Beate Klarsfeld, a nácivadász

Bakancslistához adom
Nazi Hunter: The Beate Klarsfeld Story
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-francia filmdráma, 105 perc, 1986

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

A történet 1960-ban kezdődik, amikor a főhősnő, Beate megismerkedik Serge-zsel. Beate a II. világháborút gyerekként élte meg, míg Serge koncentrációs táborban raboskodott. A férfi rettenetes háborús történetei felnyitják a lány szemét. Beate és Serge egymásba szeretnek és hamarosan egybekelnek. Ettől kezdve a Klarsfeld házaspár együttes erővel náci háborús bűnösök nyomába ered. Ők találják meg például Klaus Barbie-t, a lyoni hóhért.

Stáblista:

Szereplők

Beate Klarsfeld
Serge Klarsfeld
Itta Halaunbrenner
Raissa Klarsfeld
Simone Lagrange
Klaus Barbie
Arno Klarsfeld

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Director7 2010 okt. 08. - 11:09:11 10/10 Előzmény parking
Majd ha elõször megcsinálják a több millió részes palesztinok által a zsidók ellen elkövetett bûntettekrõl szóló részenként 5 órás sorozatot. Akkor talán jut 1 résznyi idõ a másik oldalra is.
parking 2010 okt. 07. - 17:44:05
Hiteltelen, "történelmi" baromságokkal tüzdelve. Pl.: lelövik a zsidó nõ hozzátartozóját és õ megnézheti a hullaházban, de õt elengedik.
Elõttem hozzászólónak abban igaza van, hogy mikor fogják a palesztinok ellen elkövetett bûntettekrõl megcsinálni a "halivudi" produkciót ?
offtopic
wukovsky 2009 okt. 20. - 08:59:42 Előzmény fredi60
Na igen, itt jön be az a kérdés, hogy miért nem Churchill verzióját támogatták, miszerint ahogyan az elsõ világháborúban, úgy most is a balkánon szálljanak partra, és onnan nyomuljanak fel északnak, majd a szovjeteknek megköszönve nyomuljanak tovább.

Mondjuk ebben benne lett volna az is, hogy a szovjetek potenciálja, emberanyaga nélkül, még egy jó ideig elharcolgathattak volna a németek ellen, és nem lett volna 100% os a siker, hiszen amerikát lekötötte japán, a britek romokban voltak, francia ország pedig csak képletesen létezett.


Nem mondom hogy a szovjetek gyözték le a németeket, hiszen ha az amerikai légierõ nem köti le a luftwaffe-t, és nem bombázzák a gyárakat, és nem kell hadosztályokat állomásoztatni nyugaton, akkor a szovjetek dolga sem lett volna olyan könnyü :$


Összetett dolgok ezek, és a történelemben, ahogy a sportban nincs olyan, hogy ha .... hahaha :D
fredi60 2009 okt. 19. - 07:59:20 Előzmény wukovsky
1941 teléig még a németeknek is nagy üzlet volt. Leigázták szinte egész Európát politikailag és gazdaságilag egyaránt.

De ha a háború végét nézzük, nyertek vele a szovjetek is. Megkapták majd' fél Európát és részben a háború következményeként váltak nagyhatalommá. Vagy "szuperhatalommá" az USA-n kívül egyedüliként.
offtopic
wukovsky 2009 okt. 18. - 18:38:59
MIért szerinted amerikán kivül még kinek volt nagy üzlet, angliának, aki elvesztette több mint 3 évszázados birodalmi státuszát, francia országnak, akinek azt ezt követõ 2 évtizedben fel kellett adnia az õt éltetõ gyarmatait?:$
fredi60 2009 okt. 18. - 10:05:09
Megint jön a maszatolás, hogy igazából kiknek volt "nagy üzlet" a 2. világháború? Sajnálatos ostobaság. :(
offtopic
wukovsky 2009 okt. 18. - 09:32:21 Előzmény kissch
A megkülönböztetést én a wermacht-ra értettem, mert sajnos az SS-t és a német hadsereget sokan egybe mossák.

Nagy üzlet volt az, de akiknek üzlet volt, azok nem a szovjetúnióban éltek, ezt sose veled el, és németországban sem haltak meg a gazdagabbak, azok ki tudták magukat vásárolni :$ Hiszen az elsõdleges cél az a kitelepítés volt, és nem a megsemmisítés :$

Arra vagyok kiváncsi, hogy 10-20 év múlva lesz-e olyan film is, hogy ranger vagy delta vadász, hogy a kis palesztinok megtorolhatják majd, ami velük történt, vagy az a sok ember, akik nem is mondom milyen körülmények között tartottak guantanamon, mindenféle eljárás, és ítélet nélkül. Erre csak azt mondtam, hogy ez igen, tényleg amerika az igazság bajnoka.


http://www.youtube.com/watch?v=f85guTNQECk


Ez a film kb mindent kifejez róluk, nagyon nagyon eltalálták !!!


Szóval a történelmet mindig a gyöztesek írják, és az elsõ világháborúnak is megvoltak a szép kis elõzményei :$
offtopic
umma 2009 okt. 15. - 11:22:20 Előzmény wukovsky
Szerintem öngyilkosok lettek, mert annyira unták a dicsõ háborút és Sztálin pajtást. Lehet-e ennél szebb halál? :/
kissch 2009 okt. 14. - 11:37:50
Tény, a "békeszerzõdések" után borítékolható volt, hogy lesz folytatás. Sõt, Foch marsall is csak annyit mondott az aláírást követõen, "ez nem béke, hanem fegyverszünet 20 évre". De ne feledd, az elõzmény elõzménye az elsõ világháború volt...

Ja, a németek, pontosabban a nácik tényleg tisztelték a könyveket, ezért nem léptek rá, csak vadul égették azokat... Azt nem szégyellték!

Biztos Verailles miatt öltek halomra gyerekeket is a fritzek. Láttam egy általuk meggyilkolt kétéves gyerek halotti bizonyítványát, amelyen az állt: "politikai gyilkosság".

S ha Sztálin ugyanúgy antiszemita volt, akkor mégsem volt akkora "biznisz" a zsidók számára a kommunizmus.
Cefi76 2009 okt. 14. - 10:30:29
Kár személyeskedni. Egyik sem volt jobb a másiknál. Sem az orosz, sem a német katona nem magától volt olyan, amilyen. A viszont tény, hogy ha nincs Hitler, akkor az ilyen aberrált alakok, mint Barbie, Mengele, Frank és az összes többi elmegyógy-intézetben végezte volna, nem fontos pozícióban.
Az is igaz, ha nincsenek a versailles-környéki békék (diktátumok), akkor Hitler sincs. Gázkamrák sincsenek.
Az I. vh utáni békediktátum teljes egészében a franciák számlájára írandó. Meg akarták alázni Németországot és tönkre akarták tenni az Osztrák-Magyar Monarchia háborúért okolt utódállamait, Ausztriát és Magyarországot. Sikerült.
Viszont ez nem menti fel a németeket azért, amit a II. vh alatt tettek.
offtopic
wukovsky 2009 okt. 13. - 20:32:33 Előzmény trebics
Na már most elmondanám neked Te kis sutyi, hogy amikor a német sétált, és meglátta, hogy milyen szép paradicsom van a kertedben, akkor bejött, és megkérdezte, hogy mennyiért veheti meg.

Amikor az orosz sétált, akkor bejött és leszedte.

A nagyapámnak kocsmája volt, és amikor a "megmentõ" oroszok bejöttek, úgy bebaszcsiztak a borospincéjében, hogy kirugdosták a hordókat, és bele fulladtak a borba, mint a patkányok a csatorna vizébe.

Egy másik megtörtént eset, hogy az kommunista szovjet sunyogónak kakikálni kellett, de sár volt oda kint, fogta a könyveket, ledobálta maga elé, és azokon gyalogolt ki az árnyék székig. Egy német bele halt volna a szégyenbe, ha ilyet csinál.


És azt ne feledd el Te kis nem túl mûvelt, hogy a wermacht és az SS az két külön álló dolog volt, és a német hadseregnek csak egy kis része volt SS. Az összes többi csak katona volt, és tette, amit a hazája parancsolt.

1920-ban a nagyhatalmak úgy megalázták németországot, olyan kártérítéseket róttak ki rá, amibe egyszerûen bele rokkant, és a második világháború nem 1939-ben kezdõdött, de még csak nem is akkor, amikor japán megkezdte a kis invázióit a 30 évek elején, hanem akkor, amikor 1920-ban megkötötték a békét, és többek között ekkor a mocsadék alja franciák tönkre tettek minket is, az egyetlen jelentõsebb mezõgazdasági országot középeurópában.


Azt pedig ne feledd, hogy a legnagyobb bünösök között a 2. vh-ban ott van amerikai is, a több mint 200.000 cililt áldozatot követõ, primitív, és barbár atom csapásukkal.


Valamint francia ország harmadát ki kellett majdnem végezni, mert kollaboráns és németszimpatizáns volt, tehát a híres nagy francia ellenállás, amit a buta filmekben látsz mégsem volt olyan híresen nagy.


És kérdezz meg valakit, hogy mi volt a rosszabb, 38-44-ig a német rabiga, vagy 44- az orosz. És a zsidókat ne hozd fel példának, mert Sztálin úgyanúgy antiszemita volt!!!
fredi60 2009 okt. 13. - 20:13:52
Nácikról beszélt, nem pedig németekrõl.
A kettõt összemosni pont olyan ostobaság, mintha egyenlõségjelet tennél a kommunisták és a magyarok vagy a nyilasok és magyarok közé!
1/10
enigma12345 2009 okt. 13. - 18:13:29 1/10 Előzmény trebics
Ha átélte volna valaki közölünk azt a kort 38-45ig
vagy esetleg megkérdezett volna valakit milyen is volt a németekkel együtt nem nevezné sunnyogónak õket
Nagyapámékat a németek mentették meg :P
1/10
enigma12345 2009 okt. 13. - 18:10:45 1/10 Előzmény trebics
x
Nickelodeon00 2009 aug. 06. - 18:53:50
:))))
trebics 2009 aug. 04. - 22:06:56
Miért lenne unalmas, hogy levadásznak egy sunnyogó nácit? Jó látni, hogy nem úszta meg a mocsodék. Több ilyen film kell!
balaban 2008 nov. 11. - 21:25:58
Nem a "téma" unalmas, hanem a film nagyon rossz, dilettáns, egy mellbevágóan rossz színésznõvel. Önmagában a "téma" nem jelent semmit.
Gyodrogi Bula 2008 nov. 11. - 19:54:33
De rohadt unalmas már ez a téma.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu