Beavatás

Bakancslistához adom
Goat
amerikai filmdráma, 96 perc, 2016

Értékelés:

33 szavazatból
Szerinted?

Egy eldurvuló házibuliból lelépve szörnyű trauma éri Brad-et, két srác kirabolja és megveri. A fiú azt reméli, hogy a főiskolán az élete majd visszazökken a régi kerékvágásba. Gólyaként persze ő is szeretne belépni a védelmet, népszerűséget és barátságokat ígérő diákszövetségbe, amelynek a bátyja, Brett is a tagja. A szövetségbe való belépés azonban egyáltalán nem könnyű, a jelentkezőnek több héten át tartó, válogatott szivatásokon kell átesnie. A beavatás valóságos pokollá válik Brad számára.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2019 júl. 02. - 17:09:58
Ja, még egy dolog.
SPOILER lehet!

Ami még nem tetszett, hogy egyszer csak vége lett a filmnek, mint a botnak. Semmi nem volt elvarrva benne. Vártam volna valami megoldás-féleséget. Pl. a srác "nem ismeri fel" az elkövetőket, hanem futni hagyja. Talán mert le akarja zárni magában? Akkor miért megy el a tett színhelyére?
Aztán. Látszik, hogy nemcsak a bratyónak, neki is halálosan tele volt a hócipője az örökös megaláztatásokkal, vegzálásokkal, pláne a tragédia után. Mégsem lép ki, hanem görcsösen ragaszkodik a "testvériséghez", még a bátyjával is összeveszik ezen. Hát a fene se érti ezt.
tortura 2019 júl. 02. - 17:05:45 Előzmény kacsmarek
Igen, igazad van. Olyan ez a jelenség kb., mint a családon belüli erőszak. Elég nagy a látencia. Sokkal több fordul elő belőle, mint amennyiről tudunk, így aztán a következmény is általában elsikkad.
Borzalmas volt a filmet nézni, s ha jól emlékszem, megtörtént sztori alapján készült.
Nem mentegetni akarom a felelősöket, de az egyén szintjén is vannak gondok. Ha végiggondolom az egészet, ennek az egészet beavatási cirkusznak van egy folyamata, különböző stádiumai, amin végigmennek a beavatandó személyek.
Nos, ha magamból indulok ki, én már az elején megbuknék. De nemcsak azért, mert nem bírom, ha kínoznak, vegzálnak. Hanem azért, mert nekem semmilyen közösség, szövetség, semmi nem ér meg annyit, hogy feladjam magamat, az elveimet. Belőlem senki se csinált volna csicskást, az is biztos. Ha nem fogadnak be, az sem érdekelt volna. Egy főiskolára végül is elsősorban tanulni megyek, mert érdekel, mert el szeretnék érni egy bizonyos végzettséget. Az, hogy találok-e barátokat, másodlagos. De hogy ilyen áron nem kéne, az meg egészen biztos.
Elismerem, nem vagyunk egyformák. Valószínűleg itt sem az erősebb egyéniségeken kísérleteznek. Az a legszomorúbb, hogy sok olyan eset van, ahol nem is ússzák meg élve ezeket a borzalmakat a szerencsétlenek.
seberla 2019 júl. 01. - 12:04:37
"..védelmet, népszerűséget és barátságokat ígérő diákszövetség.." ilyen kegyetlen áron??
Egyáltalán! Örökre betiltani!!
9/10
kacsmarek 2019 ápr. 27. - 04:11:53 9/10
Forog az ember gyomra, de maga a film szerintem jól visszaadja a viszonyokat.
Itt nem az a lényeg, hogy az erőszakot népszerűsítse, hanem hogy a részleteket bemutassa(igazából nem csak az amerikai főiskolák esetében).
Azért, mert nem beszélünk róla, attól még a dolgok léteznek.
Hiánypótló mű a szememben.
(És nem azért, mert a bemutatott erőszakot akár csak a legkisebb mértékben is pártolnám.)
Midnight67 2018 dec. 22. - 12:25:49
Túl mocskos film ahhoz, hogy értékelni tudjam. Ezért nem pontozok. Az életben nem nézném meg többet.
seberla 2018 nov. 25. - 14:12:43
örökre betiltanám, az ilyen ostoba és durva "ceremóniát"! Nem egy halálos áldozata volt már! aki megszegi, addig "avatni" a saját maguk kitalált összes addigi legdurvább módszereikkel, még fel nem dobja a talpát! gondolom a többi meggondolná!
2/10
sorozatneked.hu 2018 szept. 18. - 14:47:09 2/10 Előzmény akosd1986
:)))

Csak egyetérteni tudok veled.

2/10
tom_pika 2018 máj. 09. - 11:20:48 Előzmény Salinas
Megint valaki, aki többre tartja saját véleményét a másokénál, ezért úgy érzi, a pontszámot mindenképp korrigálnia kell...
1/10
LanyUs 2017 ápr. 21. - 23:23:23 1/10
Vártam, hogy merre tart a film ...
10/10
Salinas 2017 ápr. 14. - 17:15:21 10/10 Előzmény akosd1986
Abszolút nem gyenge film. Teljes mértékben nézhetõ. Mondjuk nem az a dráma, ami ott motoszkál a fejedben és újra meg kell nézned, de egyszer mindenképp érdemes megnézni. Viszont aki a trailert csinálta, az vagy totál idióta, vagy fogalma nem volt, hogy mirõl is szól a film! :) Az alapján elhiszem, hogy nem azt kaptad, amire számítottál. Aki Amerikai Pités elborulásra készül, azt nagyon helyben fogja hagyni ez a film, és nem is csodálom, ha csalódott lesz. A hangulata viszont nekem nagyon bejött, van mondanivalója is, és nem éppen az a lerágott csont. Aki nem csak úgy teng leng a világban, és az embert mint pszichológiai lényt is szemléli, annak biztos, hogy lesz mondanivalója. Azért adtam 10-et, mert nagyon lehúztátok. Valójában 6-7.
2/10
akosd1986 2017 márc. 25. - 20:06:45 2/10
Megnéztem helyettetek, hogy nektek ne kelljen. Nagyon gyenge és kár az idõért---
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu