Barbie, mint Rapunzel

Bakancslistához adom
Barbie as Rapunzel
amerikai rajzfilm, 79 perc, 2002

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Hol volt, hol nem volt, réges-régen, a varázslatok és a sárkányok korában élt egy lány, úgy hívták, hogy Rapunzel, és neki volt a legszebb, legtündöklőbb haja az egész földkerekségen. De Rapunzel élete korántsem volt ennyire csodálatos. Gothelnél szolgált, a féltékeny, ármánykodó boszorkánynál. A boszorka egy félelmetes erdő mélyén rejtegette a lányt, akit bűvös üvegfal vett körül, és egy hatalmas, Hugo nevű sárkány őrizte. Azonban a sors különös fordulata folytán Rapunzel felfedezett egy varázslatos ecsetet, melynek segítségével fondorlatok egész szövevényére derített fényt, békét hozott két viszálykodó királyságra, és végül elnyerte a daliás Stefan herceg szerelmét. Sikerét Rapunzel Penelopének, a legkevésbé sem félelmetes sárkánynak köszönhette.
A lenyűgöző kiállítású számítógépes rajzfilm eredeti közreműködői közt van az Oscar-díjas Anjelica Huston Gothel hangjaként, és Cree Summer Penelope hangjaként. A filmben elhangzik Samantha Mumba egy dala is, a zenét pedig a Londoni Szimfonikus Zenekar szolgáltatja. A Barbie, mint Rapunzel megmutatja, hogy a szeretet és a képzelet képes megváltani a világot.

Stáblista:

Szereplők

Barbie/Repunzel hangja
Gothel hangja
Hugo hangja
Stefan hangja
Penelope hangja

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
subVito 2010 jún. 08. - 20:16:42
De kár, hogy a kedves fordítóknak nem esett le, hogy ez egy Grimm-mese, amit lefordítottak már náluk érdemesebb emberek, és Rapunzelnek a Ligetszépe nevet adták.
Szánalmas. A legalja.
10/10
Szívkirálylányka 2009 júl. 11. - 17:22:22 10/10 Előzmény Szandó
Én is nagyon szeretem õket. Ebben a mesében a látványon kívûl még a zene is elbûvöl.
10/10
Szandó 2007 dec. 02. - 18:46:29 10/10
Tök szeretem nézni ezeket a meséket.Olyan kis mesebeli de hát mindenki vágyik ilyenekre.:)