Batman és Robin

Bakancslistához adom
Batman & Robin
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akciófilm, 120 perc, 1997

Értékelés:

258 szavazatból
Szerinted?

Hűvös borzongás lett úrrá Gotham City-n, jeges rémület szorítja össze a városlakók szívét. S mint már annyiszor, az elkeseredett emberek egyetlen reménye a magányos denevérember, aki a derengő hold fényében elindul a város felé... Batman azonban egy fürge motoros, Robin kíséretében kel útra, hogy együttes erővel szálljanak szembe Mr. Jégcsappal és a gyönyörű, ámde végzetes szépséggel, Méregcsókkal...
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Batman/Bruce Wayne
Dick Grayson/Robin
Mr. Freeze/Dr. Victor Fries
Poison Ivy/Dr. Pamela Isley
Batgirl/Barbara Wilson
Julie Madison
Alfred Pennyworth
Gordon parancsnok
Dr. Jason Woodrue
Ms. B. Haven

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Lajos Toth 2023 dec. 09. - 21:36:50 10/10
OK. Viva Batman./Batman & Rob8n Cartoon and Film USA.
DUNAWÖLD 2023 júl. 09. - 10:50:31
Örök a rejtély.
Gotham lakói miért nem költöznek el pl. Londonba mosogatni? Pizzafutàrnak?
Papen33 2023 máj. 12. - 10:06:57
Nem véletlenül mondták/mondják sokan erre az "alkotásra", hogy évekre megölte a Batman-kultuszt, szó szerint azt tette. Ha lehetne 0-ra értékelni, akkor megtenném, mert annyit érdemel. Ez még az előző, véleményem szerint nem túl acélos filmet is alulmúlta...
kybuck 2021 júl. 22. - 00:54:07
Ráérő időmben odakapcsoltam, ahol épp ment és évek múlva is megállapítottam, hogy ez mennyire borzadályos! Mint egy blőd gyerekműsor az Adam Westes tévésorozat színvonalán! A jelmezek, a karakterek, a párbeszedek Ed Wood legszebb éveit idézik! Hihetetlen, hogy ezt egy nagy stúdió és ilyen nevek így bevállalták, de meg is lett a következménye: a legnagyobb Batman-blama, amit összehoztak.
2/10
kettyo 2020 szept. 27. - 19:08:38 2/10
Néztem, vagy öt percet belőle, de bőven elég volt, hogy megállapítsam, ez egy ritka hígfos produkció.
m.kaladze 2019 máj. 15. - 00:31:45
Hello Fagy, Batman vagyok!!

Megveszem ezt a nőt, nem én veszem meg neked nincs Batman kredit kártjád..

Ennél már csak az Amerikai ninja 5 bugyutább az emberevő milkanindzsákkal..
10/10
aguilar 2017 jún. 17. - 16:56:34 10/10
A film jó
6/10
caseyjones 2016 aug. 27. - 19:56:04 6/10
A '90-es évekbeli Batman-filmek leggyengébb darabja.

