok szülője lett. Az azóta eltelt évek során megélték a siker és a bukás sokféle szintjét. Karriert építettek, családot alapítottak, gyermekeik születtek, elváltak. Néhányuk nem is gondolták, hogy később egy házban fognak lakni.

Egy megdöbbentő és tragikus esemény gyökerestül felforgatta Miklós, András, Nóra, Zsuzsa, László és Gabi életét, amikor Berényi Zoltán (aki titkos szerelmi viszonyt folytat Berényi Zsuzsával, András feleségével), a legidősebb fivér Miklós és András bátyja, a Berényi Építőipari Kft. alapítója és vezetője, rejtélyes körülmények között halálos kimenetelű autóbalesetet szenvedett. Autóját egy végzetes éjszakán egy titokzatos idegen (Nagy Ferenc) szorítja le az útról. A karambolt csak István, a sofőr élte túl. A baleset következtében Zoltán és István súlyos sérüléseket szenvedtek és Zoltán belehalt. Istvánt életveszélyes állapottal kórházba szállították.

A baleset után a "barátok" legégetőbb gondja egy olyan vállalkozás jövője, amibe még Zoltán fogott bele. Azt az épületet kezdte modern lakóházzá alakítani, amelyben gyermekként először találkoztak, ahol együtt töltötték legfogékonyabb éveiket és ahol most újra együtt élnek. Új otthonuk építését be kell fejezniük, a cégnek pedig - új vezetővel az élén - munkát és anyagi biztonságot kell nyújtania a barátoknak, családjaiknak és alkalmazottaiknak is.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Berényi Miklós
Dr. Balogh Nóra
Berényi Attila
Illés Júlia
Szentmihályi Zsófia
Bartha Zsolt
Kertész Vilmos
Holman Hanna
Fekete Luca
Bokros Gizella
Fekete Bözsi
Bartha Krisztián
Nagy Tóbiás
Berényi Ágnes
Schneider Róbert
Berényi Balázs
Novák László
Nádor Kinga
Kertész Géza
Berényi Claudia
Fekete Szabolcs
Berényi Bandika
Bokros Linda
Illés Vanda
Berényi András
Szilágyi Andrea
Stella Kovácova
Kertész Magdolna
Holman Valter
Berényi Zsuzsa
Berényi Dani
Berényi Kata
Bencsik Márk
Egresi Tóni
Harmathy Emma
Kertész Botond
Kertész Mónika
Mátyás Ildikó
Mátyás Richárd
Novák Csaba
Szentmihályi Szilvia
Szentmihályi Gábor
Szilágyi Pál
Temesvári Gitta
Balassa Imre
Szilágyi Tamás
Szilágyi Lóránt
Novák Éva
Szentmihályi György
Hoffer József
Hoffer Eszter
Hoffer Mihály
Berényi Ákos
Csurgó István
Kozák Luca
Fenyvessy Sándor
Berényi Ágnes/Kocsis Bernadett
Szokolai Albert
Sztojcsevics Míra
Radnics Szabolcs
Petrovics Virág
Juhász Gabi
Huszti Mirkó
Sípos "Satöbbi" Tibor

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
nellcsike febr. 04. 23:04:16
Jézusom! Ekkora baromságot! Valakiről közösségi oldalra a beleegyezése nélkül feltölteni egy videót! Büntetőügy!
pkovaks jan. 13. 17:47:27
Nem ertem ezt a Gergöt, Miert nem rugja farba es felejti el az allandoan picsogo es szuzmariakepetvago angol tanarnöt ? ? ? Nagyon irritalo es 0-karakteru a csaj...
blaha60 2019 dec. 12. - 17:52:31
Miért nem frissítitek a stáblistát ??
Zsupsz 2019 okt. 30. - 10:01:19
Gratulálok a forgiknak. Nem kell minden műsornak népnevelőnek lenni, de ami itt megy az abszurdum. Lopj, csalj, hazudj, ez legyen a példa. Mintha a forgik nem beszélnének egymással annyira logikátlan az egész.
Lolikaaaa 2019 okt. 09. - 23:21:12
Balazs meg megis hogyan hozna ki Miklost, ha sikeresen feldobna a rendoroknek Balintot, Miki tovabbra is bent maradna, csak most hamis tanuzasert. Nora meg vicces hogy minden ugyhoz ert. Legyen az barmilyen szerzodes, ingatlan, valoper, barmilyen bunugy. Vicc az egesz
A rendezonek fingja sincs a valosaghoz.
Ropovand 2019 szept. 29. - 15:26:53
5 óra 20-kor nem kelek fel, 17 óra 10-kor hazaérek a munkából, 22 óra 35-kor lefekszem, mert aki dolgozik, annak valamikor pihenni is kell. Ennyire rossz időpontra tenni a műsort, inkább nem fogom nézni. Alíz, Gigi és és Timi karaktere nagyon irritáló, a két első nő sajnos a valóságban is nagyon ellenszenvesen viselkedik. Nem irigylek senkitől semmit, de felháborító, hogy ezek a személyek jobban élnek a szerepükből, mint sok ember, aki gürizik. Úgy viselkednek, mintha világsztárok lennének, pedig csak névtelen nullák.
1/10
Lyra01 2019 szept. 27. - 20:40:34 1/10 Előzmény macsek1121
Én a régi német soriról írtam "Unter uns", és nem a mai köznépnek kreált szemétről. Vannak jók ott is, de azokat ritkán hozzák be. Pl. " A tanár" német eredetije pöttyedt jobb, mint a magyar nem is tudom minek tituláljam replika. Szerettem, de ahogy beindult a magyar, levették műsorról és nem fejezték be. Az meg, hogy a pesti átlag semmivel sem jobb, mint bármely kisvárosi vagy falusi, az egyértelmű. Csakhogy ebben "menő" ügyvédkém meg vállalkozókám, etc. a fővonulat. Az, hogy nem panel 10-ben eszi a töltött káposztát az úgy látszik kishazánkban már high society...Erről ugrott be, hogy Nóra menő vacsit főzött a faszijának, pár résszel meg később már azt sem tudta, mi az a botmixer, meg, hogy van-e neki ilyen?!
macsek1121 2019 szept. 27. - 17:11:12 Előzmény Lyra01
A történéseknek valóban nincs köze a valósághoz, de a szereplők kinézete nagyon is a magyar átlagot reprezentálja, csakúgy, mint a miliő. A budapesti és a kisvárosi stílus miben különbözik egymástól? Végig kell menni mondjuk a Thököly úton vagy felszállni a 7-es buszra, pont ilyen fazonokat látni, ezt a kisvárosi "stílust". Direkt nem a Váci utcát vagy akár az Oktogon környékét említem, mert ott még turistaszezonon kívül is többségben vannak a külföldiek. Az, hogy némelyik szereplő köszönőviszonyban sincs a színművészettel, az már egy másik kérdés. De ha már a német sorozatokat említjük, még mindig inkább ez, mint a nagysikerű német dokureality-sorozat, a "Csapdába csalva", amit két perc után elkapcsol az ember, mert tipikus -nem túl előnyös külsővel megáldott- német emberek visítoznak fejhangon...és valószínűnek tartom, hogy ez nem a szinkronnak köszönhető.
6/10
Amiel 2019 szept. 27. - 13:39:15 6/10 Előzmény macsek1121
Mi? Új Luca?? :o Na neeeeeeee!!! Ne már, most komoly? Csak nem arról a szőke, Lucára nyomokban sem hasonlító lányról van só?? Tegnap csak pislogtam, hogy ki az. Nem tudtam, hogy az a Luca! :o Így nézek Barátok köztöt :D, mert egyre gagyibb... Ha tényleg róla van szó, legalább olyat tettek volna oda, aki hasonlít a volt Lucára! Ez de tré!! :D :D :D
1/10
Lyra01 2019 szept. 27. - 08:29:33 1/10
Jé, ezek normális arcú embereket is betesznek (új Luca)? A BK-s tyúkok eleve szánalmasak. Nyávogó, vonagló, agyatlan libák. Ja nem, mert Juli liheg, de a többiek sem tudnak ennél többet. Nórát szerettem régen, na meg Klaudiát anno, de sajnos Nóra egyre jobban "banyásodik". Ez az erőltetett kapcsolat azzal a lófarkas igi bácsival meg egyenesen röhej. Pláne, ahogy nyalják egymást. (Mostanság mindenki csucsogva smacikázik, lehetőleg a nappaliban, mert ugye BK-ban szobák sincsenek, max konyha meg nappali - meg a 20 éves matricás hűtő.) Ennek a sorinak azt hiszem a német Unter uns volt az eredetije 30 éve. Igazi, kis kora délutáni cucc, reggeli ismétlésekkel, egyszerű, emberközeli történetekkel. Itt főműsoridőben futott 20 évig. Ez sokat elárul a hazai közönség igényeiről. Délutáni matinét esti dráma sorozatnak eladni. És ezek a történések. Köze nincs a valósághoz egynek sem. Belekapnak ebbe, aztán abba, összefüggéstelenül. Ilyen Nagy Alexákkal rakják tele, mint bombanő, meg üdvöske...pfff! Divatmajom kislány meg olyan cuccokban jár, mint aki 100 Ft-ért túrta. Elvileg Magyarország fővárosában játszódik, csak ez nem látszik sem miliőn, sem a szereplőkön. Unalmas, kisvárosi "stílus".
macsek1121 2019 szept. 27. - 02:29:18
Ezt az új Lucát nem kellett volna... még nemigen tanulta ki a színészmesterséget, nagyon mesterkélt.
