Bátrak földje

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, I / 10. rész, 70 perc

Értékelés:

92 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Péter atya véletlenül remek ötletet ad báró Rokoczay Károlynak, hogyan szerezze meg azt a részét a Torzsa földnek, ami a vasút építéséhez kell Zalán, az ifjú kovács, tanácstalan szívügyekben, de megtalálja, kihez fordulhat támogatásért. Móric titkos alkut köt Floriannal, aminek érdekében semmitől sem riad vissza. Anna megpróbál kibékülni a férfival, akit elárult, de kérdéses, hogy ő megbocsát-e neki.

A műsor ismertetése: Kalamár Tamás vadonatúj napi telenovellája egy szerelmi négyszögről szól: egy bárókisasszony, egy hű szolgálólány, és két rivális férfi küzdelméről az igaz szerelemért. A romantikus történet 1865-ben játszódik, amikor a rang és a származás ereje még legyőzhetetlennek tűnt. Ám a szívnek már akkor sem lehetett parancsolni, így a Bátrak földje szereplői a hazugságok, az intrikák, de még akár életek kockáztatása árán is készek mindent megtenni a boldogságért, a sikerért és a happy end-ért. A Bátrak földje vállaltan nagy érzelmeken, és a kornak megfelelő, kiélezett élethelyzeteken alapszik, de a történetmesélési és képi megvalósítása nagyon is mai. A korhű környezetben, teljes egészében valódi helyszíneken forgatott sorozat, csodás jelmezeivel és hangulatával csábít mindenkit egy regényes kalandozásra.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
nocito jan. 21. 23:12:53 1/10 Előzmény napraforgó
Ha zsidó ffi, akkor körül van metélve. Egy magyar bőgagyás, álarcos tutkófrankó nem.
Egyerőseen oszlásnak indult testen meg nem lehet lőtt sebet csinálni. Mit lő szét rajta? Ha meg van rajta mit szétlőni a bal kezén, akkor a metélt-nem metélt dolog is meg kell, hogy még legyen.
gasko jan. 21. 22:34:54
Végre mozdult valamerre a történet. Már kezdtem aggódni, hogy Sándorunk 80 részen keresztül lesz kénytelen egy 5x3 méteres mini istállóban leélni az életét. Mondjuk még mindig nem jutott ki, de már legalább valaki számára kiderült, ki is ő valójában és mit csinált.
adelheid jan. 21. 22:28:46
Adott egy 60 perces napi sorozat, ami szerintem elég jó lenne, mivel végre nem egy ordibálós, pucérkodós műsor. DE! Ez meg kezd olyan vontatott lenni. Csak nyúlik, mint a rétes tészta. Már 3 hete vekengenek ugyanazon, s hol van még az ügy vége.... kár érte.
napraforgó jan. 21. 21:59:35
Sándor milyen ostoba. Ha nem fecseg annyit, nem cifrázza a megtalált hullát, meg a lovat, hogy mit csinált, nem kerl bajba. Minden szerencsésen megoldódni látszott és most mindent elrontott.