SPOILER

Az unalmas jelzõvel nem illetném a mûvet, mert nem volt az. A legnagyobb problémám a kivitelezéssel valamint a színészekkel volt. Arnold Schwarzenegger hiába számít nagy névnek a filmvilágban, itt egyszerûen lehetetlenség volt õt komolyan venni. Nem passzolt Freeze karakteréhez. És akkor még nem beszéltem George Clooney-ról valamint Chris O'Donnellrõl. Borzasztóan gyenge eresztés volt mindkettõ. A Robint alakító O'Donnell már az elõzõ részben sem volt szimpatikus, vele pontosan ugyanazon az állásponton vagyok, mint Schwarzeneggerrel. Clooney-ról annyit, hogy remek színész, semmi bajom vele, de Batmannek pocsék volt. Ben Affleck is jobb Denevérember, de még Val Kilmer is. A Christian Bale-féle Batmanekbõl egyet sem láttam, úgyhogy Bale-rõl nem tudok nyilatkozni. (Annyi szent, hogy Clooney-nál csak jobb lehet.) Eddig nekem Michael Keaton a favorit.
Schwarzenegger, Clooney, O'Donnel, õk hárman jelentették számomra a film mélypontját. A nõi karakterek viszont pompásak voltak, egyetlen rossz szót sem tudnék rájuk mondani. Uma Thurman alakítása elképesztõ volt, hatalmas szexuális töltettel rendelkezett a karaktere. Egyértelmûen a film legkiválóbb alakítása az övé. Nálam õ mentette meg a filmet. Annyi bajom volt a szereplõvel, hogy eléggé hasonlít a Macskanõre és Harley Quinnre az eredettörténete. Mindegyik egy hétköznapi nõbõl lett õrült, idióta gonosztevõ. Ez már kissé unalmas. Szerencsére mindegyikõjüknek más a jelleme, kinézete, képessége.
De ne feledkezzünk meg a Spinédzserekbõl már jól ismert Alicia Silverstone-ról sem, aki ugyan nyomában sem volt Uma Thurmannek, de így is óriásit alakított.
Gothambõl kicsit keveset láthattunk, az elõzõ részekben jóval többet mutatták a város utcáit. Én nagyon élveztem azokat a jeleneteket. Ebben a részben alig mutatják a várost, emiatt nem igazán lehetett érezni azt a különös, sötét hangulatot, ami az elõzményeiben volt.
Szó mi szó, Tim Burton Batmanjei sokkal élvezhetõbbek és hangulatosabbak, mint ez. Schumacher eléggé elszúrta ezt a filmet, még jobban, mint a Mindörökké Batmant. Pedig sok mindent ki lehetett volna hozni mindkettõbõl.
Így csak 10/5,6.
Kozutas 2015 nov. 08. - 23:36:39
Az egyedüli jó jelenet az volt a filmben

SPOILER

amikor elmennek Swarciért a dutyiba és amikor a "ruhatárból" elhozzák a ruháját akkor ott van Rébusz ruhája is.

