Befutó

Bakancslistához adom
Luck
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai drámasorozat, 60 perc, 2012

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

A lóversenyzés és a szerencsejátékok világába kalauzolja a nézőt az HBO sorozata. Központi figurája Chester „Ace” Bernstein, aki bár most szabadult a börtönből, máris újabb nagyszabású üzleten töri a fejét. A szériát a Deadwood sorozat alkotója, David Milch, illetve Michael Mann rendező jegyzi. A főszerepre igazi nagyágyút, a kétszeres Oscar-díjas Dustin Hoffmant sikerült megnyerni, akinek ez az első igazi tévés főszerepe – eddig csak vendégsztárként bukkant fel néhány sorozatban. Mellette érdemes még kiemelni Dennis Farinát és Nick Noltét.
Forgalmazó: HBO

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Chester Bernstein
Gus Demitriou
Öregember
Turo Escalante
Ronnie Jenkins
Leon Micheaux
Lonnie
Joey Rathburn

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
zenyatta 2012 aug. 31. - 21:10:14 10/10 Előzmény Miranda666
3 ló halt meg...
10/10
Miranda666 2012 márc. 26. - 21:58:33 10/10
Hidd el, megéri a rá szánt idõt! Még véletlenül sem „szutyok”, és nem is végtelenített – összesen 9 rész, és már nem is készül több.
http://www.origo.hu/teve/20120315-nem-forgatjak-tovabb-dustin-hoffman-sorozatat.html

Mindenkinek, aki szereti az igényes, látványos, intelligens sorozatokat, szívbõl ajánlom!
pimpalini222 2012 márc. 26. - 21:30:11
Gyerekek! Utálok csalódni, de ma ez történt. Heteken keresztül reklámozták ezt a filmet, s én azt gondoltam, ez egy jó film lesz. De nem, mert sorozat!!!!!!!!!!! S ezt ma tudtam meg, mikor direkt rákészültem, hogy egy igazán ütõs (a reklámok alapján ez jött le) filmet láthatok. Jó színészekkel. Hát nem. Nem, nem, nem és nem. Borzasztó. Itt egy újabb sorozat, egy végtelenített szutyok. Amit nem lehet egyetlen este megnézni, amire várni kell, aminél újból fel kell venni mindig a fonalat. Gyûlölöm a sorozatokat, ez alól csak egy-két kivétel van.

No mindegy. Ráadásul utána is sorozat...:S MArad az internet...
10/10
Miranda666 2012 febr. 08. - 23:23:04 10/10
Michael Mann zseniális, kétség nem férhet hozzá. A kiváló színészi játék, a csodás képek, a zeneválasztás, a drámai vágások – nála mindig minden kifogástalan, és nem iparos módon.
Az olyan jelenetekért, mint amikor Nick Nolte lova vágtat a pályán, érdemes filmeket csinálni. Beleborzong az ember.
Ford Mustang 2012 jan. 23. - 03:52:43
Most akkor a félkész pilotot néztük? Úgy tûnik nem, sajnos néhol borzasztó volt hallani. David Milch és Michael Mann sorozatáról van szó, szóval nagy nevek dobták össze nekünk a Luck-ot, kár, hogy a hangért felelõs emberre már nem futotta. De elõreszaladtam, várjunk csak. A Luck története egyelõre annyi, hogy egy lóversenypálya, és az ahhoz kötõdõ emberek sorsát mutatja be. Ez jelenti a spekuláns börtönbõl szabadult Dustin Hoffmant, a lovászmestereket és nem mestereket, az iszákos szerencsejátékosokat és a zsokékat. Bár felvetették a fõbb szálakat, például Dustin Hoffman karakterénél, de valójában erõteljesen egybefüggõnek tûnik a sorozat, nagy filmnek, így a pilot nem volt igazán pilot erõsségû, nem annyira berántó. Úgy tûnik David Milch a szokásosat hozza. Nem beránt és segít, hanem bedob a mélyvízbe és rögtön le is nyom. Teljesen érthetõ, hogy rengetegen feladják majd a nézést, hiszen nincs mibe kapaszkodni. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ez az egész lovizás egy külön világ számomra. A zsargon baromi nehéz, de még a fogadás menetének megértése is. Nagyjából sikerült, de épphogy csak jobban, mint annak az alaknak a végére, aki “Na, most mi van?” kérdéssel zaklatta társait. És szokás szerint Michael Mannban sem bízhatunk. Bár most visszafogta a házimozi kinézetet, de egy kicsit olyan volt, mintha csak elmerülne a stílusban a történetmesélés helyett. És a kidolgozás? Az a remegõ kamerás, dokumentarista felé ment el. Illett ide? Mondjuk, bár néha idegesítõen remegett, nem pedig úgy, mint a Friday Night Lights-ban, ami a legjobban használta eddig tévében ezt a stílust. Ezen most a vágás sem segített. Szóval pfú. Konkrétan emeljek ki pozitívumot is? A szereplõgárda nagyon jó. Valódi sztárok, akik a moziban már nem keresettek, itt bizony villoghatnak. Ez az õ terepük, Hoffman és Nolte remek, de a többi szereplõ is ismerõs lesz valahonnan. Mármint azok között, akik végigveszik ezt a 60 percet, hiszen akkor õk szoktak hasonló sorozatokat nézni. Ezen kívül vannak erõs jelenetek is. Nem lõném le õket, maradjon meg a hatásuk. A folyatás? Az HBO egyelõre csak a pilotot adta le, amolyan betekintésként, hogy körbehordozhassuk a sorozat hírét szerte e világon. Valójában a hónap végén indul, vagyis már nem sok van hátra, szóval a második részre most várni kell egy kicsit. Már, ha tetszett ez a 60 perc. Egy kis kedvcsináló 720p HD-ban - http://www.youtube.com/watch?v=FD3ec9ADHbQ