AzErzsike 2019 szept. 27. - 01:04:51
Az új Luca öregebbnek néz ki kint az anyja
Zsupsz 2019 szept. 14. - 07:53:01
Micsoda koszos körmei voltak Balázsnak miközben Szonját ölelgette
6/10
Amiel 2019 szept. 09. - 19:46:44 6/10
Nekem 8, mikorra pakolják át a sorozatot. Van ismétlése, vagy a neten is újranézhető. A sok nézőt az RTL nem kimondottan emiatt veszti folyamatosan... :)
Vissza a Barátok Közthöz: nagyon remélem, Juli volt paliját, azt a gusztustalan Alexet nem hozzák vissza többet a sorozatba!!! Egyszerűen gyomorforgató! Balázsra meg ráférne egy jó nagy megruházás a sorstól, de sejtéseim szerint hamarosan az meg is lesz...
demaka 2019 szept. 06. - 21:24:44
Ezt tényleg komolyan gondolta az RTL? Van egy több mint 20 éve népszerű sorozat, amit szeretnek a nézők. Aztán egy undorító műsor miatt átteszik lehetetlen időpontokra. A Love Island c. förmedvényről van szó. Ennyi buta, undorítóan agyontetovált, önmutogató embert még egy műsorban sem láttunk! SZÁNALMASAK!!!! Mondjuk, normális ember nem is jelentkezik egy ilyen műsorba. De mit várunk egy olyan műsortól, aminek a „gyengeelméjű” ÉNB Lali a műsorvezetője. Apropó műsorvezető: Lalit nem is látjuk. Gondolom, nyaral a családjával Cipruson a mi pénzünkön. Nagyon remélem, hogy nem tart sokáig ez förtelem. Nincs szükség ilyen színvonaltalan műsorra, főleg nem fő műsoridőben. Tegyék át 23 órára, akit érdekel (bár remélem, nem sokan vannak), akkor is megnézi. A „Barátok közt” átpakolásával nagyon sok nézőt vesztett RTL!!! Ez volt a cél??? Azt hiszem nagyon sok néző nevében írhatom: KÖVETELJÜK A BARÁTOK KÖZT VISSZAHELYEZÉSÉT FŐ MŰSORIDŐBE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lzsoka16 2019 szept. 03. - 08:41:23
Már nem is az a kérdés, hogy milyen a "Barátok közt", de az, hogy fő műsoridőben bunkó-primitív-celebgyártásba fogott ismét az rtlklub (nyíltan pornó csatorna lett). .... Még egy adó, amit letiltok a csatornakiosztáson.
1/10
bsand 2019 aug. 29. - 20:24:46 1/10 Előzmény macsek1121
Igaz, lehet mást is csinálni, de van amikor az ember szeretne csak egy kicsit bambulni a nap végén, de nem agyhalott műsoron :)
macsek1121 2019 aug. 29. - 16:56:10 Előzmény bsand
Én sem kedvelem, de ha ez kell a népnek, ám legyen. Egy-egy ilyen műsoron nem érdemes felháborodni, bár kétségtelenül dühítő. Soha nem nézem az Ázsia Expresszeket, Extrém Activityket, valóságmicsodákat és agyhalott társaikat, de ilyenkor vagy átkapcsolok valahová, vagy egy olyan tárgyat veszek elő, amit már az 1400-as évek óta érdeklődéssel forgat az emberiség. Tudom ajánlani... :)
1/10
bsand 2019 jún. 19. - 09:07:22 1/10
Szűnjön már meg ez a szerencsétlen időkitöltő vacak a sok semmitmondó párbeszédeivel. Legyen film helyette, ne szappanopera.
6/10
Amiel 2019 máj. 12. - 15:51:30 6/10 Előzmény lzsoka16
A nagy Berényi Miki is hamarosan távozik a sorozatból, ami azért már elég sokat mondó, hiszen kezdettől oszlopos tag volt. Még erre az évadra van szerződése, ami ki tudja, náluk mit takar.
Sajnos érezhető volt nagyon is a sorozatban a stáb váltás... Lehet, hogy így 10000. részig még elmennek, aztán agyő. Viszont sajnos a "társai" milliószor rosszabbak és nézhetetlenek, pl. Éjjel-nappal Budapest stb. - jellemezhetetlen, gagyi, tré, semmi sorozat!
Összes hozzászólás