SPOILER OFF

Swarci jól hozza a karaktert, a többi nagy nulla giccsparádé.
memark96 2014 szept. 23. - 23:48:27 Előzmény Meklód fia
Milyen régi és új batman jel? Amióta létezik batman folyamatosan változik a logó:
http://stocklogos.com/sites/default/files/batman.jpg
Meklód fia 2014 márc. 19. - 14:35:57
a logócserén én is nagyon ki vagyok akadva, borzasztóan elcseszték. És hogy képzelték hogy hozzányúlnak?
Az a tény is igazolja, hogy mennyire szar az új Batman jel, hogy még most is a régi Batman jellel árusítják a pólókat.
Meklód fia 2014 márc. 19. - 11:49:37
majdnem megfeledkeztem Uma Thurman-rõl, õt is bírtam, dögösen néz ki a jelmezében
Meklód fia 2014 márc. 19. - 11:45:26
na ezzel teljesen egyetértek. Ez az egyik legjobb Batman rész. A jelmezek itt a legjobbak, meg a fõellenség is nagyon ott van. Schwarcinegger sokat tett hozzá a filmhez.
cellasto 2014 jan. 11. - 14:56:35
a legrosszabb batman film,amit valaha láttam.
pie85 2013 nov. 08. - 15:13:13
de mondhatnám még a Fülkét, a 23as számot, az Egyenesen át-ot, mindegyik nagyon jó film. Gondolom ezzel a 2 Batman filmmel inkább kaszálni akart. Hát, Schumacher-nek nem áll jól ez a "mainstream" vonal :)
pie85 2013 nov. 08. - 15:08:43
Szerintem is szar, egyértelmûen a Batman filmek mélypontja. Az elõzõ rész sem volt egy nagy eresztés, pedig Joel Schumacher elég jó rendezõ, gondolok pl az Összeomlás c. filmjére Michael Douglas-szel.
gergo.gery 2013 júl. 12. - 13:38:14
Szevasztok srácok és csajok.Tegnap szerencsém(?)volt megnéznem ezt a "filmnek" nevezett pocsék mûvet-bár ez inkább egy nagy s**r,mint alkotás.Hát meg kell,hogy mondjam,jó 1 óra után feladtam a harcot.Egyszerûen NÉZTETETLEN VOLT,TELI GICCSEL,NO MEG AKKORA ÉGBEKIÁLTÓ BÉNÁZÁSOKKAL,hogy az már szinte fáj az embernek(pedig kiseb koromban még nagyon is tetszett,ma sem tudom miért):mûmellbimbók,fenékre feszülõ Batman-és Robin-jelmez,s még az ezeken szörnyülködõ mûmellbimbókról vagy a kabrióvá "csonkitott" Batmobilról még nem is beszéltem-szörnyû volt.A bénázások is rosszul érintettek:
1.A zene s**rt sem ért,hol áll ez a Nolan-féle Batmanekhez képest?
2.A szereplõk kiválasztása is pocsék volt:George Clooney csak dörmögött,mint egy kivénhedt medve,de ami a legidegesitõbb volt benne az az,hogy mindenen vigyorgott,mint a vadalma-még Alfred betegségén is.A dilis doktor(aki,ha nem tévedek a Smallville-sorozat Lionel Luthorja)inkább hülye volt,mint egy félelmetes,világuralomra törõ fickó,Svarci tiszta röhej volt abban a medvés pizsamájában,amint szivarozva(!)a tévét bámulta(hogy a fenébe nem olvadt meg tõle?),az Átkot alakitó figuránál meg talán én is kövérebb vagyok-pedig vagyok egy izomember,a Pokol hokicsapatáról meg inkább ne is ejtsünk szót.
2.Dr.Fries nem -10,hanem -42 fokos hûtõfolyadékba esett(az eredeti kiadásban ugyanis -45 Fahrenheitrõl-boccs,ha tévesen irtam-esik szó,amit,ha átszámolunk Celsiusba az soha életbe nem -10 fok).
3.Ha Afred úgyis tudta,hogy Barbara meg fogja nézni az öccsének szánt lemez tartalmát,miért adta oda neki?
4.A gothami rendõrség-Gordonnal az élen-egy léha társaság,akik mindent Batmanre háritanak,õk meg ülnek a babérjaikon.
5.Gotham akkora,hogy még az én szülõvárosomnak is több utcája van.
A kritika után jöjjön a pozitivum-bár nem sok van:egyedül Michael Gough ér valamit a filmben,meg Alicia Silverstone-de õ is csak addig,amig nem válik Batgirlé.Mindent egyevetve JÓINDULATTAL 2-t érdemel.Örülök,hogy Chris Nolan újraértelmezte a Batman-világot,mert nélküle ki tudja hol tartanánk most...
2/10
Zoli9898 2013 máj. 10. - 21:24:55 2/10 Előzmény Zoli9898
Még annyit tenném hozzá, hogy felejtsük is el ezt a szennyet, inkább köszönjük meg Cristopher Nolannnek, hogy néhány év elteltével, néhány súlyzóval és egy állarcal megalkotta az elõzõbõl az utóbbit.
2/10
Zoli9898 2013 máj. 10. - 14:11:58 2/10
Mikor kicsi voltam tetszett, mert nem értettem mirõl szól. Mikor nagyobb lettem és megismerkedtem Nolan mûveivel, ezt pedig újra néztem, majdne rosszul lettem. De aztán rájötte, hogy mint önmags paródiája éppen hogy de értékelhetõ. 2/10 1 pont , mert szallagra rögzítették, 1 pont, mert a színészek szörnyû borzalmakat álltak ki. Ilyet soha többé nem akarok látni, Sumacher John Moore-ral együtt nem rendezõ. Egy-egy jó filmjük volt, semmi több. SZOMORÚ!
offtopic
zottyo534 2013 ápr. 28. - 21:29:57
Emlékeim szerint hangosan felírtam a moziban, mikor megláttam Schwarzeneggert a jegesmedvés papucsában és még most is rángatózik az arcom, ha felidézem.
Összes hozzászólás