Barátságos arcot kérek

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar vígjáték, 72 perc, 1935

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

A Városligetben él Blazsek Mátyás fényképész lányával, Évával. Blazsek modernizálja üzletét, s élelmes fotóriporterként próbál fellépni: egy kis balesetet tervel ki, hogy lefényképezhesse a Londonból hazatérő Dénes Miklóst, a távolbalátó feltalálóját, amint elcsúszik egy dinnyehéjon. A tervnek megfelelően elcsúszó fiatalember a vele riportot készítő Blazsek Évába kapaszkodik, s az újságokban Dénes Miklós és menyasszonya aláírással jelenik meg a szenzációs képriport. Bár Dénes Miklóst gazdag ara várja, szülei tiltakozása ellenére a kis fényképészlányt veszi feleségül.

Stáblista:

Szereplők

Blazsek Mátyás, fényképész
Dénes Miklós
Miklós apja
Bálint Mary

Hozzászólások

Szerinted?
Oldtimer 2015 szept. 13. - 18:10:27 Előzmény feketevipera
Kellemes történet, jó befejezéssel.
Olyakor komor, máskor kimikus helyzetek, de minden esetben jó lesz a kimenetelük.
Kifejezetten tetszett Szõke Szakáll játéka, aki cseppet sem emlékeztet Kabos Gyulára, mivel teljesen más karakter!
Ez a film még abból az idõbõl való, amikor még tudtak könnyed, humoros és mégis egész estét betöltõ filmet csinálni, ami megfelelõ kikapcsolódás lehet.
És az ember a film végén nem azzal kel fel a székbõl, hogy elmúlt a halálfélelme. De nem is azzal, hogy végre vége a sok értelmetlen káromkodásnak, és az erõltetett, az életben soha elõ nem forduló helyzeteknek.
Bár...
A filmben elõ elõbukkan, az ezekben a filmekben megszokott butuska figura, amely napjainkban már az életben is "véresen komoly" vagyis, míg itt kicsit mesterkélt a karakter megformálása, addig a mai való életben valóban vannak ilyenek, akik kettõig sem tudnak számolni. Ám a Fõszereplõ nézete az "Õ maga szerel" téma megragadása természetesen csak a film kedvéért gyártott poén.
feketevipera 2009 dec. 13. - 19:26:06
Átlagos, helyenként már-már giccses filmecske, tizenkettõ egy tucat jellegû vígjáték, a korszak jellegzetes terméke. Mondanivalója is ugyanaz, mint sok más filmnek: kis szerencsével a kispolgári család is összeköttetésbe kerülhet nagypolgári családokkal. Mélyebb értelmet nem szabad keresnünk benne, de kellemes kikapcsolódást nyújt. Engem egy idõ után kimondottan idegesíteni kezdett Blazsek figurája, aki részben hasonlít a Kabos Gyula által alakított szerepekhez a néhol humoros, néhol inkább "humorkodó" megnyilvánulásaival. Págernak nem sok hely jutott a filmben, de úgy vélem, a vígjátéki szerepek nem is voltak neki valók. Ráday Imre helyenként "bájgúnáros" volt, Fenyvessy Éva karaktere talán lehetett volna egy picit intrikusabb. Szörényi Éva jó volt, de néhol szerintem több átéléssel játszhatott volna. Nyugodjon békében.
Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!