A vizihulla meg nem lesz más, mint Tulipán zsidő üzlettársa,Stein, akit nyilván kiraboltak és vizbe dobtak. Azért fura, hogy nem is igen vizsgálgaatják a holttestet, pl van-e rajta ütésnyyom, vagy fojtogatásm, stb. Legalább a hadnagynak fura, hogy nincs rajta vérnyom. De még az ingén sem. Csak nem mosódott ki az is a sok vizben ázástól?
napraforgó jan. 21. 21:54:45 Előzmény guess.who
De már Zsuzsa asszony első gyónásakor mesélt at asszonyarról, hogy 6 éve özvegy és hogy a férje katona volt, melyik csatábaan esett el. Nyilván ez hozta elő a pap régebbi háborús élményeit, hogy ölni volt kénytelen. Szerintem emiatt forditott hátat a katonaságnak és ment el papnak.
manóka27 jan. 21. 20:52:43 Előzmény guess.who
Valahogy kapcsolódni fog egymáshoz Zsuzsa és Péter atya, az fix. Nem feltétlen szerelmi szálra gondolok.
guess.who jan. 21. 20:37:04 Előzmény napraforgó
"De néha még előjönnek a rémképei, mint most a Csizmadiáné gyónása miatt. "
Nem a gyónástól jöttek elő: amikor az asszony (másodszor) belépett a templomba, a pap ELŐTTE is ott mormolt és izzadt térdepelve, tehát nem az okozta az állapotát, amit UTÁNA mondott az asszony...
guess.who jan. 21. 20:35:15 Előzmény manóka27
"meggyóntatta zsandár anyut. Vagy szerelmes belé."
Ez egyébként nekem is eszembe jutott, hogy úgy alakították a párbeszédet, hogy azt lehessen hinni, hogy a pap bele van zúgva Zsuzsa asszonyba, és azt hiszi, hogy annak a gyónás alatt elárult tisztátalan gondolatai vele kapcsolatosak. Éppen ezért feltűnően megengedő a "bűnnel" szemben, szó nélkül feloldozza Zsuzsa asszonyt ésatöbbi.
guess.who jan. 21. 20:30:23 Előzmény napraforgó
"Katica szive viszont vérzik"
Hát ha már így alakult, én szívesen megvigasztalnám. :)
guess.who jan. 21. 20:29:02 Előzmény oliframe@gmail.com
"Ja és a főcím-zene-füleimnek"
Mondjuk azt pont a Settlers nevű, méltán híres egykori számítógépes játékból fejlesztették tovább. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=r385tMuVwjg
manóka27 jan. 21. 20:13:06 Előzmény nocito
Miért, van olyan magyar sorozat, ahol figyelembe veszik a nézők véleményét és úgy alakítják a sztorit? :D
manóka27 jan. 21. 20:11:00
Még lehetőség: a tegnap megtalált hulla nem lehet az igazi lovászfiú? Lehet, hogy a pap tette el láb alól. :D
1/10
nocito jan. 21. 19:21:52 1/10 Előzmény manóka27
És ez nem olyan sztori, hogy olvassák a port-os cikizést, mert ez a sori már kalap-kabát le van adva.
2/10
Ordító egér jan. 21. 18:02:55 2/10 Előzmény manóka27
Talán hátrahagyta sebesült bajtársát, akit megmenthetett volna? Nem is feltétlenül Csizmadia papának kellett lennie, hanem elég lehetett a helységnév és a csata említése ahhoz, hogy a múlt ködéből felmerüljön az, amit minden áron el akart felejteni. Talán vezeklésként vagy az ott átélt borzalmak hatására lépett a papi pályára?
manóka27 jan. 21. 17:31:55 Előzmény Ordító egér
Igen, erre én is gondoltam.
2/10
Ordító egér jan. 21. 16:55:56 2/10 Előzmény manóka27
A pap emlékezetem szerint nem járt a gazdasági épületek táján, a társadalmi helyzeténél fogva a főlépcsőn közlekedik, amikor sakkozni és/vagy tarhálni jön a méltóságos úrhoz.
2/10
Ordító egér jan. 21. 16:52:22 2/10 Előzmény manóka27
Attól ijedhetett meg, amikor megtudta, melyik csatában esett el Csizmadia papa. Gyulay tábornok seregében, a déli fronton, a pontos helységnevet nem értettem, de a solferinói ütközet egyik előzménye vagy mellékharctere lehetett.
manóka27 jan. 21. 13:37:36 Előzmény napraforgó
Lehet. Jó lenbe tudni, mit mormolt imádkozás közben... Na, mindegy, pár hét és kiderül. :) Elég lassan csordogálnak az események.
napraforgó jan. 21. 13:19:05 Előzmény manóka27
Szerintem nem először gyóntatta Csizmadia anyut. És nem ismerhetett rá pl. a megölt férjére sem, mert már az is régen megtörtént volna. Szerintem itt a nagyon régmúltba révedt el a pap. Annak a konkrét csatának az emlegetésénél, ahol a férj meghalt, talán ő is ott volt és ez idézte fel a papban a borzalmakat.
manóka27 jan. 21. 13:08:53 Előzmény Ordító egér
Az nem leget, hogy meglátta őket a pap együtt? Egyébként, nagyon furán nézett a báró is a kovácsra. Nem lehet, hogy esetleg...?
Összes hozzászólás
Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás